26 Şubat 2012 Pazar

Karşıyaka: 2 - Linyitspor: 1

Bank Asya 1. Lig'de İzmir'de oynanan 23. hafta maçında Karşıyaka, Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 mağlup ederek 2 hafta aradan sonra 3 puanla tanışarak play-off şansını devam ettirdi.


Bank Asya 1. Lig'de Karşıyaka, sahasında Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 mağlup etti.
Ev sahibi Karşıyaka'da maç öncesinde sakat ya da cezalı oyuncu bulunmuyordu. Tavşanlı Linyitspor'da ise sarı kart cezası bulunan sağ bek Hasan Yaşar kadroda yer almadı.
Karşıyaka'da teknik direktör Mustafa Uğur, kalede Recep Öztürk, savunmanın sağında Murat Akyüz, solunda Ahmet Burak Solakel, defansın ortasında Özgür Bayer ile Ufukhan Bayraktar, önlerindeki ikilide Taha Yalçıner ile Fatih Şen, önlerindeki üçlüde sağda Agbetu, solda Bülent Kocabey, ortada Cihan Yılmaz ve tek forvet olarak ise Şaban Genişyürek sahaya çıktı.
Konuk Tavşanlı Linyitspor'da ise teknik direktör Cengiz Seçsev, kalede tecrübeli Yavuz Eraydın, defansın sağında tecrübeli İbrahim Yavuz, solunda İsmail Dinler, savunmanın ortasında bir başka tecrübeli isim Serkan Özsoy ile Murat Özavcı, önlerindeki ikilide Ferhat Çulcuoğlu ile Semavi Özgür, önlerindeki üçlüde sağda Şener Aşkaroğlu, ortada Mehmet Besler ve solda Mesut Saray, tek forvet olarak ise Ümit Tütünci yer aldı.


Karşıyaka'da 21. dakikada soldan gelişen atakta Ahmet Burak Solakel'in ortasında Cihan Yılmaz kafayla indirdi, topun gelişine Şaban Genişyürek'in vuruşu Tavşanlı Linyitspor ağlarıyla buluştu ve Karşıyaka 1-0 öne geçti.
Tavşanlı Linyitspor golü yedikten sonra Karşıyaka defansına zor anlar yaşatırken, bunlarda Ümit Tütünci'nin yalnız kaldığı görüldü.
Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Tavşanlı Linyitspor savunmasında gelişen Karşıyaka atağında önce top Ferhat Çulcuoğlu'nun sonra da Serkan Özsoy'un eline çarpınca hakem Serkan Çınar penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltıya uzun süre itiraz eden Ferhat Çulcuoğlu ile kaleci Yavuz Eraydın sarı kart gördü.
Penaltı atışında topun başına Bülent Kocabey geçti, bu oyuncunun yerden cılız vuruşunda tecrübeli kaleci Yavuz Eraydın yatarak kurtarmış oldu.
45. dakikada konuk Tavşanlı Linyitspor'da sol kanat oyuncusu Mesut Saray'ın yerine tecrübeli oyuncu Abdi Aktaş oyuna dahil oldu.
İlk yarıda başka gol olmayınca devre 1-0 Karşıyaka üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya takımlar değişiklik yapmadan başladı. Ev sahibi Karşıyaka'da 455. dakikada ilk golün sahibi Şaban Genişyürek'in yerine Özgürcan Özcan oyuna dahil oldu. Karşıyaka ikinci değişikliğini de 69. dakikada yaptı ve penaltı atışından yararlanamayan Bülent Kocabey'in yerine Erhan Şentürk oyuna girdi.
71. dakikada gelişen Karşıyaka atağında top kaleci Yavuz Eraydın'a geldi, bu oyuncunun kısa vuruşu sol kanatta Erhan Şentürk'te kaldı, kaleci Yavuz kaptırdığı topun ardından müdahele etmek isterken Erhan Şentürk yerde kaldı. Hakem Serkan Çınar, bu hareketi sonucunda kaleci Yavuz Eraydın'ı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.
Kırmızı kartın ardından Tavşanlı Linyitspor'da Şener Aşkaroğlu'nun yerine kaleci Fatih Kaldan oyuna dahil oldu.
76. dakikada Karşıyaka'da bu kez sahneye Cihan Yılmaz çıktı ve attığı golle takımını 2-0 öne geçirdi.
83. dakikada Tavşanlı Linyitspor'da kazanılan serbest vuruşu sağ kanattan İsmail Dinler kullandı, bu oyuncunun kale sahasına ortasında top en son Özgür Bayer'e vurarak Karşıyaka ağlarınla buluştu ve skor 2-1 oldu.
Karşıyaka'da 87. dakikada Agbetu'nun yerine Özgür Yıldırım oyuna dahil oldu.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1 Karşıyaka'nın üstünlüğü ile sona ermiş oldu.
Bu sonuçla Karşıyaka puanını 33'e çıkartırken, Tavşanlı Linyitspor ise 28 puanda kalmış oldu.


KARŞIYAKA: 2 - TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 1
Stat: Alsancak
Hakemler: Serkan Çınar, Cemal Bingül, Mustafa İspiroğlu
Karşıyaka: Recep, Murat Akyüz, Özgür Bayer, Ufukhan, Ahmet Solakel, Agbetu (Dk. 87 Özgür Volkan Yıldırım), Taha, Fatih, Bülent (Dk. 69 Erhan Şentürk), Cihan, Şaban (Dk. 55 Özgür Can)
TKİ Tavşanlı Linyitspor: Yavuz, İbrahim, Murat, Serkan, İsmail, Şener (Dk. 73 Fatih), Ferhat, Semavi (Dk. 82 Emre), Mesut (Dk. 45 Abdi), Mehmet, Ümit
Goller: Dk. 21 Şaban, Dk. 76 Cihan (Karşıyaka), Dk. 84 Özgür Bayer (kendi kalesine) (TKİ Tavşanlı Linyitspor)
Kırmızı Kart: Dk. 71 Yavuz (TKİ Tavşanlı Linyitspor)
Sarı Kartlar: Dk. 39 Murat Akyüz, Dk. 78 Taha, Dk. 90 2 Erhan Şentürk (Karşıyaka), Dk. 18 İbrahim, Dk. 27 Murat, Dk. 41 Ferhat, Dk. 64 Şener, Dk. 90 2 Serkan, Dk. 90 3 Mehmet (TKİ Tavşanlı Linyitspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...