28 Mayıs 2013 Salı

Tavşanlı, Adinoy Sani'yi kiraladı!

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Akhisarspor'dan Giden Adinoy Sani'yi bir yıllığına kiraladı, oyuncuları Akeem Agbetu'nun sözleşmesini de bir yıl uzattı.



Takımın Menajeri Abdullah Duran, yaptığı açıklamada, iki oyuncunun da takımın bütçesine uygun oldukları için anlaştıklarını söyledi.

Oyuncuları Agbetu'nun performansınından memnun olduklarını anlatan Duran, şunları kaydetti: 
"Akhisarspor'dan Sani de futbolunu bildiğimiz bir oyuncu olduğu için kiraladık. Amacımız Linyitspor'u layık olduğu yere getirmek. Takımımızın maddi sıkıntısı olmasına rağmen yönetim özverili hareket ederek, bu iki transferi gerçekleştirdi. İnşallah zaman içerisinde yeni transferler gerçerkleştirmek için çaba sarfediyoruz. Bu renklere gönül verenlerin de maddi ve manevi desteklerini bekliyoruz."

22 Mayıs 2013 Çarşamba

Mehmet Besler'den açıklamalar..


TKİ Tavşanlı Linyitspor İkinci kaptanı Mehmet Besler lig bitiminde, sezona başlamadan basınla bir araya gelerek Linyitspor’un daha iyiye gidebilmesi açısından bazı açıklamalarda bulundu.
Besler yaptığı açıklamalarda şunlara değindi;
“ Göztepe maçından sonra aradan bir hafta geçmesi ve geçen iki yıl içerisinde Tavşanlı Linyitspor’da yaşadığımız sıkıntılar beni bu açıklamalara itti. Geçen yıl tabiri caiz ise direkten döndük. Bu yıl direğe çarptı ve çıktı. Önümüzdeki yıllarda tekrar bu sıkıntıların yaşanmaması adına artık büyük adımların atılması gerekiyor. Kendi menfaatim için konuşmayacağım. Yaklaşık 6 yıldan bu yana burada bir futbolcu olarak, ikinci kaptan olarak, yaşanan sıkıntıların tekrar yaşanmaması adına, daha iyi yerlere gelinmesi adına açıklamalarda bulunacağım. Öncelikle Göztepe maçı sonrası hissiyatımı anlatacağım. Ben bu forma altında çok kere sevindim. Çok kere sevinç çığlıkları attım , fakat bu sezon bu maçtan sonra ilk defa ağladım. O kadar zor bir sezondu ki , bugüne kadar çekilen bütün emekler 90 dakika sonra heba olacaktı.  Camia olarak çok büyük sıkıntılara gebe  kaldık. Fakat bu son maçtan sonraki duyduğum duyguları asla , unutmayacağım.  
Aslında 6 yıldan beri tekrar eden bazı gelişmeler, bu maçtan sonra tarih tekrar tekerrür etti. Favoriler kazanmadı, Tavşanlı Linyitspor kazandı. Tavşanlı Linyitspor’un o terinden akan emek hep kazandı.
Tavşanlı Linyitspor 2 yıldan bu yana daha önceki ruhunu hep kaybetti.  Benim Linyitspoara yakıştıramadığım bu iki yıl içinde gerçekleşti.Tavşanlı Linyitspor’a Miladı dolmuş futbolcuların takımın içinde yer alması, bir emeklilik ikramiyesi gibi Tavşanlı Linyitspor’a geldikten sonra son vurgunlarını yapıp bu takımdan sonra futbolu bırakmaları Tavşanlı Linyitspor ruhuna yakışmaz.biz Tavşanlı Linyitspor olarak Türkiye’nin en iyi 36 takımından biriyiz. Bu 2 yıl bize çok iyi ders olmalı.geçen yıl takımın bu duruma geleceği belliydi. Buradaki açıklamaları geçen yıl yapmadığıma pişmanım. Biz çok büyük bir emeği çok büyük bir değeri önlem alınmasa kaybedebiliriz.
Size 15 futbolcu sayabilirim, burada ne işimiz var diyenler vardı. Biz insanlara hak ettiğinden fazla değer veriyoruz. Burada 3-5 gol atıp taraftarın önünde forma öpenler kral ilan ediliyor. Şimdi o insanlar bakıyorum ki başka takımın formalarını öpüyor. Aslında bu insanlar kulübün aleyhinde kararlar alan böyle yapı sergiliyor. Mademki krala ihtiyacımız var, bence en büyük Kral Abdi Aktaş’tır.  Bir insan 38 yaşında sahada mücadele ederken ondan daha genç yaşta insanlar buradan son vurgunu yapıyorsa  ve futbolu bırakıyorsa bizim kendimizi eleştirilecek çok şeyler olmalıdır.
Buranın bir ruhu vardı, biz bunu kaybettik. İkinci ligde Play of maçında Eyüp maçında 7 bin 500 kişi buradan akıp gidiyor , Tavşanlılı annelerimiz dua ediyor, imkansızlıklar içinde şampiyon olup bu lige çıkıyoruz. Resmen takım ard niyetli insanların eline geçerek, kötü yönetilerek ve kötü futbol ile bu hallere düşüyoruz. Bizim bizden başka dostumuz yok. Tavşanlı Linyitspor düştü diye haberler yapılıyor. Televizyonlarda başka takımlar 10 dakika konuşulurken biz iki dakika ile geçiştiriliyoruz.
Bu bir memleket meselesi deniliyor. İki yıl içinde yaşadığımız sıkıntıları yaşamamak için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Bu konuşma aslında bir futbolcunun yapması  gereken konuşma değil, beni bu konuşmayı yaparken futbolcu gibi görmenizi istemiyorum. Tavşanlı’yı  ve Tavşanlı Linyitspor’u seven biriyim, saha içinde ve saha dışında sorumluluklar almayı isteyen bir insanım. Artık somut adımlar atılması gerekiyor. Herkesin bu konuda somut adımlar atması gerekiyor.
Büyük denizde yüzmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Göztepe maçından önce bir kıvılcım gördüm. Başta Kaymakamımız , Belediye başkanlarımız, Ahmet Baş gibi önde gelen iş adamlarımız bizi ziyarete geldi. Bu maçtan galip geldikten sonra kendilerinin gelecek sezon için bazı sorumluluklar alacaklarını bize belirttiler. 
Bence Tavşanlı neden Kütahya’da oynuyoruz değil, 3 yıldan bu yana bu ligde oynayan takımın neden stadının yapılmamış olmasıdır. Bir amatör takımı olup da profesyonel takımı olmayan yerlere yeni statlar yapılıyor.”
……………..
“benim tek istediğim bu kulübün kurtulması. Her geçen gün kötüye giden gidişin bir sonlanmasıdır. Çekirge bir sıçrar iki  sıçrar. Ligin en başından bir şeyler yapılmasıdır. Bu takım o kadar emekler sarf etti ki ; biz trilyonları harcayan takımlara benzemiyoruz. Bizim ruhumuzda çok büyük emekler vardır. Bu emeği taraftarından, basınından , futbolcusundan, hocasından, yönetiminden bu kadar sarf edildi. Belki de bu emekler sayesinde Allah bize yardım etti ve bu kadar dua ile bu ligde kaldık.”
“ Tekrar Allah  nasip ederse bu formayı büyük bir gururla giymeye devam ederiz. Ben bu formay üzerime giymekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Bu benim için vazgeçilmez bir şey. Bu takım  buraya kadar gelişinde az çok terimizi döktük , emek harcadık. Tek yürek olmayı burada yaşadık. İnşallah futbol hayatımın sonuna kadar burada kalırım ama zaman neyi gösterir onu bilemem. Takdiri ilahi.  
Belki bu konuşmayı alsanız belki çoğunu arkadaşlarım da söyleyebilirdi. Eğer bu takımda somut adımlar erken atılırsa bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Geçen yılı futbolcu çabuk siler. Ama tekrar vaatler, tekrar gelecekle ilgili konuşmalar ve Kağıt üzerinde yazılan şeyler futbolcuları tatmin edeceğini sanmıyorum.
yine de dediğim gibi bu açıklamalarım bir futbolcu olarak değil, bir Tavşanlı ve Linyitspor sevdalısı olaraktır.”

Tescil kararı katliamdır !

Spor adamı Şahin Ulu, PTT 1.Ligin tescil edilmesinin mümkün olmadığını açıkladı.



Serkan Şenyürek 
"Tescil edilirse bu bir katliamdır" 
Kartalspor, Göztepe ve Adanaspor'un 2012-2013 sezonunun Federasyon tarafından tescil edilmemesi konusunda üç kulüp de gerekli itırazı yapmıştı. Spor Adamı Şahin Ulu bugün yaptığı açıklamada, ligin tescil edilemeyeceğini dile getirdi ve "Tescil edilirse bu bir katliamdır" dedi.. 

Futbol Federasyonunun özerk olduğuna dikkat çeken Şahin Ulu, "76.maddenin olmazsa olmaz kuralı oradaki hükümler tamamlanmadan ligde hiçkimse oynayamaz.2012-2013 1.Lig müsabaka statüsünün 3.maddesinde de lige katılamazsın diyor.Ankaragücü olağan genel kurulda TFF'ye sunması gereken tahmini bütçeyi görüşmemiş.Kural diyor ki,sen genel kurul tarafından onaylanmış bütçeni, bilançonu getirmezsen yetkini askıya alırım, bu hükümleri yerine getiremeyen Ankaragücü'ne nasıl izin verdin? Tescilin olması mümkün değil..Lig tescil edilirse bu bir katliamdır.Tescil edilebilmesi için Federasyonun eldeki belgeleri ve talepleri gerekçeli kararla çürütmesi lazım. Ben yaptım oldu.Olmaz. Ana statüyü ve kanunu nasıl değiştirecekler.?"diye sorular yöneltti. 

Sporun içerisinden biri olduğunu ve 490 yıllık spor adamı olduğunu anlatan Şahin Ulu konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Adanaspor, Göztepe ve Kartal davalarında haklılar. Adanaspor taraftarına sesleniyorum ispat mı istiyorsunuz, ayağınıza gelip orada ispatlarım. Bu belgeler geçmez desinler Başkan Bayram Akgül tek tabışaına mücadele ediyor. Bir kulüp başkanı armasıyla, ismiyle TFF'ye karşı bu şekilde mücadele ediyorsa taraftarın orada olması lazım. Petrofisi'nin eski başkanıyım. Adana'yı, Adanasporluyu,Demirsporluyu iyi tanırım. Armasını, rengini yürekten sever. Şimdi hakkınızı aramayacaksınız ne zaman arayacaksınız. Burada belgeler var, icraat orada eylem orada, hüküm sona ermiş.Federasyon burada pardon mu diyecek? Adanaspor iki hafta üst üste hata yapsa ligden ihraç etmezler mi? Yaptırımın olmamasına rağmen 2009 yılında Ankaraspor'u ihraç etmişsin.1461 Trabzon'a play-off'a kalamazsın diyorsun.Ancak 76. maddenin 2-3 ve 4'te yaptırım uygulamıyorsun..76'nın 6.fıkrasına yaptırım uyguluyorsun.TFF der ki, ben ana statüyü de, kanunu da, UEFA,FİFA'yı da takmıyorum. Ben yaptım oldu kanununu ilan eder" 

Spor adamı Şahin Ulu, ihlalin kesin olduğunu belirterek"Nerede bu taraftarlar, Göztepeliler, Kartalılar, Adanasporlular. Ankaragücü de mağdur. Bunlar haklarına sahip çıkmayacaklar kimler çıkacaklar.Kartal,Göztepe,Ankaragücü, Adana'nın yüreklerindeki sevgi taşarsa çok kişiyi boğar. Herkes haddini bilecek yaptığı yanlıştan dönecek. Yanlış uygulama var. Ana statüye aykırıysa yapılan işlem, oynanan müsabakalar 1.ligin tesciline mümkün değil. Ancak Rize ve Erciyes'in müktesep hakkkıdır ama düşenleri düşüremezsin. Federasyon baştan gereğini yapsa ve lige almazsa bu sorun yaşanmazdı.Adanaspor, Ankaragücü'ne 3 puan kaybetmiş durumda. Ankaragücü'nden altı puan alan takımların puanlarını silsek Adanaspor Play-Off'a kalmaz mıydı? İddialı konuşuyorum,bunları çürütsünler,yüzüme tükürsünler.Ayrıca Kartal ve Adanaspor başkanı, üst düzey bir hukukçu ve artı 5 hukukçu daha belgelerle konuştuk ve herkesin ortak kararı ihlal kesin." ifadelerini kullandı 

Tff Ana statüsü 76.madde de usülüne göre bu sezon PTT 1.ligde mücadele eden Ankaragücü yaptığı kongrede Bütçesini Genel Kurul üyelerine onaylatmadığı ispat edildi. Buna rağmen TFF`de usulsüzlük yapıldı ve Uefa.Fifa kuralları hiçe sayılarak bir lig oynatıldı. 

Tff 76.madde:Maddi bilançolarını bütçelerini her kulüp kongre üyelerine onaylatmalıdır. 

İŞTE 76.MADDE
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU STATÜSÜ
 
Madde 76 Kulüplerin Yapısı ve Tescili 
1-Tüm futbol kulüpleri ve futbol şubesi bulunan spor kulüpleri TFF Yönetim Kurulu tarafından oluşturulan "Futbol Kulüplerinin Tescil Yönetmelikleri" doğrultusunda tescil edilir. 

2-Tüm futbol kulüpleri ve futbol şubesi bulunan spor kulüpleri gelir ve gider cetvellerini, bilançolarını ve gelecek sezonu kapsayan bütçeleri ile Genel Kurul Tutanaklarını yıllık Genel Kurullarında onaylandığı biçimi ile ve ilgili Genel Kurul tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde TFF`ye sunar. Herhangi bir kulübün bu yükümlülüğünü yerine getirmemesi veya bu açıdan yanlış yönlendirici bilgi vermesi durumunda bu kulübe bir uyarı verilir ve yetkililerinin hakları askıya alınır. 

3-Kulübün sözü edilen yükümlülüğünü uyarı tarihinden itibaren otuz (30) gün içerisinde yerine getirmemesi durumunda puan tenzili yaptırımı uygulanır. Kulübün sözü edilen yükümlülüğünü ilave otuz (30) gün içerisinde de yerine getirmemesi durumunda küme düşürülür. 

Fifa ve Uefa'nın Ülke federasyonlarIna kesin emri FIFA ve UEFA kurallarını hiçe sayarak Ankaragücü'nün ligde oynamasına izin verdi. İşte 2012-2013 1.Lig müsabaka statüsünün 3.maddesi.. 3.madde lige katılamazsın diyor..

2012-2013 1.LİG MÜSABAKA STATÜSÜ 
(3) Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 1. Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresi içerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve süresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar 

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Tavşanlı Erol Tok'u bırakmadı



TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktör Ümit Erol Tok'un sözleşmesini iki yıl uzattı.


Kulüp Genel Menajeri Abdullah Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonunun ikinci yarısında görevine başlayan Tok'un, altyapıya bakışı ve öz veriyle çalışmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yeni yapılanmaya gidebilmek amacıyla Tok'un sözleşmesini iki yıl uzattıklarını belirten Duran, şöyle konuştu:

"Kulübümüzün geleceğiyle alakalı yeni gençler yetiştirmek, mali yapımızı düzenleyerek daha uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ligde kalabilmek için böyle bir hamle yaptık. Bu projelerin gerçekleşmesi için Türk futbolunda saygın ve tecrübeli olması, futbolculara örnek olması bakımından hocamızın burada yer almasını uygun gördük."

Duran, temmuz ayı başında Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde çalışmalara başlayacaklarını dile getirerek, takımı layık olduğu yere getirebilmek ve dinamik bir ekip oluşturabilmek için bu süreçte transfer çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

16 Mayıs 2013 Perşembe

Bir sezon böyle geçti!

PTT 1. Lig'de Kayseri Erciyesspor ve Çaykur Rizespor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği 2012-2013 sezonunda Göztepe, Kartalspor ve Ankaragücü lige veda eden ekipler oldu.






Ligi ilk 2 sırada tamamlayan Kayseri Erciyesspor ile Çaykur Rizespor'un direkt Süper Lig'e yükseldiği ligde bu iki ekibi 1461 Trabzon, Manisaspor, Bucaspor, Torku Konyaspor ve Adana Demirspor takip etti.

Normal statüye göre ilk iki sıradaki ekipten sonraki 4 takımın play-off oynaması gereken ligde, Trabzonspor'la ilişkisi nedeniyle 1461 Trabzon'un yerine 7. sıradaki Adana Demirspor play-off maçları oynayacak.

Buna göre play-off ilk maçlarında Adana Demirspor ile Manisaspor, Torku Konyaspor ile Bucaspor, deplasmanlı olarak çift maç eleme usulüyle karşılaşacak. Bu eşleşmelerde rakiplerini saf dışı bırakanlar, tarafsız sahada tek maç üzerinden Süper Lig'e yükselme mücadelesi yapacak.

Toplam 34 haftalık maratonda şampiyon Kayseri Erciyesspor 22 hafta liderlik koltuğunda otururken, Çaykur Rizespor 5, Manisaspor 3, 1461 Trabzon 2, Bucaspor ve Karşıyaka ise 1'er kez haftayı lider tamamladı.

Goller
Ligde bu sezon oynanan 306 maçta toplam 728 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2,38, hafta başına düşen gol sayısı da 21,41 olarak gerçekleşti.

İlk yarıda 1461 Trabzon'un 3-0 hükmen galip ilan edildiği Şanlıurfaspor maçı hariç kaydedilen gollerin 539'u ayakla, 118'i kafayla, 53'ü penaltıdan atılırken, 15 kez futbolcular topu kendi ağlarına gönderdi.

Ligde 36 golün atıldığı 9. haftada en yüksek gol sayısına ulaşılırken, 11 ve 24. haftalarda takımlar 11'er gol sevinci yaşayabildi.

Ligde en farklı galibiyetleri rakiplerini 2'şer kez 4'er farklı mağlup eden Çaykur Rizespor, Manisaspor ile rakiplerine birer kez 4 fark atan 1461 Trabzon, Bucaspor, Göztepe, Kayseri Erciyesspor ve Samsunspor elde etti. Ligin en gollü maçı 28. haftada 5-5 berabere biten Adana Demirspor-Bucaspor karşılaşması oldu.

Gol kralı Gohou
Sezonu 19 golle tamamlayan Kayseri Erciyesspor'dan Gohou, en fazla gol atan isim olurken, golcü oyuncuyu 16 golle Manisaspor'dan Kahe, 14'er golle Karşıyaka'dan Banahene ile Adana Demirspor'dan Juninho ve 13 gol kaydeden Kayseri Erciyesspor'dan Emrah Bozkurt takip etti.

Ligde Şanlıurfaspor-1461 Trabzon maçı hariç atılan 725 golden 175'i karşılaşmaların son 15 dakikalık bölümünde geldi.

Gollerin sürelere göre dağılımı şöyle:
Dakika Aralığı Gol Sayısı
1-15 89
16-30 98
31-45 128
46-60 112
61-75 123
76-90 175

Penaltı golleri
Ligde sadece Göztepe'nin penaltıdan gol bulamadığı 2012-2013 sezonunda Torku Konyaspor 6 kez beyaz noktadan gol atma başarısı gösterdi. Adana Demirspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ise sadece 1'er kez penaltıdan gol sevinci yaşadı.

Ankaragücü'nün yediği gollerden 7'sini penaltıdan kalesinde gördüğü ligde, penaltı vuruşundan gol yemeyen takım olmadı.

Manisasporlu Kahe ile Adanaspor'dan Fevzi Özkan 4'er golle penaltıdan en fazla gol atan isimler oldu.

Göztepe'den Hamza Gezmiş'in 2 kez kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadığı ligde, 13 isim de birer kez meşin yuvarlağı kendi ağlarına yolladı.

Sarı ve kırmızı kartlar
PTT 1. Lig'de toplam 94 (hafta başına 2,76 ortalama) kırmızı ve 1476 (maç başına 4,86, hafta başına 43,41 ortalama) sarı kartın gösterildiği bu sezonda en az kırmızı kartla cezalandırılan ekipler, 2'şer kırmızı kartla Çaykur Rizespor ve Samsunspor oldu.

2012-2013 sezonu raporu
En Sakin Haftalar: 12. hafta (33 sarı), 16. hafta (55 sarı)
En Fazla Kart Gösterilen Haftalar: 23. hafta (44 sarı, 6 kırmızı kart), 20. hafta (45 sarı, 6 kırmızı kart), 21. hafta (56 sarı, 6 kırmızı kart), 25. hafta (38 sarı, 7 kırmızı kart), 26. hafta (49 sarı, 6 kırmızı kart), 30. hafta (48 sarı, 7 kırmızı kart)
Kırmızı Kart Gösterilmeyen Haftalar: 12. ve 16. hafta
En Fazla Sarı Kart Gösterilen Hafta: 21. hafta (56)
En Az Sarı Kart Gösterilen Hafta: 20. hafta (29)
Futbolcuları Kırmızı Kart Görmeyen Takım: Yok
Futbolcuları En Az Kırmızı Kart Gören Takımlar: Çaykur Rizespor, Samsunspor (2)
Futbolcuları En Fazla Kırmızı Kart Gören Takım: Ankaragücü (11)
Futbolcuları En Fazla Sarı Kart Gören Takım: Adanaspor (112)
Futbolcuları En Az Sarı Kart Gören Takım: Çaykur Rizespor (54)
Bir Haftada Futbolcuları En Fazla Sarı Kart Gören Takım: Kartalspor, Karşıyaka, Kayseri Erciyesspor (7)
Skorların Tasnifi: 306 maçın 86'sı beraberlikle tamamlanırken, 130'u ev sahibi, 90'ı da deplasman olmak üzere 220 maç, bir takımın galibiyetiyle bitti ve maçlarda 17 ayrı skor görüldü.
En Çok Görülen Skor: 1-0 (75)
Diğer Skorlar: 2-1 (44), 1-1 (39), 0-0 (32), 2-0 (31), 3-2 (17), 3-0 (15), 3-1 (14), 2-2 (13), 4-0 (7), 4-1 (6), 4-2 (5), 5-1 (3), 4-3 (2), 3-3, 5-5, 5-2 (1)
En Fazla Beraberlik Görülen Haftalar: 3, 8. ve 14. ve 24. haftalar (5)
Beraberlik Olmayan Haftalar: 9, 29. ve 33. haftalar
Deplasmanda En Farklı Skorla Galip Gelen Takımlar: 7. hafta Ankaragücü-Bucaspor (1-5), 19. hafta Torku Konyaspor-1461 Trabzon (0-4)
Kendi Sahasında En Farklı Skorla Galip Gelen Takımlar: 5. hafta Kayseri Erciyesspor-Adana Demirspor, 21. hafta Çaykur Rizespor-Göztepe (5-1), 3. hafta Çaykur Rizespor-TKİ Tavşanlı Linyitspor, 9. hafta Manisaspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor, 20. hafta Bucaspor-Adanaspor, 21. hafta Manisaspor-Ankaragücü, 22. hafta Samsunspor-Çaykur Rizespor, 28. hafta Göztepe-Şanlıurfaspor (4-0)
Ev sahibi Takımların En Başarılı Olduğu Hafta: 5. hafta (8 galibiyet, 1 beraberlik: 25 puan)
Deplasman Takımlarının En Başarılı Olduğu Hafta: 27. hafta (6 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi: 19 puan)
Deplasman Takımlarının Galip Gelemediği Haftalar: 3 ve 5'inci hafta
Ev sahibi Takımların En Başarısız Olduğu Hafta: 27. hafta (2 galibiyet, 1 beraberlik, 5 yenilgi: 7 puan)
En Fazla Galip Gelen Takım: Kayseri Erciyesspor (19)
En Az Galip Gelen Takımlar: Ankaragücü, Samsunspor (7)
En Fazla Berabere Kalan Takım: Samsunspor (18)
En Az Berabere Kalan Takım: Kayseri Erciyesspor (6)
En Fazla Yenilen Takım: Ankaragücü (19)
En Az Yenilen Takımlar: Kayseri Erciyesspor, Samsunspor, Çaykur Rizespor, Manisaspor (9)
En Fazla Gol Atan Takım: Kayseri Erciyesspor (59)
En Az Gol Atan Takım: Göztepe (28)
En Fazla Gol Yiyen Takım: Ankaragücü (62)
En Az Gol Yiyen Takım: Manisaspor (28)
Kendi Sahasında En Başarılı Takım: Çaykur Rizespor (17 maçta 10 galibiyet, 5 beraberlik, 2 yenilgi: 35 puan)
Kendi Sahasında En Başarısız Takım: Boluspor (17 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi: 17 puan)
Deplasmanda En Başarılı Takım: Kayseri Erciyesspor (17 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi: 36 puan)
Deplasmanda En Başarısız Takım: Kartalspor (17 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 13 yenilgi: 8 puan)
Deplasmanda En Fazla Galip Gelen Takım: Kayseri Erciyesspor (11)
Deplasmanda En Az Galip Gelen Takımlar: Ankaragücü, Kartalspor (2)
Deplasmanda En Fazla Berabere Kalan Takım: Şanlıurfaspor (9)
Deplasmanda En Az Berabere Kalan Takım: Göztepe (1)
Deplasmanda En Fazla Yenilen Takım: Kartalspor (13)
Deplasmanda En Az Yenilen Takım: Kayseri Erciyesspor (3)
Deplasmanda En Fazla Gol Atan Takım: Kayseri Erciyesspor (34)
Deplasmanda En Az Gol Atan Takım: Kartalspor (9)
Deplasmanda En Fazla Gol Yiyen Takımlar: TKİ Tavşanlı Linyitspor, Ankaragücü (30)
Deplasmanda En Az Gol Yiyen Takım: Torku Konyaspor (16)
Kendi Sahasında En Fazla Galip Gelen Takımlar: Çaykur Rizespor, Adanaspor (10)
Kendi Sahasında En Az Galip Gelen Takımlar: Boluspor, Samsunspor (4)
Kendi Sahasında En Fazla Berabere Kalan Takım: Samsunspor (11)
Kendi Sahasında En Az Berabere Kalan Takımlar: Bucaspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Ankaragücü (3)
Kendi Sahasında En Fazla Yenilen Takım: Ankaragücü (9)
Kendi Sahasında En Az Yenilen Takımlar: Çaykur Rizespor, Samsunspor (2)
Kendi Sahasında En Fazla Gol Atan Takım: Çaykur Rizespor (32)
Kendi Sahasında En Az Gol Atan Takım: Karşıyaka (15)
Kendi Sahasında En Fazla Gol Yiyen Takım: Ankaragücü (32)
Kendi Sahasında En Az Gol Yiyen Takım: Manisaspor (10) 

Bizim için şanssız bir sezondu

TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Başkanı Oktay Semih Koçyiğit, takımın son maçta Göztepe'yi yenerek ligde kalmasına ilişkin, "Bu işin sadece parayla olmadığını ama parasız da olmadığını, başarının birçok faktörden oluştuğunu bir kez daha anlamış olduk" dedi.

Semih Koçyiğit yaptığı açıklamada, 2012-2013 sezonunun kendileri için çok kötü başladığını söyledi.

Devre arasında toparlanmaya çalıştıklarını ancak teknik direktör Arif Peçenek'in vefatının ardından ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiren Koçyiğit, şöyle devam etti:
"TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü olarak kötü olaylarla karşı karşıya kalmamıza rağmen halkın desteğiyle ligde kalabildik. Şimdi her şey yeniden başlayacak. Bu işin sadece parayla olmadığını ama parasız da olmadığını, başarının birçok faktörden oluştuğunu bir kez daha anlamış olduk. Genel anlamda bizim için şanssız bir sezondu ama ligde kalmayı başardık."

Haziran ayında kongre yapılacak
Koçyiğit, sezonun ilk yarısında olağanüstü kongreyle göreve geldiklerini hatırlattı. Gelecek ayın ilk haftasında kongre yapacaklarını anlatan Koçyiğit, transfer çalışmalarını yeni yönetimin yapacağını kaydetti.

Koçyiğit, futbolculardan Akeem Oriyomi Agbetu ve Ferhat Çulcuoğlu'nun sözleşmelerinin sona erdiğini, 15 oyuncunun mukavelelerinin ise sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Takım planlaması çok önemli. Bizim geçen sezon böyle bir şansımız olmadı. Yönetime gelecek arkadaşların bu sıkıntıları yaşamaması lazım. Kendi planlarını kendileri yapsın. Bu yüzden kongreyi bekliyoruz. Bu yönetim değişecek. Gelen yönetim, kalacak ve gidecek oyunculara karar verecek. Kurum takımı olduğumuz için aday olma gibi bir şansımız yok. Genelde müessese müdürlerinin takdiriyle başkan ve yöneticiler atanıyor. Bize hazirana kadar görev verilmişti. Görevimizi tamamladık."

Aynı zamanda kulüp doktoru olarak görev yaptığını hatırlatan Koçyiğit, yeni yönetimin istemesi halinde bunu sürdürebileceğini sözlerine ekledi.

12 Mayıs 2013 Pazar

Tavşanlı güldü Göztepe yıkıldı..

PTT 1.Lig'den düşen son takım Göztepe oldu. Kader maçını Tavşanlı Linyitspor deplasmanda 1-0 kazandı.

İzmir'de nefesler tutuldu, PTT 1.Lig'den düşecek son takımı belirlemek için iki Ege Bölgesi takımı sahaya çıktı. 

Zorlu mücadeleyi kazanan takım PTT 1.Lig'e devam edecek, kaybeden ekip ise Spor Toto 2.Lig'e düşecekti. Beraberlik ise Göztepe'ye yetiyordu. Sarı-Kırmızılı ekip, kendisine yeten 1 puana rağmen özellikle ilk yarıda birçok pozisyondan yararlanamadı.

İzmir Atatürk Stadı'nu dolduran binlerce taraftarı yıkan gol ise 80.dakikada geldi. Tavşanlı Linyitspor'un yakaladığı fırsatta ceza sahası içinde topla buluşan Agbetu, takımını öne geçirdi.

Kalan sürede Göztepe birçok fırsattan yararlanamadı. Maçın 87.dakikasında çıkan olaylar nedeniyle karşılaşma bir süre durdu.

Karşılaşmadan 3 puanla ayrılan Tavşanlı Linyitspor, PTT 1.Lig'deki mücadelesine üst üste 4.senesinde de devam edecek. Göztepe ise küme düşerek iki sezonluk PTT 1.Lig macerasına son verdi.

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Kader maçı..

PTT 1. Lig'in son haftasında TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Göztepe arasında ligde tutunma mücadelesi yaşanacak.

PTT 1. Lig'in son haftasında TKİ Tavşanlı Linyitspor ile Göztepe arasında ligde tutunma mücadelesi yaşanacak.

PTT 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'a 1-0 yenilerek ligde kalma mücadelesini son haftaya bırakan Göztepe, hafta sonu TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına İzmir'de devam ediyor.
Göztepe, Pazar günü saat 18.00'da Atatürk Stadı'nda oynayacağı karşılaşmada sahadan mağlup ayrılırsa PTT 1. Lig'e veda edecek ve rakibi TKİ Tavşanlı Linyitspor ligde kalacak. Sarı-Kırmızılılar berabere kalır veya galip gelirse rakibi TKİ Tavşanlı Linyitspor 2010-2011 sezonundan beri mücadele ettiği lige veda edecek. 

Bu arada maçı FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus yönetecek ve yardımcılıklarını Serkan Ok ile Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Onur Karabaş oldu.
 
İki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan mücadeleyi Göztepe deplasmanda 1-0 kazanmıştı.  

7 Mayıs 2013 Salı

Birinci Lig'e tutunma maçı!

Ankaragücü ve Kartalspor'un lige veda ettiği PTT 1. Lig'de pazar günü oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı ligden düşecek son ekibi belli edecek.


Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'un doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi başardığı PTT 1. Lig'de, Bucaspor'un dışında play-off'a kalacak son 3 ekip de son haftada belirlenecek. 

Ankaragücü ve Kartalspor'un veda ettiği ligden düşecek 3. ekip ise 12 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de Atatürk Stadı'nda oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından belli olacak.

Göztepe'nin 1 puan alması halinde ligde kalacağı müsabakada, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un lige tutunması için mutlaka 3 puan kazanması gerekiyor.

Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşma için bilet fiyatlarının kapalı 10, açık tribün 1 lira olarak belirlendiği, Mersinli kale arkası tribününün misafir seyircilere ayrıldığı bildirildi.

İki takım arasında 8. karşılaşma 
Profesyonel liglerde 1. Lig ve 3. Lig'de bugüne kadar 7 kez karşılaşan iki ekipten Göztepe'nin 4 galibiyeti bulunurken, TKİ Tavşanlı Linyitspor sadece 1 galibiyet aldı. Diğer 2 karşılaşmanın berabere bittiği mücadelelerde Göztepe 6 gol atarken, TKİ Tavşanlı Linyitspor 2 gol kaydetti.

İzmir'de oynanan 3 karşılaşmada Göztepe 2 galibiyet alırken, 1 müsabaka berabere bitti. Sarı-kırmızılı ekibin 4 gol attığı karşılaşmada TKİ Tavşanlı Linyitspor gol sevinci yaşayamadı.

Rakibine karşı liglerde oynadığı son 5 maçı kazanan ve gol yemeyen Göztepe, ligin ilk devresinde deplasmanda rakibini 1-0 mağlup etti. 



Göztepe'nin iç saha maçları 
Ligde 33 haftalık süreçte evinde oynadığı 16 müsabakada 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Göztepe, evinde oynadığı son 6 maçı kaybetmedi. Boluspor'a 2-1 mağlup olduktan sonra İzmir'de 6 karşılaşmaya çıkan Göztepe bu maçlarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un dış saha performansı 
PTT 1. Lig'de şimdiye kadar deplasmanda oynadığı 16 maçta 2 galibiyet 5 beraberlik ve 9 yenilgi alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, topladığı 11 puanla dış sahada en başarısız 2. ekip konumunda bulunuyor.

Son deplasman galibiyetini Denizlispor karşısında 1-0'lık sonuçla alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, daha sonra dış sahada oynadığı 6 maçta 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. 

5 Mayıs 2013 Pazar

Son takım İzmir'de belli olacak!


PTT 1. Lig'de 2 takımın küme düşmesi kesinleşirken, 3. biletin sahibinin belirlenmesi son haftaya kaldı. Ligden düşecek son takım Göztepe-Tavşanlı Linyitspor maçında belli olacak.


PTT 1. Lig'de son haftaya girilirken Ankaragücü ve Kartalspor'un küme düşmesi kesinleşti. Küme düşecek son takım ise son haftada belli olacak.
 
Şu anda 16. sırada bulunan Tavşanlı Linyitspor düşmeye en yakın takım, acak kümede kalmak için de başka takımların alacağı sonuçlara ihtiyacı yok. Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak olan Linyitspor kendi göbeğini kendi kesebilecek. Tavşanlı bu zorlu deplasmanda galip gelebilirse kümede kalacak ve Göztepe düşen son takım olacak.
  

Linyitspor kendi göbeğini kesme avantajına sahip ancak Göztepe de aynı şekilde başta maçlara bakmadan, üstelik de kendi sahasında oynayacağı bir maçta en azından 1 puan alarak kümede kalabilmek gibi daha bir büyük avantaja sahip. Rakibinden 2 puan yukarıda olan İzmir temsilcisi, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı maçta mağlup olmazsa ligde kalacak ve ligden düşen son takım Linyitspor olacak.
 
Bu arada Tavşanlı Linyitspor'dan sadece 3 puan önde olan Samsunspor, ilk bakışta küme düşme ihtimali olan takımlardan biri gibi görünse de altında yer alan iki takımın birbiriyle oynayacak olmasından dolayı ligde kalmayı garantiledi.

Tavşanlı devam... Kartal tamam...

PTT 1. Lig'de, küme düşme hattında yer alan iki takımın karşılaşmasında TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kartalspor'u 2-0 mağlup etti ve puan sıralamasında rakibinin önüne geçip ligde kalma umudunu son haftaya taşıdı. Kartalspor'un ise küme düşmesi kesinleşti.



PTT 1. Lig'de, TKİ Tavşanlı Linyitspor sahasında Kartalspor'u 2-0 mağlup edip rakibini bir alt lige yolladı.
Emre’nin 36 ve 54. dakikalarda attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup eden ev sahibi ekip, puanını 35’e yükseltti ve ligde kalma umutlarını sürdürdü. Kartalspor ise 34 puanla 17. sıraya gerileyip küme düştü. Kartalspor son maçını kazanıp puanını Göztepe ile eşitleyebilse bile ikili averaj yüzünden rakibinin üzerine çıkamayacak.


TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 2 - KARTALSPOR: 0
Stat: Dumlupınar
Hakemler: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Muhammet Yumak
TKİ Tavşanlı Linyitspor: Metin, Hasan, Bilal, Mesut, Abdi (Dk. 77 Deniz), Mehmet Besler, Ahmet Topal (Dk. 59 Emrah), Emre, Agbetu, Hakan, Sakıb (Dk. 89 Shala)
Kartalspor: Haydar, Sabutay Alper, Ahmet Gökhan, Efecan (Dk. 57 Fahri), Yaser (Dk. 57 Ferdi), Timuçin, Zitouni, İlhan, Mehmet, Ethem Ercan, Uğur (Dk. 68 Okan)
Goller: Dk. 36 ve Dk. 54 Emre (TKİ Tavşanlı Linyitspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Hasan, Dk. 47 Ahmet Topal, Dk. 60 Bilal, Dk. 88 Sakıb (TKİ Tavşanlı Linyitspor), Dk. 59 Sabutay Alper, Dk. 65 Uğur, Dk. 78 Timuçin, Dk. 80 Ahmet Gökhan (Kartalspor)

2 Mayıs 2013 Perşembe

33. Hafta Hakemleri açıklandı


Haftanın Hakemleri Açıklandı Kartalspor maçımızı Fifa Hakemi Barış Şimşek yönetecek.
PTT 1.Lig -  33 . Hafta

TarihStatEv Sahibi TakımSkorMisafir TakımHakemlerGözlemci ve Temsilciler
05.05.2013
15:30
ŞANLIURFA GAP ARENAŞ.URFASPOR-
Detaylar
TORKU KONYASPOR(H) SÜLEYMAN ABAY
(Y) BÜLENT GÖKÇÜ
(Y) CEMAL BİNGÜL
(D) HARUN YÜCEDAĞ 
(G) ERDOĞAN KIRICI 
05.05.2013
15:30
AKÇAABAT FATİH1461 TRABZON-
Detaylar
BOLUSPOR(H) AYTEKİN DURMAZ
(Y) AYHAN AKGÖZ
(Y) RECEP YILDIRIM
(D) SACİT KEŞKEK 
(G) İLHAMİ KAPLAN 
05.05.2013
15:30
DUMLUPINARTKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR-
Detaylar
KARTALSPOR(H) BARIŞ ŞİMŞEK
(Y) MEHMET METİN
(Y) MUHAMMET YUMAK
(D) BORA BUDAK 
(G) SEBAHATTİN ŞAHİN 
05.05.2013
15:30
5 OCAKADANA DEMİRSPOR-
Detaylar
GÖZTEPE A.Ş.(H) KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU
(Y) SERDAR AKÇER
(Y) ÖZGÜR FATİH KALAYCI
(D) AHMET EŞREF SARI 
(G) SELAMİ ŞİMŞEK 
05.05.2013
15:30
ALSANCAK STADIKARŞIYAKA-
Detaylar
ADANASPOR A.Ş.(H) HÜSEYİN GÖÇEK
(Y) ORKUN AKTAŞ
(Y) ERDEM BAYIK
(D) SERKAN ERGÜN 
(G) İBRAHİM AKSOY 
05.05.2013
15:30
MANİSA 19 MAYISMANİSASPOR-
Detaylar
KAYSERİ ERCİYESSPOR(H) ÖZGÜÇ TÜRKALP
(Y) SERKAN ÇİMEN
(Y) SERKAN OLGUNCAN
(D) ALİ ŞALK 
(G) HALİT GERÇEKER 
05.05.2013
15:30
ANKARA 19 MAYIS
(SEYİRCİSİZ)
MKE ANKARAGÜCÜ-
Detaylar
DENİZLİSPOR(H) ABDULLAH YILMAZ
(Y) SEÇİM DEMİREL
(Y) MEHMET KISAL
(D) HALİL SAYIN 
(G) ERDAL GÜLEÇ 
05.05.2013
15:30
YENİ BUCA STADIBUCASPOR-
Detaylar
ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.(H) ALİ PALABIYIK
(Y) ENGİN ERDEM
(Y) OĞUZ TERZİ
(D) EMRE ALTUN 
(G) ŞAHİN TAŞKINSOY 
05.05.2013
15:30
GASKİSPOR TESİSLERİGAZİANTEP B.Ş. BLD.SPOR-
Detaylar
SAMSUNSPOR(H) CÜNEYT ÇAKIR
(Y) BAHATTİN DURAN
(Y) TARIK ONGUN
(D) SERHAD ÜRKMEZ 
(G) NEDİM GÖKLÜ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...