23 Nisan 2010 Cuma

Linyitspor zorlu deplasmana hazır...

İstanbul Çıkartması !



Lider Linyitspor, sezonun en önemli maçında, Pendikspor’dan puan kopartabilmek için İstanbul’a gidiyor.

Zorlu sezonun sonlarına gelindiği bugünlerde, ligin sonunun şekillenebileceği maçta Pendikspor’la karşılaşacak olan Linyitspor, güçlü rakibinden puan alarak Tavşanlı’ya dönmek için hesaplar yapıyor. Hafta sonu kıyasıya mücadele edecekleri müsabaka için çalışmalarını sürdüren futbolcular, rakiplerine fırsat tanımamak için güç depoluyorlar.

Çarşamba günü yapılan idmandan sonra ikram edilen tatlılarla yorgunluklarını unutan kırmızı siyahlılar, dünkü çalışmalarla hazırlıklarını sürdürdü. Bugünkü antrenmanla birlikte deplasman hazırlığını bitirecek olan takım, yarın deplasman yollarına düşerek İstanbul’da maç saatini bekleyecek.

İki takım arasındaki Kademe Grubu maçlarında Linyitspor’un üstünlüğü bulunmakta. Deplasmandaki 1-0 galibiyetle ilk deplasmanını kazanan Linyitspor, ikinci ve Kademe Grubu’nun son maçında 4-0’lık farklı skora imza atmıştı. Klasman Grubu’nun ilk maçı ise Ada’da oynanmış ve 1-1’lik sonuç elde edilmişti.

Yalçın Dışında Tam Kadroyuz

İyileşme sürecini sezon sonunda tamamlayacak olan Yalçın dışında sakatı bulunmayan Linyitspor’da sarı kart sınırındaki isimlere bir yenisi eklendi. Geçen haftalarda olduğu gibi Abdi, Aydın, Fatih Tüfek, İshak ve Tanju sarı kart sınırındaki oyuncularımız. Ayrıca, Zeytinburnuspor maçında anlamsız hakem kararıyla hak etmediği bir sarı kart gören Engin de ceza tehlikesiyle karşı karşıya. Bu altı futbolcumuz, Pendikspor maçında sarı kart görürse iki hafta sonra oynayacağımız Gebzespor maçında görev alamayacaklar.

Uğur Keskin, Uğur İmir, Seydihan, Serkan, Rasim ve Ekrem ise sarı kart sınırındaki Pendiksporlu futbolcular. Adı geçen oyuncular, kırmızı siyahlılarla yapacakları müsabakada sarı kart ile cezalandırıldıklarında, haftaya Gebze deplasmanında takımlarını yalnız bırakacaklar.


Maçlar 15:30’da


Yaz saati uygulamasından sonra 14:30’a alınan maçlar, bu hafta sonundan itibaren 15:30’da oynanacak. Günlerin uzamasıyla birlikte müsabakaların güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde oynanmamasına dikkat eden TFF’nin düzenlemesiyle; sezon sonuna kadar oynanacak maçlar, 15:30’da başlayacak.

KARŞILAŞMA ALTERNATİF RADYO’DA

Pendikspor - TKİ Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasının dakika ve skorunu, pozisyonların yorumlarını, grubumuzun diğer maçlarının ve Yükselme Grubu’nun skorlarını; 25 Nisan 2010, Pazar, saat 15:30’dan itibaren, 91.5 FM frekansından ve www.alternatifradyo.com adresinden yayın yapan Alternatif Radyo’dan takip edebilirsiniz.

Tatlı Yiyelim Tatlı Gidelim Tatlı Dönelim

İki gün önce yağmur altında yapılan antrenmandan sonra Özden Doyum Ekmek futbolculara tatlı ikramında bulundu.
Pendikspor için bilenen futbolcularımızı motive etmek amacıyla ilçenin dört bir yanını bayraklarla donatan esnafımız ile kurum ve kuruluşlarımız, Linyitspor’un başarısı için küçük jestler yapmaya devam ediyor.
Özden Doyum Ekmek’ten Mustafa Özden, idmandan sonra ikram edilmek üzere getirdiği tatlıları, futbolcularımıza ve teknik ekibimize elleriyle yedirdi. Linyitli oyuncular, Mustafa Özden’e ve kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür ettiler.



MUSTAFA AKÇAY: Hasat Zamanı



Linyitspor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay sezonun en zorlu deplasmanını oynayacaklarının altını çizerek ‘’Bu yılki çalışmalarımızın ürününü alacağımız maç için İstanbul’da olacağız. Tam tamına bir final maçı olacak ve son derece zor geçecek bir karşılaşma bizi bekliyor;’’ dedi.
Rakiplerinin güçlü olduğunu hatırlatan Akçay ‘’Pendiksor, son haftalarda form grafiğini yükselten ve önemli çıkışa sahip olan bir takım. İyi oyunculardan kurulu, kendilerine güvenen bir ekip. Zorlu ve mücadelesi yüksek bir karşılaşma oynayacağız. Daha önce de bu tip müsabakalara çıktık ve tecrübe ettik;’’ şeklinde açıklama yaptı.

Yenilmeyi düşünmediklerini dile getiren teknik direktör ‘’Pozitif futbolla, dişe diş mücadele ederek isteğimize ulaşacağız. Aklımızla futbol oynayacağız. Beynimiz, kalbimizin yanı başında olacak. Böylesine maçlarda stratejik hamleler yapmak gereklidir. Yenilmeden dönmek istiyoruz. En az bir puan alsak bile bu bir puan, kalan iki hafta için büyük avantaj teşkil edecektir.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

PENDİKSPOR’U TANIYALIM

1950 yılında kurulan kulüp, 1982 – 1983 sezonuna kadar İstanbul Amatör Kümelerinde maçlara çıktı. Maçlarını 4000 kişilik Pendik Stadı'nda oynayan takım kırmızı-beyaz renklere sahiptir.1983 – 1984 sezonunda 3. ligin kurulması ile o tarihten bu yana mücadele etmiş olup, 1997 – 1998 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 2. lige çıkarak bu ligde 2 sezon top koşturduktan sonra 1999 – 2000 sezonunda 3. lige düşmüştür. 4 sene sonra yeniden 2. Lige dönen Pendikspor, sezon bitmeden 3 hafta önce şampiyonluğunu ilan etmiştir. 2003 - 2004 sezonunda 3. lig 3. grupta şampiyon olarak tekrar 2. ligde; grubumuzda mücadelesini sürdürmektedir. Grubumuzun önemli takımlarından olan Pendikspor, 2005-2006'da Bank Asya’ya çıkacak 3. takımın belli olacağı play-off'lara kalmış ancak final maçında Eskişehirspor'a elenmişlerdir. 2008 yılında Beşiktaş ile yaptığı özel maç 0-0 berabere bitmiştir. Türkiye Kupası´nda 1999 yılında çeyrek final oynamıştır. Takım ilk turda deplasmanda Gaziosmanpaşaspor'u 4-2 mağlup etmiş, ikinci turda ise Sarıyer Spor Kulübü'nü yine deplasmanda 2-1 yenmişti. 3. turda Pendikspor'un rakibi güçlü Fenerbahçe olmuştu. Maçta Fenerbahçe dakika 34'te Metin Diyadin ile ilk yarıyı 1-0 önde kapasa da dakika 49'da Seçkin'in penaltıdan, 58'de Mustafa Ateş'in attığı gollerle maçı 2-1 aldı ve Fenerbahçe'yi eledi. Bu sonuç, Fenerbahçe tarihinde ‘Pendik Faciası’ olarak yerini aldı.

HABER: ALTERNATİF RADYO

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...