25 Eylül 2011 Pazar

Tavşanlı , Konya Deplasmanına Hazır



Bank Asya 1. Lig’de Konyaspor ile karşılaşacak TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik direktörü Coşkun Demirbakan, geçen hafta iç sahada aldıkları Bucaspor galibiyetiyle takımın durumunun, psikoloji, fizyoloji ve kondisyon bakımından iyi olduğunu belirterek, hazırlıklarını yaptıklarını ve maç saatini beklediklerini bildirdi.
Demirbakan, Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde yapılan antrenmanın ardından geçen sezon Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Konyaspor’un, nerede ne yapacağını iyi bilen bir ekip olduğunu söyledi.
Bu karşılaşma öncesi takımında sakat oyuncu bulunmadığını ifade eden Demirbakan, ”Son iç saha galibiyetiyle takımımızın durumu, psikoloji, fizyoloji ve kondisyon bakımından iyi. Gereken çalışmaları yaptık, maçı bekliyoruz” dedi.
Ligde orta sıraları hedefleyen bir takım oluşturma düşüncesinde olduklarını, bu sezonun önceki yıllardaki gibi zamanında başlamadığı için müstesna bir sezon olduğuna dikkati çeken Coşkun Demirbakan, taraftarlara da mesaj vererek, şöyle konuştu:
”Taraftarımız iyi, güzel, ancak fazla müdahil oluyorlar. Tabi hepsi değil de bazıları çok önceden karar veriyor. Bazı şeyler, çabuk karar verilecek şeyler değil. Beklemek lazım. Daha takımı ben bile tanıyamadım. Çok şükür tecrübem var, 700′e yakın resmi maça çıktım. Ben ‘daha tanıyamadım’ diyorum. Hiç maç yapmamış kişi, benden daha emin konuşuyor. Biraz sağlıklı düşünelim. Çünkü, yeni oluşturulmuş bir takımız. 18 yeni oyuncu geldi. Geçen sezon netice olarak başarılı olan bir takım dağılmış gibi görünüyor. Oradan kalan bazı futbolcularımız ve oyun anlayışları, çeşitli takımlardan topladığımız futbolcularla belli bir mantalite ile maçların sonuçları birleşecek, bir takım olacağız. Biraz beklesinler, acele etmesinler.”

-”KONYA’DA ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ”-
Kulüp Genel Kaptanı Murat Eran ise her sezon ilk 6-7 haftanın sıkıntılı ve zor geçtiğini belirtti.
Çok tecrübeli bir teknik direktörle yola devam ettiklerini dile getiren Eran, şunları kaydetti:
”TKİ Tavşanlı Linyitspor, istikbali kalıcı ve kuvvetli bir takım olma yolunda ilerliyor. Geçen sezon daha çok defansa dayalı, hücumu da kontrataklarla düşünen yapıyla oynadık. Bunda da başarılı olduk. Şimdiki teknik direktörümüzün oyun anlayışı çok değişik. Öne çıkarak daha çok gol pozisyonu bulan ve rakibe pres yaparak ofansif anlamda çok güçlü bir takım oluştu. Bunların meyvelerini almak durumundayız.
Konya’da sanılanın aksine bizi zor bir maç bekliyor. Konyaspor, iddia edildiği gibi zayıf bir takım değil, sadece gol yollarında eksiklikleri var. Futbolcularının çoğu isteksiz. Çünkü, Spor Toto Süper Lig’den düşmüşler, gereken ilgiyi görmüyorlar. Maddi olarak da sıkıntıları var. Ancak, bunlar takımın kalitesini yok edemez. Rakibimize karşı tüm gücümüzle mücadele edip, istediğimizi almaya çalışacağız. Bank Asya 1. Lig zor ve biz Konya’da çok dikkatli olmalıyız.”
Kaleci Ulaş Güler de Bucaspor galibiyetiyle iyi bir hava yakaladıklarına dikkati çekerek, ”Yeni kurulan bir takımız ve yeni oluşum içerisindeyiz. Oyun oynamaya, ekip olmaya çalışıyoruz ama Sakaryaspor maçında olduğu gibi ufak tefek kazalar olacak. Biz bunu en aza indirmeye çalışıyoruz. Bucaspor maçında gösterdiğimiz arzuyu, Konyaspor’a karşı da gösterip oradan puan veya puanlarla dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...