25 Ocak 2011 Salı

'Yerli Ibrahimovic' atıyor, Tavşanlı kazanıyor!

'Yerli Ibrahimovic' atıyor, Tavşanlı kazanıyor!

Bank Asya 1. Lig'de başarılı performansıyla dikkati çeken TKİ Tavşanlı Linyitspor'un taraftarlarının ''Yerli İbrahimoviç'' lakabını verdiği Mehmet Akyüz attığı 9 golle dikkatleri üzerine topladı.




Bank Asya 1. Lig'de başarılı performansıyla dikkati çeken TKİ Tavşanlı Linyitspor'un taraftarlarının ''Yerli İbrahimoviç'' lakabını verdiği Mehmet Akyüz, şimdiye kadar attığı 9 golle takımının 29 puanından 11'ini tek başına kazandırdı.

25 yaşındaki golcü futbolcu, az gol atıp az gol yiyen ligin yenilerinden kırmızı-siyahlı takımın 18. haftayı ilk 6'da tamamlamasında önemli pay sahibi oldu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, düne kadar oynadığı 17 karşılaşmadan 8'ini kazandı, 5'inde berabere kaldı, 4'ünde yenildi, 16 gol atıp 13 gol yiyerek 29 puan topladı. Özellikle ligin 7. haftasından itibaren büyük bir çıkış yakalayan Kütahya temsilcisi, henüz Tavşanlı'da hiç maç yapmamasına karşı Kütahya'daki iç saha maçlarında hiç yenilmedi, deplasmanlarda ise önemli başarılara imza attı. Kırmızı-siyahlılar, son 6 maçından 5'ini kazandı, birinde berabere kaldı.

Lider Çaykur Rizespor'un 2 puan gerisindeki TKİ Tavşanlı Linyitspor'un 16 golünden 2'sini rakip futbolcular kendi ağlarına yollarken, 9 golde Mehmet Akyüz'ün imzası var. Akyüz, gol krallığı yarışında 10 gole sahip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'dan Serdar Deliktaş'ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

-HAKAN ŞÜKÜR VE TUNCAY ŞANLI GİBİ...-

Taraftarlarının, fiziksel görünümü ve futbol tekniğinden dolayı Milan'ın Bosna Hersek asıllı İsveçli futbolcusu Zlatan İbrahimoviç'e benzettiği Akyüz, ligin ilk devresinde attığı gollerle Giresunspor'dan alınan 3, Orduspor ve Güngören Belediyespor'dan alınan 2'şer, Samsunspor'dan alınan 1'er puana doğrudan etki yaptı.

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane golcüsü Hakan Şükür ile Fenerbahçe'nin eski yıldızı Tuncay Şanlı gibi Sakaryaspor'un altyapısında futbola başlayan Akyüz, ikinci devrenin ilk maçında Altay'ı da boş geçmeyerek attığı 2 golle 3 puanı tek başına aldı.

Bank Asya 1. Lig'de gollerinin tamamını ayaklarıyla atan Akyüz, 1986 yılında Adapazarı'nda doğdu. Sakaryaspor'un altyapısında 1999 yılında amatör olarak futbola başlayan Akyüz, bu takımda 2005 yılında profesyonel oldu.

Daha sonra Fethiyespor'da kiralık olarak oynayıp Sakaryaspor'a dönen Akyüz, 2007'de Bozüyükspor'a, 2008'de Gençlerbirliği'ne transfer oldu. 2009'da Şanlıurfaspor ve Hacettepe'de kiralık olarak forma giyen Akyüz, bu sezon başında TKİ Tavşanlı Linyitspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Akyüz, 2005'te İsviçre'ye 2-1 yenildiğimiz maçta Türkiye 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın formasını da giydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...