22 Haziran 2012 Cuma

Başkan Zafer Atalay'ın açıklamaları

Kulüp Başkanı Zafer Atalay, yeni sezondaki yeni gelişmeleri anlattı."İç transferlerde takımın iskeletini koruyacağız" diyen Atalay, İsmail Dinler'in gitmesine de açıklık getirdi.



Devrim, dış transferlerde nokta transferler yapacaklarını ve Levent Devrim ile ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Atalay, "Sezonun son maçından sonra hocamız ile yaptığımız görüşmede takımın iskeletinin korunması yönünde bir karar aldık. Bizde bu doğrultuda çalışma yaptık. İç transfer konusunu yönetim kurulumuz yaptı. Sadece bir fire verdik İsmail Dinler Manisaspor'la anlaştı. Hasan Yaşar, Emrah Dağ, Mehmet Besler, Abdi, kaleci Yavuz ve hocamızla yolumuza devam etme kararı aldık. Sözleşmelerimizi imzaladık. Önümüzdeki yıl nasip olursa bu arkadaşlarla devam edeceğiz. İç transferi bitirdikten sonra yine hocamızla oturup dış transfer konusunda çalışmalar yapıp gerekeni yapacağız. İsmail Dinler'in kalması için epeyce uğraştık ancak olmadı. Bize bir söz vermişti onu yerine getirmedi, onu söyleyeyim süper lig kulübüne gidersem seni biz götüreceğiz ancak Bank Asya'da kalırsam kesinlikle Linyitspor da kalırım demişti. Maalesef bu sözünü yerine getirmedi. Tabi ki nasip bu şimdi onlarda profesyonel futbolcu menfaatleri nerede ise orada oynarlar. Bizim de menfaatlerimiz elverişli olsaydı onu oynatmak isterdik. Tercihini Manisaspor'dan yana kullandı. Kendisine başarılar diliyoruz. Yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Transferler için kafamızda bazı kararlarımız var şimdi biz inceliyoruz hocamız inceliyor. Eğer şartlar yerine gelirse bu oyuncularla görüşüp onları renklerimize katmak istiyoruz.

Maçların Kütahya'da oynanması gibi bir fikrimiz yok. Biz maçların Kütahya da oynanmasını istemiyoruz kulüp olarak Tavşanlı da oynanmasını istiyoruz. Bu kulübün ismi Tavşanlı Linyit diye geçiyorsa bu kulübün ismi maçların Tavşanlı da oynanması gerekir. Nedir fiziki şartların düzeltilmesi gerekir. Geçen sene oynadık bunu bu sezon neden oynamayalım? Yine aynı şekilde devam ederiz. Ancak bizim dışımızda bir takım gelişmeler olursa tabi ona da bir şey diyemeyiz. Ancak biz TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulübü Yönetimi olarak taraftarımızda bunu istiyor biz maçların Tavşanlı da oynanması taraftarıyız. Tavşanlı da oynanmaması için şimdilik hiçbir neden yok. Ada Stadı'nda yapılması gerekenleri anlattık Sayın Mustafa Ekiz'e. Onlardan da yardımcı olmalarını istedik. Onlarda bize yardımcı olacaklarını söylediler. Biz Tavşanlı da oynanması istemesek gidip bu konuşmayı yapmayız. Bizde burada oynanacak gibi hazırlık yapıyoruz. Bizim Ada Stadının kapasitesi 4980 yanılmıyorsam,

biz bu güne kadar tam manası ile dolduramadık, dolayısı ile stadın kapasitesi yeterli o konuda yetersiz diyemeyiz. Fiziki şartların biraz düzeltilmesi gerekir" dedi.

Gelirlerinin düşük olduğunu belirten Atalay, "Geçen yıla göre bu yıl gelirimiz düşük, bunun en büyük sebebi de normal 17 maç yaptık Tavşanlı da stat geliri 20 bin lira toplam. 106 TL ceza aldık.

Bir önceki seneye bakıyoruz. 400 milyar lira gelir olmuş. Arada bir uçurum var şu anda bundan dolayı bir maddi kayıp var. Son haftalarda ki takım düşecek mi kalacak mı periyodundaki bizim yönetim olarak bir takım fedakarlıklarda bulunduk. Futbolcularımıza teşvik amaçlı prim verdik. Bundan dolayı bir kaybımız var. Tabi maddi olarak. İyi ki de verdik şimdi trilyonlar da versek kümeden çıkmak çok zor" diye konuştu.

"Hedef olmadan hiçbir şey olmaz" diyen Atalay, "Tabii ki hedeflerimiz gene var. Bu sene biraz daha temkinli gidelim diyoruz. Birinci hedefimiz ilk 10 yani kalıcı olabilmek. Önce bunu sağlamalıyız ondan sonra diğer hedeflere atlamalıyız. 26 Ağustos da maçlarımız başlayacak, bir aksilik olmazsa inşallah Temmuzun ilk haftasından sonra kampa gideriz alacağımız oyuncular olacaktır. Çok fazla oyuncu almak istemiyoruz nokta transferlerle iyi oyuncu almak istiyoruz. Bunu yapabilirsek önümüzdeki sezon rahat bir yıl geçiririz. Bank Asya geçen seneye göre daha zor çünkü; 19 tane takım var ve 4 takım düşecek. Takımlara baktığımız zamanda hepside güçlü takımlar. Bu güçlü takımlar arasında bizde varız. Artık daha çekişmeli daha kıyasıya mücadele büyük grup var. Tecrübemiz ile bu ligde bir şeyler yapacağımızı zannediyorum" ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA  (İhlas Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...