1 Mart 2011 Salı

Tav-Tav Tavşanlı | Sporajans

Tav-Tav Tavşanlı
Bu kent ve bu kentin çocukları bir başka. Her geçen gün kendilerine hayran bırakmaya devam ediyorlar. Sadece saha içindeki altın çocuklar değil, saha içindeki altın çocukları destekleyen tribündeki Memleket Sevdalıları da öyle. 
 
Kütahya’nın 43,5 plakalı gençleri, adım adım tarih yazmaya doğru ilerliyor. Şeker tadındaki heyecan dolu ligin flaş ekibi Linyitpsor ve flaş ekibin ateşli taraftarları tarihteki yerlerini almak üzere sahnede coşkuyla dans etmeye devam ediyor. Bu istikrar ve arkalarına aldıkları rüzgar sanırım onları tarihe yazmaya yetecek.
Eminim geçtiğimiz sene Linyitspor bu lige çıkacakmış hemde fırtınalar estirerek her hafta kendinden söz ettirerek çıktığı ilk yıl Süper Lig’e doğru emin, kararlı ve soğukkanlı bir şekilde ilerleyecek deselerdi birçok kişi inanmayacaktı. İşte bahsetmek istediğimde bu. İnanılmayacak olanı başarmak efsaneleşmektir.
Kentin hoşgörülü ve misafirperver olduğunu biliyordum. Ama bu kadar ateşli olduklarını son dönemde gördüm. Ayrıca çok başarılı, beyefendi ve zeki bir hocaya sahipler. Temeli sağlam bir hoca. Yani Mustafa Akçay. Bu takımda şüphesiz en büyük emeğe sahip isimden biri.
Futbolcular ise birer TÜRK ASKERİ gibi. Komutanlarının dediklerinden çıkmayan, vatan için savaşaıp can vermeye hazır er gibi sağlamlar. Dinamo gibi güçlüler aynı zamanda. Bu altın çocuklar her şeyin en güzelini hak ediyor bence.
Taraftarlar mı?
Bu çocukları konuşmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyelerine inat küçük bir ilçenin nasıl takımına sahip çıkıp kendi sahasında oynamamasına rağmen nasıl destek verileceğinin dersini vermiyorlar mı? Sezon sonu bu takım şampiyon olursa kentin ileri gelenleri bu küçük ilçenin dev yüreklerinin alnını tek tek öpmeli. ,
Başarılar Memleket Sevdalıları…
  Mehmet BILDIRCIN
image

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...