25 Ağustos 2012 Cumartesi

Devrim: “Şampiyonluk Değil Kalıcı Olmak Hedefindeyiz”


Yeni sezon hazırlıklarını olumlu biçimde yaptıklarını söyleyen TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik direktörü Levent Devrim, şampiyonluk gibi bir hedeflerinin olmadığını, aslolanın ligde kalıcı olmak olduğunu belirtti.






Yeni sezon hazırlıklarını olumlu biçimde yaptıklarını söyleyen TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik direktörü Levent Devrim, şampiyonluk gibi bir hedeflerinin olmadığını, aslolanın ligde kalıcı olmak olduğunu belirtti. 

Devrim, “Öncelikle kendi takımım olmak üzere; tüm takımlara hayırlı bir sezon geçirmelerini diliyorum. Uzun ve yorucu bir kamp döneminden sonra lige başlıyoruz. Bu dönem içinde; oyuncularımız, olumlu sinyaller verdiler. Aramıza katılan yeni oyuncularımız da uyum sürecini çoktan atlattılar. İlk maçlar, rakip hangi takım olursa olsun; zordur. Tüm takımlar, kendi çapında hazırlık yaptı. Samsunspor, sıkıntılı bir süreç yaşadı. Süper Lig’den düştükten sonra bir süre hareket etmediler. Son yirmi günden bu yana, sekiz-on tane oyuncuyu kadrolarına kattılar ancak yeni oyuncularının fiziki durumlarını bilemiyoruz. Kartepe’de birlikte kamp yaptık. Samsunspor’u seyretme imkanım oldu ancak çoğunlukla PAF takım ile oynadılar. As oyuncularını ayrı çalıştırdılar. Takımı sağlıklı biçimde etüt etme fırsatını yakalayamadık. Bu yüzden, bizim için kapalı kutu biçimindeler. İşte bu durum da bizim için bir dezavantajdır;” dedi. 

Durum ne olursa olsun lige iyi başlamak istediklerini bildiren Devrim, “Maç saatine kadar süren bir konsantrasyonumuz olacak. 3 puanı isteriz. Lige, iyi başlamak istiyoruz ve Samsunspor maçından sonra daha güvenli biçimde devam etmek niyetindeyiz;” dedi. 

Olası bir olumsuz sonucun kendilerini kötü biçimde etkilemeyeceğini de aktaran Devrim, “Başlangıçlar zordur. Oynayacağımız takım da üç ay öncesine kadar Süper Lig’de mücadele eden Samsunspor’dur. Üstelik deplasmandayız. Bu çerçevede kötü bir sonuç alsak dahi moralimizin bozulacağını düşünmüyorum. Bir maç kaybederek çökeceksek, ligin sonunu nasıl getiririz? Geçen sezonu hatırlayın: Geldiğimizde; psikolojik olarak çok kötü durumda olan bir takım, 9 maçlık periyotta müthiş işler başardı. Her maçta, oyuncularımızın moralini yukarıya çekmek için çabaladık;” dedi. 

Şampiyonluk gibi bir iddialarının olmadığına vurgu yapan Devrim, “Biz, diyoruz ki: Linyitspor, bu lig için henüz yeni olan bir ekiptir. Geçen iki sezondaki dalgalanmayı baz aldığımızda, istikrarın yakalanması şarttır. Oturmuş, sistemi olan, altyapısı iyi, tesis ve saha sıkıntısı yaşamayacak bir takım, futbol kültürü oluşmuş bir ilçe meydana getirmek gayesindeyiz. Öncelikli hedefimiz bunlardır. Bu anlattıklarımı oturttuktan sonra nelere gideriz, onu bilemeyiz ama ilk hedefimiz, ligin kalıcısı olmaktır;” dedi. 

Henüz ideal on bir konusunda karar veremediklerini açıklayan Devrim, “Şu an için hiçbir hoca, ideal on bir hususunda doğru kararı veremez. Örneğin, Samsunspor maçı için; hazırlık maçlarındaki performansları baz alarak bir kadro çıkartacağız. Ancak unutmayınız ki oynadığımız maçlar, hep hazırlık maçıydı; lig maçı değildi. Cumartesi gününden itibaren, puan maçlarına başlıyoruz. Bu puan maçlarında sergilenen performanslar üzerinden karar vereceğiz. Birkaç maç sonra; takımlar, gerçek yüzlerini sergilemeye başlarlar. Hem kadro hem de oyun istikrarı olur. Takımlar, maç ritmi yakalar. Elbette kafamızda bir on bir vardır ama yanılma payımız olabilir lakin bu pay da büyük oranda olmaz. On bir futbolcuda bir-iki tane yanılma payımız olabilir.  Abdi, Gökhan Öztürk, Eser gibi bazı futbolcularımızın fiziki eksiklikleri var. Onlar da takıma yetişince bazı değişiklikler olabilir ancak takımın büyük çoğunluğu, kafamızda şekillenmiş vaziyettedir. Zaten, kalabalık bir kadroyla çalışmıyoruz. Onun yerine, birbirini tanıyan ve birbirini zorlayabilecek bir oyuncularla çalışıyoruz. Böyle olunca, kadro gücünü korumayı da hedeflemiş oluyoruz;” dedi. 

Yeni yapılan transferleri de kısaca değerlendiren Devrim, “İki türlü transfer yaptık. İlk gruptakiler, direkt olarak kadroya girebilip, oynayabilecek oyunculardı. Diğerleri ise genç ve geleceğe yatırım yaptıklarımızdı. Oyuncu transferlerimizi, sadece günü kurtarmak için yapmadık. Tüm futbolcularımızın çalışmalarından, gelişimlerinden memnunum ve inşallah, iyi işler yapacağız.” dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...