29 Mayıs 2010 Cumartesi

Takım ve Halk Bank Asya 1. Lig için kenetlendi !



Takım ve Halk Bank Asya 1. Lig için kenetlendi !

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig için kenetlendi
Bank Asya 1. Lig'e çıkacak 3. ve son takım yarın oynanacak olan Eyüpspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla belirlenecek. Maç Antalya Atatürk Stadı'nda

Bank Asya 1. Lig'e çıkacak 3. ve son takım yarın oynanacak olan Eyüpspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor maçıyla belirlenecek. Maç Antalya Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak ve karşılaşmayı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Ekstra play-off maçlarında rakiplerini geride bırakarak finale kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, TFF 2. Lig 1. Grup'ta klasman grubunda sezonu 1. olarak bitirdikten sonra ekstra play-off oynama şansını yakaladı. TKİ Tavşanlı Linyitspor, yarın akşam Antalya'da oynayacağı final maçında Eyüpspor'u yenerek mutlu sona ulaşmak istiyor.

Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın sezon ortasında göreve başlamasının ardından başarılı bir sezon geçiren TKİ Tavşanlı Linyitspor'da teknik heyetinden futbolcusuna kadar herkes Bank Asya 1. Lig'e kilitlenmiş durumda. Yarın akşam oynanacak Eyüpspor maçında kart cezalısı Onur Bektaş'ın dışında takımda eksik oyuncu yok. Teknik heyet ve oyuncular finale kalmanın heyecanı ile oldukça moralli görülüyor. Tavşanlılar ise şehir merkezini bayraklarla süsleyerek maç sonucunu beklemeye başladı.

2007 yılında amatör kümeden TFF 3. Lig'e yükselen Linyitspor, burada 2 yıl mücadele edip 2008-2009 sezonunda TFF 2. Lig'e çıktı.Sezona teknik direktör Erdoğan Yılmaz ile başlayan Linyitspor, 12. haftada kendi sahasında Beykoz 1908 ile 2-2 berabere kalmasının ardından Yılmaz'ın istifasıyla Mustafa Reşit Akçay'la anlaştı.

Teknik direktör değişikliğinin ardından performansını yükselten ve art arda başarılı sonuçlar alan Linyitspor, Mustafa Akçay yönetiminde Klasman Grubu'nu 1. olarak tamamlayıp Bank Asya 1. Lig elemelerine katılmaya hak kazandı. Bank Asya 1. Lig için 8 takım arasından önce Adana Demirspor'u penaltı atışları sonucu 5-3, sonra oynadığı Trabzon Karadenizspor'u 1-0 mağlup ederek finale kaldı. Finalde oynayacağı Eyüpspor ise İskenderun Demirçeliksporu 6-4, Tokatspor'u da 4-2 penaltı atışları sonucu yendi.

AKÇAY: EYÜPSPOR DAHA AVANTAJLI

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maç için tüm çalışmaların yapıldığını belirterek artık maç saatini beklemeye başladıklarını söyledi.

Rakip takımın kendilerinden daha avantajlı olduğunu kaydeden Akçay, ''Rakibimiz bize oranla daha tecrübeli oyunculara sahip. Dolayısıyla kendileri bizden daha güçlü ve avantajlı görünüyor. Ancak biz inancımızla, mücadelemizle bu açığı kapatacağız. Futbolun ilkelerine dikkat ederek, rakibimize saygı duyarak çıkıp oynayacağız. Hak edenin kazanacağına inanıyoruz.'' dedi.

Takımda kart cezalısı Onur Bektaş'ın dışında eksik futbolcu bulunmadığını belirten Akçay, taraftarın desteğini inanılmaz derecede arkalarında hissettiklerini, fiziksel ve ruhsal olarak hazır oldukları müsabaka için kazanan taraf olacaklarını sözlerine ekledi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor Genel Kaptanı Murat Eran ise takımda moral ve motivasyonun en üst derecede olduğunu artık maç saatini beklemeye başladıklarını söyledi. Final maçında şans faktörünün ön planda olduğunu belirten Eran, ''Teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar maç öncesinde adeta kenetlendi. Çalan son düdükte gülen taraf olmayı arzuluyoruz.'' dedi.

TAVŞANLI BELEDİYESİ 30 TANE OTOBÜS KALDIRIYOR

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de halk olarak Bank Asya 1. Lig'e kenetlendiklerini, takımın da bu beklentiyi karşılayacak güçte olduğunu söyledi.

Eyüpspor ile yapılacak final maçı için kendi imkanlarıyla gidenlerin dışında Cumhuriyet meydanından yarın sabah saat 10.00'da 30'un üstünde otobüsle Antalya'ya hareket edeceklerini kaydeden Başkan Güler, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Bank Asya 1. Lig'e çıkması için inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

2 yorum:

  1. Hedefe doğru emin adımlarla Bank Asya'ya ...

    Finalde inşaallah gülen taraf biz oluruz...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...