22 Nisan 2010 Perşembe

Mustafa Akçay'ın Açıklamaları...



TFF 2. Lig 1. Grup’ta sezonu 6. sırada bitiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktörlüğü Mustafa Akçay’ın devralmasının ardından performansını artırarak Klasman Grubu’nda liderliğe yükseldi ve Bank Asya 1. Lig için play-off oynayacak tek takımın çıkacağı grupta en iddialı takım haline geldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 13 yıl aradan sonra 2007 yılında amatör kümeden TFF 3. Lig’e yükselen Linyitspor, burada 2 yıl mücadele edip 2008-2009 sezonunda TFF 2. Lig’e çıktı.

Kütahya’nın profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan kırmızı siyahlı Linyitspor, 2009-2010 sezonunda TFF 2. Lig 1. Grup’ta Sakaryaspor, Zeytinburnuspor, Pendikspor, Türk Telekomspor, Körfez Belediyespor, Gebzespor, Beykoz 1908, Güngören Belediyespor, Yalovaspor ve Bozüyükspor’un bulunduğu grupta yer aldı.

Sezona teknik direktör Erdoğan Yılmaz ile başlayan Linyitspor, onun döneminde 9 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgiyle 8 puan topladı ve 11 takımlı grupta 10. sıraya kadar geriledi.

Takımın 12. haftada kendi sahasında Beykoz 1908 ile 2-2 berabere kalmasının ardından Yılmaz’ın istifa etmesi sonucu yönetim, teknik direktörlük için Mustafa Akçay ile anlaştı. Akçay’ın grupta takımın başında çıktığı 10 maçta Linyitspor, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgiyle 17 puan kazandı.

27 Aralık’ta oynanan 22. hafta maçlarıyla sona eren grupta ilk 2 sıradaki Türk Telekomspor ve Güngören Belediyespor, yükselme grubuna kaldı. Üçüncü Körfez Belediyespor’un 2 puan gerisindeki Linyitspor ise kalan diğer 8 takımla birlikte 1. Klasman Grubu’nda mücadeleye devam etti.

TEKNİK DİREKTÖR AKÇAY İLE 23 MAÇTA 41 PUAN

Teknik direktör değişikliğinin ardından performansını yükselten ve art arda başarılı sonuçlar alan Linyitspor, Mustafa Akçay yönetiminde TFF 2. Lig 1.

Klasman Grubu’nda şu ana kadar 13 maça çıktı.

Bu süreçte Yalovaspor’u 5-0, Beykoz 1908 ve Pendikspor’u 4-0 gibi farklı skorlarla mağlup etmeyi başaran Kütahya temsilcisi, 13 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alarak, 24 puan kazandı.

Linyitspor, Mustafa Akçay döneminde TFF 2. Lig 1. Grup ve 1. Klasman Grubu’nda toplam 23 maçta 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 yenilgiyle 41 puan elde etti, 40 gol atıp 16 gol yedi.

Grupta sezonun bitimine 3’er maçı kalan ekiplerden TKİ Tavşanlı Linyitspor 52 puanla birinci, Gebzespor 49 puanla ikinci, 4’er maçı kalan Pendikspor 48 puanla üçüncü, Körfez Belediyespor 47 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Linyitspor, sırasıyla deplasmanda Pendikspor, sahasında Gebzespor ve deplasmanda Beykoz 1908 ile karşılaşacak, bu maçlar sonunda sezonu birincilikle tamamlayabilirse Bank Asya 1. Lig’e yükselecek son takımın belirleneceği, 8 takımın yer alacağı play-off maçlarına katılma hakkını elde edecek.

"ORTAK AKIL ÜRETTİK, TAKIMA İSTİKRAR GELDİ"

Teknik Direktör Akçay, AA muhabirine, performanslarını her hafta yükselterek liderliği elde ettiklerini ve Bank Asya 1. Lig için takımı avantajlı konuma getirdiklerini söyledi.

"Göreve geldiğimde hedefimiz takımın kümede kalmasını sağlamaktı, ancak öyle bir hava yakaladık ki, 3 aydır lideriz ve hedefimiz Bank Asya 1. Lig" diyen Akçay, elde edilen yükselişin sırrını heyecan ve motivasyonu artırmalarına bağladı.

Bunun için bazı psikolojik teknikler kullandıklarını ifade eden Akçay, şöyle devam etti: "İstikrar, Türk futbolunun uzun zamandan beri konuşulan ve sıkıntısı olan bir durum. Bu hem futbolumuz hem kulüplerimiz hem de teknik adamlarımız için bir sorun. Bir oyuncumuz 2-3 maç üst üste başarılı performans gösteremiyor, mutlaka düşüşler yaşanıyor. Teknik adamlarımızın kulüplerle yaptığı anlaşmalar çok kısa süreli, kulüplerimizin de çok büyük planlar yapmadığını görüyoruz. Ancak takımdaşlık ve ortak akıl üretme konusunda çalışmalar yaptık. Bu anlayışın hem saha içinde hem saha dışında bir arada yürümesi bizi istikrarlı bir takım haline getirdi." Grubu birinci tamamlayıp play-off bölümüne kalmaları halinde takımın Bank Asya 1. Lig’e çıkma şansını yüzde 90 olarak gördüğünü ifade eden Akçay, "Bu, teknik adam için iddialı bir söz olabilir. Ancak şu ana kadar geldiğimiz noktayı ve performansımızı göz önüne alarak bunu söylemeye cesaret edebiliyorum" diye konuştu.

MUSTAFA AKÇAY

Trabzon’da 1958 yılında doğan Mustafa Akçay, 1985-1992 arasında Trabzon amatör kümelerinde mücadele eden İdmangücü takımını çalıştırdı.

1992’de Trabzonspor’un altyapısında antrenör olarak görevlendirilen Akçay, 1996-1997 yıllarında Hollanda’ya giderek Ajax’ta uygulanan antrenman teknikleri üzerinde çalışmalar yürüttü ve Hollanda Futbol Federasyonunun düzenlediği Rinus Michells seminerine katıldı.

Akçay, Trabzonspor, Vanspor, Göztepe, Sakaryaspor, Antalyaspor, Gümüşhanespor, Elazığspor, Ofspor ve Beylerbeyispor takımlarının teknik kadrolarında görev yaptıktan sonra geçen yıl ekim ayında TKİ Tavşanlı Linyitspor teknik direktörlüğüne getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...