29 Şubat 2012 Çarşamba

Başkan Atalay hakemlere öfkeli!


Başkan Atalay, 2-1 mağlup oldukları Karşıyaka maçı sonrasında; hakemlerin tutarsız yönetimleri dolayısıyla uğradıkları haksızlıklar karşısında duyguların ifade etti. Atalay, Türk Futbolu’nun sadece takımlardan ibaret olmadığını ve oyunun bir parçası olan hakemlerin de etik kurallara riayet etmesi gerektiğini belirtti.

Atalay, Bank Asya 1. Lig’in 23. hafta müsabakası için deplasmanda karşılaştıkları Karşıyaka önünde bir hayli iyi oynamalarına rağmen hakem engelini aşamadıkları için maçı 2-1 kaybettiklerini aktardı.

Atalay, “Hakem Serkan Çınar’ın ve yardımcılarının yönetimi anlamak mümkün değildi. Linyitspor aleyhine verilebilecek kararların da ötesine geçerek müsabakayı resmen çığrından çıkarttılar. Taca çıkan topu görmüyorlar; akabinde gelişen pozisyondaysa olmadık penaltı üretiyorlar. Karşıyaka, kale çizgisini 15 cm geçmiş topu içeriden çıkartıyor ama stadı dolduranlar golü görüyor da onlar görmüyorlar. Kalecimiz Yavuz’un nizami müdahalesini faul olarak niteleyip Yavuz’u oyundan atıyorlar. Öfkelenmemek elde değil” dedi.

2011-2012 sezonu boyunca hakem hataları yüzünden topladıkları puanın en az yarısı kadarını da kaybettiklerini söyleyen Atalay, “Çok gerilere gitmeye gerek yok. Daha geçen hafta, yüzde yüz penaltımız verilmedi. Penaltıyı kazanıp, atsak; durum 2-0’a gelecekti ve maçın şekli çok değişik olacaktı. Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Nedense; ısrarla bizim aleyhimize kararlar veriliyor. Ligin günah keçisi biz miyiz?” diye konuştu.

Atalay, Türk Futbolu’nda Anadolu takımlarına ihtiyaç duyulduğunu anımsatarak, “TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu ligin en sempati toplayan takımlarından biridir. Onurumuzla, borçsuz, harçsız mücadele etmeye çalışıyoruz. Eğer, büyük şehirlerin takımlarından oluşan bir lig istiyorlarsa; söylesinler, çekilelim. Veya adil olsunlar; uydurma kararlar vermek yerine pozisyonları görmek istesinler ve de gördüklerini çalsınlar. Biz, Serkan Çınar ve benzeri zihniyetteki hakemlerle maça çıkmak istemiyoruz. Artık yeter!” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...