20 Mart 2011 Pazar

"Hareket olarak tembeldik ama..."

Diyarbakırspor'u 4-0 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, takımın hareket olarak tembel olduğunu ancak arzu ve gol olarak istekli olduğunu söyledi.



Bank Asya 1. Lig'de Diyarbakırspor'u 4-0 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, hareket olarak tembel, arzu ve gol olarak istekli olduklarını söyledi.

Akçay, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakırspor'un genç oyuncularının kendilerini ifade etmesiyle ilgili son maçlarda gösterdiği mücadele ve çabanın sınırları zorladığını belirtti.

Rakibin genç oyuncularının direnciyle karşılaşacaklarını düşündüklerini ve bunun gerçekleştiğini dile getiren Akçay, şöyle konuştu:
''Belki futbol açısından bir zenginliğimiz yoktu ama gol açısından bir zenginliğe ulaştık. Buna rağmen saha içerisindeki oyun kalitemizi yükseltemedik. Bunda en büyük etken, Diyarbakırsporlu genç oyuncuların sahanın her yerinde ısrarlı mücadelelerini sürdürebilmeleriydi. 4-0'lık bir skora ulaşmamıza rağmen bu genç oyuncular dirençle devam ettiler. Bir nevi kendilerini imtihan etmek ve gelecekle ilgili yatırımları doğrultusunda 'belki bir takıma transfer oluruz' düşüncesi hakimdi. Maçın sonuna kadar bunu sahaya yansıttılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Takımımı da tebrik ediyorum. Hareket olarak tembel, arzu ve gol olarakistekliydik. Artık önümüzdeki haftalardan itibaren puan aslanın midesine indi. Belki çok güzel futbol görmeyeceksiniz bundan sonra takımımızda ama dikkatli olma ve mücadele etme konusunda oyunumuzu devam ettireceğiz.''

İlk golü atan Mehmet Besler ise doğum gününde iki sevinci birden yaşadığını dile getirerek, erken gelen gollerle maçı kazanıp üst sıralardan kopmadıkları için mutlu olduklarını anlattı.

Üçüncü golü kaydeden Fatih Yılmaz, maça durgun başladıklarını ve daha sonra toparlanıp buldukları pozisyonları gole çevirmeyi başararak rahat bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

DİYARBAKIRSPOR CEPHESİ
Diyarbakırspor kalecisi Osman Kurtuldu, gol atma sorununu bir türlü çözemediklerini ve birkaç maçtır gol atamadıklarını söyledi.

Gol yedikleri zaman maçı lehlerine çevirmenin zor olduğuna işaret eden Kurtuldu, şöyle devam etti: ''Takım hakkında dışarıda kötü şeyler konuşuluyor. 'Maçı sattılar' falan deniyor. Kesinlikle öyle bir şey yok. Çünkü hepimiz delikanlı, gururlu, namuslu insanlarız. Böyle bir şey olursa namusundan ödün veren insanlar oluruz. Bu saatten sonra elimizden gelenin en iyisini yapıp bu tarz şeyleri ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu durumlara gelmeyi istemiyorduk, üzgünüz. Maalesef takım olarak çok yalnız kaldık. Takımımız çok genç. Dışarıdan en ufak bir şey söylendiğinde çok çabuk etkileniyorlar. Benim burada üçüncü sezonum. Diyarbakır'ı herkesin birbirine kenetlendiği bir şehir diye biliyordum. Maalesef böyle değilmiş. Diyarbakırspor'a zarar verdiklerini herhalde sezon sonu fark edecekler. İnşallah sezon sonunda zengin insanlar bu takımı sahiplenir ve tekrar eski günlere döneriz.''

Ali Aliyev ise TKİ Tavşanlı Linyitspor'un iyi bir hava yakaladığını belirterek, galibiyetten dolayı rakiplerini tebrik etti.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un haddini bilerek, disiplinli bir şekilde teknik direktörün taktiğini uygulayıp taraftarın da desteğiyle başarılı olduğuna dikkati çeken Aliyev, ''Bu maça A2'den gelen çocuklarla çıktık. Maalesef basit hatalar yaptılar. TKİ Tavşanlı Linyitspor da affetmedi. İyi ve tecrübeli elemanlara sahipler. İlk yarıda 3-0'ı buldular ve oyun koptu. Disiplini bozmayarak ikinci yarıda işi bitirdiler'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...