30 Temmuz 2013 Salı

Çabuk oyuncuları takımda barındıran bir hocayım..

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ümit Erol Tok, "Çok çalışan, mücadelesi yüksek olan, mağlubiyeti kabul etmeyen, oyuna çok bağlı kalan takımlar üst sıralarda kalacak" dedi.



Tok, Bolu'daki kamp çalışmasının çok iyi gittiğini belirterek, takımının yavaş yavaş oturmaya başladığını, bir oyun düzeninin olduğunu ve bu oyun düzeninin takıma adapte etmeye çalıştığını söyledi.
Takımının fizik kalitesini yükseltmek adına arka arkaya iki hazırlık maçı yaptıklarını anlatan Tok, "Çocukların yorgunlukları açısından, oyun disiplininden ne kadar kopacakları açısından, takıma ne kadar bağlı kalacaklar bunu araştırma adına maçlar yaptık. Oynanan maçlarda bu durumun da iyi olduğunu gördüm. Hazırlık maçları ölçü olmaz ama şu anda gidişat istediğim düzeyde" diye konuştu.
Tok, takımdaki arkadaşlığın kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Takım içerisinde bulunan büyükler küçük oyunculara sahip çıkıyor. Zaten genç bir takımız. Oyun disiplininden kopmadan mücadele eden bir takımız. Bunlar bir takım için çok önemli şeyler. Gol bölgelerinde daha faza etkili olmak için çalışıyoruz. Bu şekilde çalışmalarımızı sürdürürsek daha iyi bir takım olacağız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
Ligden dört takımın düşmesinin ve üç takımın Süper Lige çıkmasının kendisi için çok önemli olmadığına işaret eden Tok, şöyle konuştu:
"Bu lig kurulduğunda Elazığspor'daydım ve beş takım düşüyordu. O zamanda aynıydı. Sizin hedefiniz neyse, nerede olmak istiyorsanız orada olursunuz. Orta sıralarda mı? Yoksa üst sıralarda mı? Oralarda oluyorsunuz. Eğer altlarda kalırsanız zaten üçle dört çok büyük fark etmiyor. Orada o mücadeleyi sürdürmek zorundasınız.
Bu ligde yıllardır gördüğüm tek şey fizik kalitesi yüksek olan takımlar daha başarılı oluyorlar. Çok çalışan, mücadelesi yüksek olan, mağlubiyeti kabul etmeyen, oyuna çok bağlı kalan takımlar üst sıralarda kalacak."
- “Çabuk oyuncuları takımda barından bir hocayım"
Ümit Erol Tok, çabuk oyuncuları takımda barından bir hoca olduğunu ve o düzeyde bir takım kurduğunu söyledi. İkinci bölgeye çekilerek rakibi sıkıştırdıklarını ve çabuk toplarla çıkmaya çalıştıklarını aktaran Tok, "Bunu da orta sahaya aldığımız Cafer ile iyi kullanıyoruz. Orta sahadaki çocukların mücadele gücü iyi. Kenarda oynayan oyuncular süratli. Alt yapıdan aldığım oyuncularda uyum içerisinde. İkinci bölgede rakibi sıkıştıran ve hızlı bir şekilde hücuma çıkan bir takım istiyorum" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...