5 Kasım 2010 Cuma

Nihat Mermer: Denizli’nin Horozları Bellidir

Denizli’nin Horozları Bellidir

Bank Asya’nın en önemli, en heyacan verici ve bizim açımızdan sonucu fazlasıyla merak edilen bir maça çıkıyoruz. Karşıyaka müsabakasından sonra gördük ki ekilen umut tohumları çoktan yeşerip, büyümüş. Yakalanan havanın tam tarafi, iki gün sonra Denizli Atatürk Stadı’nda belli olacak.



Denizlispor, bir önceki sezon Süper Lig’de mücadele eden, o ligden kalan futbolcuları barındıran ve daha sezonun başında şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılan bir ekip. Takım da bu durumun farkında olduğu için, özel motivasyonlara gereksinim duymadan maçlarına çıkıyor ve istediğini alıyor. İstatistiklere baktığınızda, Kayseri Erciyes ile birlikte lige namağlup devam ediyor ve Büyükşehir Belediye’den sonra sayı olarak en çok gol atan ikinci takım ancak Gaziantep ekibine göre br maç eksiği olduğu için ortalamalarda birinci sırada yer alıyor. 20 golü bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, maç başına 2 gol ortalamasıyla oynarken, Denizlispor, 2.1 gol ortalamasıyla oynuyor. İşin ilginç yanı ise, iç sahada. Her ne kadar ligin en iyi istatistiklerine sahip olsalar da içeride oynadıkları 4 müsabaka sonunda 4 puan kaybettiler. 8 gol atıp 3 gol yediler. Kendilerine karşı direnç gösteren, kontrollü oynayan, savunma anlayışında ön plana çıkan takımlara karşı sorun yaşıyorlar.

Denizlispor’un gol yollarındaki etkili isimleriyle mücadele konusunda, savunmadaki futbolcularımıza her zamankinden fazla iş düşüyor. Emin Aladağ ve Youla, takımın gol silahları; ardından da Ahmet Cebe geliyor. İşimiz zor ama puansız döneriz diyemeyiz. Zor maçları sevdiğimizi biliyoruz. İçimden bir ses, sürpriz bile yaparız diyor.

Nihat Mermet - Kütahyanın Sesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...