31 Mayıs 2010 Pazartesi

Mucizenin Adı Linyitspor !

Linyitspor'un başarı öyküsü..

Antalya'da TFF 2. Lig play-off finalinde Eyüpspor'u 2-1 yenerek, 3 yıllık süreçte amatör kümeden Bank Asya 1. Lig'e yükselen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un taraftarları, bu başarıyı araçlarıyla şehir turu atıp kulübün bayraklarıyla kenti süsleyerek kutladı.



Antalya Atatürk Stadı'nda, dün akşam yapılan maçta hakemin bitiş düdüğüyle takımlarının Bank Asya 1. Lig'e yükselmesini kutlayan yaklaşık 7 bin 500 taraftarın coşkusuna, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan binlerce vatandaş da ortak oldu.

Ellerine kırmızı-siyahlı TKİ Tavşanlı Linyitspor bayraklarını alarak araçlarıyla konvoy düzenleyen taraftarlar, Tavşanlı'nın cadde ve sokaklarında saatlerce şehir turu attı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp halay çeken ve havai fişek gösterisi yapan taraftarlar, meşaleler yakarak başarıyı kutladı.

Taraftarlar, takımın 67 yıllık tarihindeki en büyük başarısını şarkılar söyleyip ''Şampiyon Linyit'' diye slogan atarak kutladı ve sevinç gösterilerini sabaha kadar sürdürdü.

Cumhuriyet Meydanı, Küçük Meydan, Emirler, Tahsin Buruk caddeleriyle Haşim Benli ve Ekrem Ödemiş bulvarlarında bazı binalara büyük bayraklar asan taraftarlar, yönetici, teknik heyet ve futbolcuların kente gelişini beklemeye başladı.



-KANIN KIRMIZISI, KÖMÜRÜN SİYAHI...-
Kırmızı-siyah renklere sahip TKİ Tavşanlı Linyitspor, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Tavşanlı'da faaliyet gösteren Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) müessesesinde çalışan memur ve işçiler ile yakınlarının spor yapması amacıyla 1943 yılında kuruldu, 1945'te GLİ Gençlik Kulübü adını aldı. 1973'te GLİ Linyitspor Gençlik Kulübü adı altında dernekleşti, 1980'de GLİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü adıyla yeniden müessese kulübü haline dönüştü ve 1987'de kurum kulübü kimliğiyle TKİ Tavşanlı Linyit Spor Kulübü ismiyle dernek olarak faaliyetlerini sürdürdü.

Kulübün futbol takımı, 1984-1985 sezonunda ilk kez 3. Ligde mücadele etmeye başladı. Bu süreçte her sezon üst sıraları zorlayan, ancak 2. Lig'e yükselme başarısı gösteremeyen takım, 1996'da amatör kümeye düştü.

Kırmızı rengi Türk Bayrağındaki kanı, siyah rengi GLİ çalışanlarının ürettiği kömürü temsil eden takım, 2006-2007 sezonunda Bolu'da yapılan terfi maçlarında İstanbul temsilcisi Beylikdüzüspor'u son dakika golüyle mağlup ederek 13 yıl sonra yeniden TFF 3. Lig'e çıktı. 2007-2008 sezonu öncesinde kulübün adı Tavşanlı Belediyesi TKİ Linyitspor olarak değiştirildi, geçen yıl sezon bitimi yaklaşırken yeniden TKİ Tavşanlı Linyitspor adını aldı.

TFF 3. Lig'deki ilk sezonunda başarılı bir performans sergileyen, ancak bir üst lige çıkamayan takım, 2008-2009 sezonunda tarihinde ilk kez TFF 2. Lig'de oynama hakkını elde etti.

Güreş branşında da önemli başarıları bulunan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon TFF 2. Lig 1. Grup'ta, Güngören Belediyespor, Türk Telekomspor, Sakaryaspor gibi zorlu rakiplerle mücadele etti. Grubu 6. sırada bitiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, 1. Klasman Grubu'nu art arda aldığı başarılı sonuçlarla birinci sırada tamamladı ve play-off maçları oynama hakkını kazandı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, play-off grubunda normal süresi 0-0 sona eren ilk maçta Adana Demirspor'u penaltılarla 5-3, Trabzon Karadenizspor'u normal sürede 1-0 yenerek eledi ve finalde Eyüpspor'a rakip oldu. 3 yıl öncesine kadar amatör ligde yer alan takım, Eyüpspor'u 2-1 yenerek Güngören Belediyespor ve Akhisar Belediye Gençlikspor'un ardından Bank Asya 1. Lig'e yükselerek, 67 yıllık tarihindeki en önemli başarısını elde etti.



MUSTAFA AKÇAY İLE 29 MAÇTA 18 GALİBİYET-
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, TFF 2. Lig 1. Grup ve 1. Klasman Grubu'nda futbolcularını iyi motive ederek takımını play-off maçlarına taşıdı ve bu sürecin sonunda Bank Asya 1. Lig'e yükselmesinde önemli pay sahibi oldu.

Trabzon'da 1958 yılında doğan Mustafa Akçay, 1985-1992 arasında Trabzon amatör kümelerinde mücadele eden İdmangücü takımını çalıştırdı.

1992'de Trabzonspor'un altyapısında antrenör olarak görevlendirilen Akçay, 1996-1997 yıllarında Hollanda'ya giderek Ajax'ta uygulanan antrenman teknikleri üzerinde çalışmalar yürüttü ve Hollanda Futbol Federasyonunun düzenlediği Rinus Michells seminerine katıldı.

Akçay, Trabzonspor, Vanspor, Göztepe, Sakaryaspor, Antalyaspor, Gümüşhanespor, Elazığspor, Ofspor ve Beylerbeyispor takımlarının teknik kadrolarında görev yaptıktan sonra geçen yıl ekim ayında, o dönem TFF 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor teknik direktörlüğüne getirildi.

Mustafa Akçay, takımın başında TFF 2. Lig 1. Grup ve 1. Klasman Grubu'nda 26 maça çıktı. Takım bu süreçte 15 galibiyet, 5 beraberlik, 6 mağlubiyet elde edip 49 gol attı, 21 gol yedi. Klasman grubunu lider tamamlayan Kütahya temsilcisi, Akçay ile birlikte play-off bölümünde 3 maçta 3 galibiyet alarak Bank Asya 1. Lig'in yolunu tuttu.

2 yorum:

  1. emeğinize elinize sağlık..paylaşım için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. http://www.maviforum.info.nu/ Herkezi Bekleriz.

    Bu arada Adminim sağol.. Onur Bektaş'da Gitti Bnm abim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...