30 Mart 2011 Çarşamba

Akçay: "Horoz olma anlayışını sürdürüp.."


Akçay: Horoz olma anlayışını sürdürüp..

Kırmızı-siyahlı ekip, cumartesi günü oynayacağı Denizlispor karşılaşmasının hazırlıklarını Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde onarımına devam edilen Ada Stadı'nda günde çift idmanla sürdürüyor.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'da Onur Bektaş ve İsmail Dinler sarı kart cezalısı, Cemil Adıcan ve Soner Sitar ise sakatlıkları devam ettiği için Denizlispor'a karşı forma giyemeyecek.

Antrenman sonrası Akçay, ligde takımların zor bir sürece girdiğini ifade etti.

Takımlardan bazılarının 6, bazılarının ise 7 maçının kaldığını anımsatan Akçay, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un bundan sonraki 4 maçını sahasında, 3 maçını deplasmanda yapacak olmasının önemli bir
avantaj olduğunu anlattı.

Takımının bu sezon sahasında hiç yenilmediğini hatırlatan Akçay, şöyle devam etti:
''Denizlispor maçı da kendi sahamızda oynayacağımız 4 müsabakadan biri. Kendi evimizde oynayacağımız tüm müsabakalar şu andan itibaren çok önem kazandı. Bu 4 müsabakaya da stratejik açıdan bakmamız lazım. Yenemediğimiz yerde yenilmeme anlayışımızı Denizlispor'a karşı da sürdüreceğiz. Denizlispor'a karşı çok akıllı oynamalıyız. Kendi evimizde horoz olma anlayışımızı sürdürüp yenilmeyerek, üç ihtimalli görünen bu maçın iki ihtimalli olması için çabalayacağız. Ceyhun, Youla, Ahmet Cebe, Serdar gibi etkili oyuncuları bulunan, ofansif gücü çeşitlilik gösteren ve her oyuncunun farklı özellikleriyle birbirini tamamladığı bu takıma karşı çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Kendi direncimizi sahada ortaya koyacağız. Umarım istediğimiz sonucu alırız.''

-''SPOR TOTO SÜPER LİG ŞANSIMIZ YÜZDE 30-40''-
Akçay, kalan haftalarda takımların kadro farklılığı ve çeşitliliğinin sonuçları etkileyeceğini düşündüğünü bildirdi.

Belli özelliklere sahip futbolcuları bünyelerinde barındıran ve kadro çeşitliliği ön plana çıkan takımların diğerlerine göre zirve mücadelesinde birer adım önde olduğuna işaret eden Akçay, ''Spor Toto Süper Lig'e yükselme şansımızın yüzde 30-40 arasında olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Akçay, sezon sonuna yaklaşıldıkça yönetici ve teknik adamların gergin ve iddialı açıklamalarda bulunmasına ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:
''Stresle baş etme konusunda her insanın yetişme bilgisi, duygusal zekası, futbola bakışındaki evrenselliği bunda altyapıyı oluşturuyor. Her antrenör Makyalevist bir anlayışla 'başarı için her şey mubah' mı demeli, yoksa farklı bakış açıları mı geliştirmeli? Sonuçta biz bir yarışın içerisindeyiz. Yarışılan yerde dostluk, barış ve centilmenlikten aşırı derecede söz etmek hayalcilik olur. Burada önemli olan, kıskançlık ile hasedi birbirine karıştırmamaktır. Kıskanmak güzel bir özellik. Ancak 'bende yoksa onda da olmasın' diye bir anlayış bir spor adamına yakışmaz.''

-İÇ SAHADA HİÇ YENİLMEDİLER-
Sezon başından bu yana iç saha maçlarını kulübün bulunduğu Tavşanlı ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Kütahya'da Dumlupınar Stadı'nda yapan TKİ Tavşanlı Linyitspor, hiç yenilmedi.

''Evinde namağlup tek takım'' unvanını sürdüren ve puan cetvelinde averajla 3. sırada bulunan kırmızı-siyahlılar, kendi evinde 12 maçtan 7'sini kazanıp 5'ini berabere tamamladı, 17 gol atıp, 4 gol yedi.

İlk yarıdaki iç saha maçlarında sırasıyla Altay ve Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ile 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Karşıyaka'yı 2-0 yendi, Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı, Güngören Belediyespor'u 3-1, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. İkinci yarıda ise Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalıp, Boluspor'u 1-0, Adanaspor'u 2-1, Giresunspor'u 1-0, Diyarbakırspor'u 4-0 yendiler.

Sahasındaki son 4 maçını 8 gol atıp 1 gol yiyerek kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, hafta sonu Denizlispor'u sahasında konuk ettikten sonra Kayseri Erciyesspor deplasmanına gidecek. Kırmızı-siyahlılar daha sonra Orduspor ile sahasında, Güngören Belediyespor ile deplasmanda, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile sahasında karşılaşacak. Kütahya temsilcisi, Çaykur Rizespor deplasmanına gidip Kütahya'da Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçıyla sezonu tamamlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...