17 Ocak 2013 Perşembe

Mehmet Ayaz Linyitspor'umuzda

Linyitspor'umuz 31 yaşında ki sağ kanat ve forvet oyuncusu Mehmet Ayaz'ı renklerine bağladı.


2 sezon önce Orduspor ile 1.Ligde Şampiyonluk yaşayan, Hızı ve kıvraklığıyla bilinen Mehmet Ayaz ile 1.5 yıllık sözleşme imzalandı. Mehmet Ayaz son olarak Kartalspor ve K.Erciyesspor formaları giydi.

Orduspor'dan ayrıldıktan sonra Orduspor taraftarlarının yazdığı yazı...


Yönetim daha resmi olarak açıklanmadı ama takımdan ayrılacak olanlar %99 ihtimalle belli oldu. İlk veda yazımız atom karıncamız Mehmet Ayaz için. Gönül isterki bu takımı hiç bozmayalım, hepsi bizimle kalsın ama bu ayrılıklar can sıksa da devamı gelecek. Dile kolay 26 yıllık bir özleme son verdi bu futbolcu grubu ve yollarımızı ayıracağımız isimler olsa dahi hepsinin bizde ayrı bir yeri var. Gidecek olan isimler arasından belkide herkesin yüreğini burkacak ilk isim Mehmet Ayaz. 2 senedir bizimle beraberdi ama taraftarın hep sevdiği bir isimdi Ayaz.

Gaziantep Belediye'den geldiği geçen sezon çokca forma şansı buldu. Kötü geçirdiğimiz sezonun iyi isimlerindendi. Zaten o futbolcu grubu içinde iyi olması bu seneki kadroda yer edinmesini sağladı. Zaman zaman düşüşler yaşasa da bazen saman alevi gibi ani parıldamaları bize çok kritik maçlar kazandırdı. Bir ara ligin dibine gören, düşecek mi dediğimiz takımın tekrardan dirilip son haftaları orta sıralarda geçirmesini sağlayan, ayakta duran isimlerden biriydi. Bu sezona ise yedek kulübesinde başladı. Sonrasında kendisine ihtiyaç duyulan ilk fırsatta Uğur Hoca'dan formayı kaptı ve sırtına geçirdi. Uğur Hoca'dan formayı kapmak öyle kolay değildir çünkü sabit görüşlüdür ve kafasındaki şablonun dışına çıkmaz. Ama Ayaz o ezberi bozdu. Mersin maçında sonradan oyuna girip oyunun kaderini değiştiren isim olmuştu. Bizim geçen sene sağ açık olarak aldığımız Mehmet öyle kritik maçlarda öyle goller attıki hepimizin hayallerini, umutlarını her defasında yeşertti. Erciyes maçında sonradan girip attığı gol ile galibiyeti getirmesi, Giresun deplasmanında kötü oynadığımız maçta 2 gol atarak yüreğimize su serpmesi ve son hafta Denizli deplasmanında yine sonradan girip galibiyet golünü atması ile 3 maçta takıma kazandırdığı o 9 puan belkide Play Off'a kalmamızı sağladı. Sezon boyunca verebileceğinden fazlasını verdi bu takıma. Onun gibi yedek kulübesinden gelen bir kişi daha aynı katkıyı yapsaydı belkide ilk ikiden çıkardı bu takım ama çok şükür herşeye rağmen mutlu sonu gördük.
Uğur Hocanın son zamanlarında takımı iteleyen, sürükleyen tek isimdi. Metin Diyadin'in gelişiyle daha az forma giymeye başladı. Oynadığı ve sonradan girdiği maçlarda maksimum fayda sağlamasına rağmen Metin Hoca Mehmet Ayaz'ı çok fazla tutmadı. Son zamanlarda Kostovski'nin sağ tarafta oynamaya başlamasından sonra Kostovski oyundan çıktıktan sonra Mehmet Ayaz yerine bir bek oyuncusu olan Abdullah'ı sahaya sürmesinden Metin Hoca ve Ayaz'ın yıldızlarının barışmadığını çoğumuz fark etmiştik zaten. Uğur Hocadan söke söke aldığı formayı Metin Hoca'nın gelişiyle yine kaybetmişti ama herşeye rağmen bir profesyonellik örneği gösterdi. Hep hazırdı. Her oyuna girişinde o formaya küsmediğini bizlerin gözüne soktu deyim yerindeyse.
Bir futbolcu için en önemli şeyin her zaman karakter olduğunu söylerler. Yetenek tabikide önemlidir ama karakter, yürek, iyi niyet her zaman önce gelir. Yeteneğin olduğu yerde adamlık yoksa o hiçbirşeye yaramaz. Bunun örneklerini bu sene de gördük. Karakter, adamlık dedik ya, Mehmet Ayaz adamın hasıydı. Tam anlamıyla bir profesyoneldi. Onca süre yedek oturmasına rağmen kenardan her gelişinde o formayı sürekli giyenlerden daha iyi performans göstermesi, formunun zirvesindeyken tekrardan kulübeye çekilmesine rağmen bu duruma hiç aldırış etmemesi, kibir ve gurur yapmaması, aksine kendini değil takımı düşünmesi, şampiyon olduğumuz o son düdükten sonra yüzünde gördüğümüz mutluluk ve bu sezon gösterdiği onca özveri, emek... Bir dünya şey yazıp, mütevaziliği, adamlığı hakkında bir o kadar daha şey söyleyebilirim.
Şuan Giresunspor ile adı anılıyor Mehmet Ayaz'ın. Gönül Süper Lig kadromuzda görmek isterdi onu ama Bank Asya 1. Ligde kariyerine devam edecek. Giresunspor veya başka bir takım olur oynayacağı takım ama hangi takım kadrosuna katarsa gerçekten büyük bir iş başarmış olur. İşallah Süper Lig hedefi olan bir takıma gider ve bir takımın taraftarının daha hayallerini gerçekleştirmekte emeği geçer. Futbol bir yana, adamlığı, profesyonelliği ile gittiği takımda yine gönülleri fethedeceğine, sevileceğine şüphem yok.
Yazının belkide en kötü yeri şuanki kısım. Son cümleler ve veda. Birçoğumuz takımda kalmasını isterdi Mehmet'in. Bence kalsa idi zaman zaman katkı verebilirdi ama yukarıda bahsetmiş olduğumuz uyum sorunu sanırım takımdan ayrılmasında etkili oldu.

Evet atom karıncamız ;
döktüğün her bir damla ter, verdiğin emek için bu taraftar sana minnettar. Yollarımız ayrılsa da biz sizleri gönlümüzün en güzel yerine koyduk.Hakkını helal et.Seni seviyoruz.
Yolun açık olsun Atom Karınca... 

http://divaneasikgibi.blogspot.com sitesinden alıntıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...