22 Mart 2011 Salı

Tavşan'ı evde yakalamak zor !..


Tavşan'ı evde yakalamak zor !..

Taraftarlarının kırmızı-siyah çubuklu formasından dolayı ''Ege'nin Milan'ı'' dediği ''Meteorlar'' lakaplı TKİ Tavşanlı Linyitspor, 68 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de son haftalarda aldığı başarılı
sonuçlarla dikkati çekiyor.

Kütahya'da dün konuk ettiği Diyarbakırspor'u 4-0 yenerek puanını 43'e yükselten kırmızı-siyahlılar, bu sezon sahasında hiç yenilmeyen tek takım olma unvanını devam ettirdi ve puan cetvelinde averajla 3'üncü sıraya çıktı. İç sahada 12 maçtan 7'sini kazanıp 5'ini berabere tamamlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 17 gol atıp, 4 gol yedi.

İlk yarıdaki iç saha maçlarında sırasıyla Altay ve Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Karşıyaka'yı 2-0 yendi, Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldı, Güngören Belediyespor'u 3-1, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. İkinci yarıda ise Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalıp, Boluspor'u 1-0, Adanaspor'u 2-1, Giresunspor'u 1-0, Diyarbakırspor'u 4-0 yendiler.

Sahasındaki son 4 maçını 8 gol atıp 1 gol yiyerek kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bundan sonra evinde sırasıyla Denizlispor, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u ağırlayacak.

-ZİRVEDEKİ 7 TAKIMDAN 10 MAÇTA 13 PUAN ALDI-
TKİ Tavşanlı Linyitspor, zirve mücadelesi yapan diğer 7 takımla şimdiye kadar yaptığı 10 maçtan 13 puan aldı.

Kırmızı-siyahlılar, Samsunspor, Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu, Boluspor, Orduspor, Kayseri Erciyesspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Spor Toto Süper Lig'e yükselme mücadelesi veriyor.

Kütahya temsilcisi, ilk yarıda Çaykur Rizespor'u 2-0, Orduspor'u 2-1 yendi, Samsunspor ve Kayseri Erciyesspor ile 1-1, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı, Boluspor'a 5-0, Mersin İdmanyurdu'na 1-0 yenildi. İkinci yarıda ise Boluspor'u 1-0 yenip Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kaldı ve Samsunspor'a 3-0 yenildi.

Zirvedeki rakipleriyle oynadığı 10 karşılaşmadan 3'ünü kazanıp 4'ünde berabere kalan, 3'ünde mağlup olan, bu maçlarda 7 gol atıp 12 gol yiyerek 13 puan toplayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Orduspor ile sahasında, Kayseri Erciyesspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un küme düşmeme mücadelesi veren takımlara karşı daha başarılı olduğu dikkati çekiyor. İkişer maçta Giresunspor ve Diyarbakırspor'dan 6'şar, Altay'dan 4, Adanaspor'dan 3, Kartalspor'dan 2, tek maçta Güngören Belediyespor ile Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'dan 3'er puan kazanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu maçlarda alabileceği 36 puanın 27'sini hanesine yazdırmayı başardı ve bu takımlardan sadece Adanaspor'a yenildi.

Kırmızı-siyahlılar, orta sıralarda yer alan ve bundan sonraki iki haftada karşılaşacağı Karşıyaka'yı ilk yarıda sahasında yenmiş, Denizlispor'a deplasmanda yenilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...