17 Ağustos 2011 Çarşamba

Yeni sezonda yeni Tavşanlı!

Geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde ilk 6'da kendisine yer bulan ve Süper Lig kapısından dönen Tavşanlı Linyitspor, bu sezon 14 futbolcuyla yollarını ayırıp 15 yeni oyuncu transfer etti. 


Bank Asya 1. Lig'e geçen yıl ilk sezonu olmasına rağmen sürpriz sonuçlara imza atan ve play-off'ta elenip Spor Toto Süper Lig'in kapısından dönen TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktörünü ve  kadrosundaki oyuncuların çoğunu değiştirdi.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinin ''Meteorlar'' lakaplı temsilcisi, Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) müessesesinde çalışan işçiler ve yakınlarının spor yapması amacıyla 1967 yılında kuruldu. Tarihinde ilk kez geçen yıl Bank Asya 1. Lig'e yükselen kırmızı-siyahlılar, teknik direktör Mustafa Akçay ile 2010-2011 sezonunda önemli başarılara imza attı. Savunma ağırlıklı ve dengeli futboluyla özellikle Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda oynadığı iç saha karşılaşmalarında başarılı sonuçlar elde eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, burada normal sezondaki 16 maçta hiç yenilmedi ve ''evinde yenilmeyen tek takım'' unvanıyla sezonu noktaladı.
Kalede eski Fenerbahçeli Oğuz Dağlaroğlu, hücumda Mehmet Akyüz ve diğer futbolcuların katkısıyla Akçay'ın ''ligde kalma'' hedefini sürpriz bir şekilde ''Spor Toto Süper Lig'e yükselme'' diye değiştiren takım, play-off yarı finalinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a yenilerek elendi.


KAPTAN GEMİYİ TERK ETMEDİ 

Yaklaşık 70 bin nüfusa sahip Tavşanlı ilçesinin adını tüm Türkiye'ye duyuran TKİ Tavşanlı Linyitspor, geçen sezonu noktaladıktan sonra bambaşka bir görünüme büründü.
Teknik direktör Mustafa Akçay ile yollarını ayıran kulüp, geçen sezon Bank Asya 1. Lig'den düşen Altay'ı uzun süre çalıştıran ve hücum ağırlıklı futbolu benimseyen Coşkun Demirbakan ile anlaştı.
Geçen sezon kadroda yer alan kaleciler Oğuz Dağlaroğlu, İbrahim Genç ve İsmail Çiçek ile Mehmet Akyüz, Tanju Yavuz, Cemil Adıcan, Davut Babur, Onur Bektaş, Hasan Ali Durtuluk, Ercan Güneri, Mikail Üzümcü, Taner Arı, Makedonyalı Milan Ristovski, Nijeryalı Debola Daniel Ogunseye ile yollar ayrıldı. Omurgayı oluşturan oyunculardan 36 yaşındaki kaptan Abdi Aktaş'ın yanı sıra Mehmet Besler, Emrah Dağ ve Fatih Yılmaz ise takımda kaldı.
Kırmızı-siyahlılar, geçen sezon elde edilen başarıda büyük pay sahibi olan Oğuz Dağlaroğlu'nu Akhisar Belediyespor'a, Mehmet Akyüz'ü Beşiktaş'a vermesine rağmen, 2011-2012 sezonunun kadrosunu hem tecrübeli hem de genç ve yetenekli oyunculardan oluşturdu.
Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay'ı Giresunspor'dan, Spor Toto Süper Lig'in deneyimli orta saha oyuncularından Şener Aşkaroğlu'nu Manisaspor'dan, eski Fenerbahçeli stoper Serkan Özsoy'u Kartalspor'dan, eski Galatasaraylı İbrahim Yavuz'u Kayseri Erciyesspor'dan transfer eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, Gençlerbirliği'nden kaleci Ulaş Güler ve Emre Balak, Çanakkale Dardanelspor'dan Mesut Saray ve Murat Özavcı, Göztepe'den Ferhat Çulcuoğlu, MKE Kırıkkalespor'dan Metehan Andaç Özlü, Beşiktaş'ın altyapısından Abdullah Eryılmaz, Denizlispor'dan Vahdet Kılkışlılar, Konya Torku Şekerspor'dan Rıdvan Sağlam'ın yanı sıra Fildişi Sahili asıllı Fransız futbolcu Souhali Toure ve Hırvat Oliver Tole'yi kadrosuna kattı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, (A2) takımından Mehmet Sönmez, Ahmet Kılıçarslan ve Yılmaz Taşkıran'ı da (A) takıma dahil etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...