7 Haziran 2011 Salı

Mustafa Akçay ile yollar ayrıldı !

Bank Asya 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırdı.


Akçay, yaptığı açıklamada, kulüp yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde, takımın yapılanmasıyla ilgili transferler ve ekonomik şartlarda ortak bir nokta bulamadıklarını söyledi.

Yönetimle görüşmeleri bitmeden başka bir kulüple görüşmediğini ifade eden Akçay, “Kulüple görüşmelerimiz noktalandı ve tamamen ilişiğimi kestim. Bugünden itibaren gelen teklifleri değerlendireceğim” dedi.

Akçay, yönetim, Tavşanlı halkı ve taraftarlara gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederek, bundan sonrası için TKİ Tavşanlı Linyitspor'a başarılar diledi.

Kulüp genel kaptanı Murat Eran ise Akçay ile ücret konusunda anlaşamadıkları için yollarının ayrıldığını dile getirerek, “Hocamıza bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında başarılar dileriz” diye konuştu.

MUSTAFA REŞİT AKÇAY
Trabzon'da 1958 yılında doğan Mustafa Reşit Akçay, 1985-1992 arasında Trabzon amatör kümelerinde mücadele eden İdmangücü takımını çalıştırdı.

1992'de Trabzonspor'un altyapısında antrenör olarak görevlendirilen Akçay, 1996-1997'de Hollanda'ya giderek Ajax'ta uygulanan antrenman teknikleri üzerinde çalışmalar yürüttü ve Hollanda Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Rinus Michells seminerine katıldı.

Akçay, Trabzonspor, Vanspor, Göztepe, Sakaryaspor, Antalyaspor, Gümüşhanespor, Elazığspor, Ofspor ve Beylerbeyispor takımlarının teknik kadrolarında görev yaptıktan sonra 2009'un ekim ayında TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğüne getirildi.

Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz gibi Trabzonspor kökenli yıldız oyuncuların Türk futboluna kazandırılmasında emekleri bulunan Akçay'ın, futbolu konu alan yayımlanmış bir kitabı bulunuyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...