25 Ekim 2010 Pazartesi

Bank Asya 1.Lig'de 9.hafta panoraması

Bank Asya 1.Lig'de 9.hafta panoraması

Bank Asya 1. Ligi'nde 9. Hafta, tıpkı 8. haftadaki gibi, konuk ekiplerin ev sahiplerinden daha fazla puan kazanmasıyla noktalandı. Ev sahipleri toplam 8 puanda kalırken, dış saha ekiplerindeki toplam puan 11'e ulaştı..



HAZIRLAYAN: MÜSLÜM IŞIKLAR

İşte 8 müsabakadan 5 tanesinin beraberlikle sonuçlandığı bu haftanın değerlendirmesi:

ERCİYESSPOR: 1-BOLUSPOR: 1
Üst sıraları hedefleyen iki takımın mücadelesinde en muhtemel sonuç gerçekleşti. Erciyesspor iç sahada üst üste ikinci, son 3 haftada da üçüncü beraberliğini aldı.
Boluspor ise kazanmayı adeta unuttu. Bu sonuçla kırmızı-beyazlılar, son 4 maçın 3'ünden beraberlikle ayrılmış oldu. Konuk ekibin golü Ramazan Sal'dan, ev sahibi ekibin golü ise son dakikalarda Emrah Bozkurt'tan geldi. Erciyes 17 puanla 2.,Bolu ise 12 puanla 6. sırada yer alıyor.

DİYARBAKIRSPOR: 0-TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 1
Yenilenin çok şey kaybedeceği maçta, sonuç uzatmalarda gelen golle belirlendi. Kütahya ekibi, son iki deplasmandan 6, son 3 maçtan ise 7 puan almayı başardı. Böylelikle kendilerine atfedilen averaj takımı hüviyetinden kurtularak korkulan takım kimliğine büründü. Mikail'in uzatmalarda attığı gol, Suat Kaya'nın istifasına neden oldu. Yerine gelecek teknik adamı çok büyük sorunlar bekliyor. Güneydoğu ekibi 3 puanla sonuncu, Tavşanlı Linyit ise 9 puanla 11. sırada kendine yer buldu.


GİRESUNSPOR: 0- SAMSUNSPOR: 1
Samsunspor bu galibiyetle sadece 3 puan kazanmakla kalmadı, ayrıca 6 maçlık talihsizliğini de üzerinden atmış oldu. Zira aralarındaki 3 sezondur oynanan 6 maçı da Giresunspor kazanmıştı. İki hafta önceki 3-1'lik Adanaspor maçının kahramanı Savaş Esen, bu maçta da kaydettiği harika plase golüyle takımını sırtladı. Yeşil-beyazlılarda Hüsnü Özkara'dan sonra Bahri Kaya da henüz başarıyı yakalayamadı. Giresunspor 6 puanla 15., Samsunspor ise 12 puanla 7. sırada.


ÇAYKUR RİZESPOR: 0- AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK SPOR: 0
9. Hafta öncesi yaptığımız değerlendirmede istatistiki anlamda en muhtemel skorun 0-0 olduğunu söylerken, gerekçe olarak da konuk ekibin deplasmandaki 4 maçından 3'ünün 0-0 sonuçlanması gösterilmişti. Ege temsilcisi özellikle dış sahada kapalı bir oyun tarzını benimsiyor. Ancak henüz galibiyetleri bulunmuyor. İç sahada en fazla galibiyet elde eden takım olan Rizespor, böylelikle sahasındaki ikinci beraberliğini almış oldu. Yeşil-mavililer, 16 puanla 4., Ege ekibi de 5 puanla 16.sırada yer buldu.


KARŞIYAKA: 2-ADANASPOR: 2
Sezonun en büyük hayal kırıklığını yaşatan iki takımın mücadelesinde, Adanaspor iki farklı öne geçmesine rağmen galibiyete ulaşamadı. Mücadele 75. dakikadan sonra başladı denilse yanlış olmaz. Zira İzmir ekibinden Kıvanç'ın kırmızı kart gördüğü bu andan 7 dakika sonra Adanaspor'un ikinci golü geldi. Ancak sezon başında Adanaspor'un, şimdiyse Karşıyaka'nın teknik direktörü olan Kemal Kılıç'ın talebeleri pes etmedi ve son 5 dakikada gelen gollerle eşitliği buldu. Adanaspor'un golleri Fevzi ve Sami'den gelirken, ev sahibinin gollerini Tiago ve Mustafa Sevgi kaydetti. Turuncu beyazlılar 9 puanla 9., kırmızı yeşilliler ise 8 puanla 13. sırada yer alıyor.


ORDUSPOR: 0- KARTALSPOR: 0
Geçen haftanın flaş takımı Orduspor, 9. Haftada taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Deplasmanda yenilgisi olmayan Kartalspor, bu maçtan da puan çıkarmayı başardı. Orduspor, puanını 16'ya çıkararak 3. sıradaki yerini korudu. Konuk ekip ise 9 puanla 10. sırada yer aldı.


GÜNGÖREN BELEDİYESPOR: 0-MERSİN İDMANYURDU: 0
Geçen haftayı dış sahada Altay galibiyetiyle kapatan Güngören ile sahasında Orduspor'a farklı yenilen İdmanyurdu'nun mücadelesinde kazanan çıkmadı. Konuk ekip, haftalardır kazanmayı unuttu. En son 4. haftada Diyarbakırspor'u yenen Güney ekibi, o gün bugündür galibiyete hasret. Yeni hocaları Nurullah Sağlam'la ilk maçına çıkan Mersin, bu sezonki 4 deplasman maçından da beraberlikle ayrıldı. Mersin, 10 puanla 8., Güngören ise 9 puanla 12. sırada bulunuyor.


GAZİANTEP BB: 3-ALTAY: 0
Gaziantep ekibi vitesi gittikçe yükseltiyor. Son 4 maçını da kazanan ev sahibi ekip, bu maçların üçünden ise 3-0'lık skorla ayrılmayı başardı. Coşkun Demirbakan'la üçüncü maçında ikinci defa mağlup olan İzmir temsilcisinde ise işler yolunda gitmiyor. Gaziantep BB'nin 3 golünü de Serdar Deliktaş attı. Bu sonuçla Belediye ekibi, 15 puanla 5. sırada yer alırken, Ege ekibi ise 8 puanla 14. sıraya düşmüş oldu.


HAFTANIN TAKIMI: GAZİANTEP BB
Son 4 haftada 4 galibiyet elde eden, üstelik bu maçların üçünü ise 3-0'lık skorlarla kazanan Gaziantep BB, haftanın takımı olmayı fazlasıyla hak etti.

HAFTANIN OYUNCUSU: SERDAR DELİKTAŞ-GAZİANTEP BB
4 Ağustos 1986 Elazığ doğumlu olan genç futbolcu, Altay maçında 3 gol birden kaydetti. Önceki yıllarda Kahramanmaraşspor ve Gaskispor takımlarında da top koşturan golcü oyuncu, böylelikle gol sayısını 8'e çıkarmış oldu.

HAFTANIN OLAYI
Giresunspor'u tek golle geçen Samsunspor, tarihinde ikinci defa Giresun'dan galibiyetle ayrıldı. Aralarında oynadıkları geçmişteki Süper Lig maçları da dahil, Çotanaklar'ın evinden sadece bir galibiyetle dönen Samsunspor, böylelikle Giresunspor'a karşı 6 maçlık mağlubiyet serisini de sonlandırmış oldu.

GOL KRALLIĞI
8 GOL
Serdar Deliktaş-Gaziantep BB
5 GOL
Emin Aladağ-Denizlispor
Youla-Denizlispor
Bikoko-Erciyesspor

10. HAFTANIN PROGRAMI

30 Ekim Cumartesi:
14.00 Akhisar Belediyespor-Giresunspor (Akhisar Belediye)

31 Ekim Pazar:
14.00 Samsunspor-Diyarbakırspor (Samsun 19 Mayıs)
14.00 Boluspor-Orduspor (Bolu Atatürk)
14.00 Kartalspor-Güngören Belediyespor (Kartal)
14.00 Mersin İdmanyurdu-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Tevfik Sırrı Gür)
14.00 TKİ Tavşanlı Linyitspor-Karşıyaka (Dumlupınar)
14.00 Altay-Çaykur Rizespor (İzmir Alsancak)
19.30 Adanaspor-Denizlispor (Adana 5 Ocak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...