7 Ekim 2010 Perşembe

Bank Asya'da Haftanın Değerlendirmesi !

Bank Asya'da Haftanın Değerlendirmesi !

Bank Asya 1.Lig’de zirve yarışı tüm hızıyla sürüyor. Üst sıralara baktığımızda, haftanın sürprizi Bolu’dan geldi. Yarenler bir puanı son dakikada kurtarmanın sevincini yaşadı Diyarbakırspor önünde! Lider Denizlispor emin adımlarla yoluna devam ediyor. Bu haftaya kadar kalesinde gol görmeyen Mersin İdmanyurdu’na hem de Mersin’de 4 gol atıp, gerçek bir Horoz olduklarını gösterdiler. Erciyesspor ise Denizli’nin ensesinde yarışı sürdürüyor. Kayseri ekibi, İzmir’den de 3 altın puanla dönerken, Altay’ı da, daha ligin başında oldukça uzaklara attı. Rizespor rüzgarı sürüyor. Ümit Kayıhan’ın öğrencileri, sürprizi seven rakipleri Güngören Belediyespor önünde net bir galibiyet almayı başardı. Bir başka Karadeniz ekibi Orduspor ise deplasmanda olmasına rağmen favori çıktığı karşılaşmada Akhisar Belediyespor’u kayıpsız geçti. Karadeniz’in bir başka ekibi Giresunspor Gaziantep’ten ağır yaralı döndü. Bu haftanın ilginç bir tarafı da Adanaspor ve Karşıyaka’nın ilk kez 3 puan almalarıydı. Şimdi gelelim haftanın maçlarına;

Mersin İdmanyurdu-Denizlispor
Lider Denizli, Mersin’de yenik duruma düşmesine rağmen kazanmasını bildi. Peki Mersin bu maça kadar kalesinde gol görememişken, nasıl oluyor da, 4 gol birden yiyebiliyor! Bence Karşıyaka maçı sonrası Mustafa Aydın’ın geçirmiş olduğu ağır trafik kazası, takımı da oldukça etkiledi. Yüksel Yeşilova olayından sonra üst üste travma yaşayan Güney ekibinde, gelişmelerden en çok etkilenen isim, kaleci Kerem oldu. Kamplardaki oda arkadaşının durumunun, tecrübeli ve başarılı kaleciyi fazlasıyla çökerttiği, bu maçta da açıkça belli oldu. Tabii ki Denizlispor’un galibiyetini küçümsemiyoruz. Youla gibi bir deplasman silahı ve Emin gibi orta alanda oynamasına rağmen boş geçmeyen bir oyuncusu ve de Galatasaray’dan gelen Serdar’ı ile zafere ulaşan taraftı Denizlispor.

Altay-Erciyesspor
İzmir’de Erciyesspor öne geçti, farka koştu ve sonrasında “maç bitti” düşüncesiyle durunca, az kalsın canı yanıyordu. Kayseri ekibi ilk yarıda 3-0’lık net bir skor yakaladı. Ama ikinci yarının başında yedikleri 2 golle titrediler. Neyse ki, Altay devamını getiremedi ve Kayseri temsilcisi, sahadan 3 puanla ayrıldı. Bu tür maçları kaybedebilirsiniz. Ama böyle bir avantajın ardından kaybederseniz, yıkımı ağır olur. Kısaca Erciyesspor bu maçı ucuz atlattı. Altay’ın ise son iki haftada 7 gol yemesi, ağır bir savunma zaafı yaşadığını gösteriyor.

Ç.Rizespor-Güngören Belediyespor
Futbolun şakası yoktur. Rizespor da bu bilinçle sahaya çıktı ve ligin yeni takımı Güngören Belediyespor karşısında, net bir galibiyete imza attı. Çünkü yarışta iddialıysanız bu tür maçlarda takılmayacaksınız. 6 haftalık performansıya Rizespor, “bu yarışta ben de varım” mesajını verdi. Artık bundan sonra takıma sahip çıkmak, taraftarın işi bence...

Akhisar Belediyespor-Orduspor
Bank Asya 1. Lig’in ilk ikiye oynayan ekiplerinden Orduspor, Akhisar deplasmanını da kazasız geçti. Mor Menekşeler 2-0 öne geçti, bir gol yemelerine rağmen sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Önemli futbolcularının önemli sakatlıkları, Akhisar Belediyespor’un belini bükmüş görünüyor. Her takım için bir üst ligde ilk sezon zordur ve Akhisar da bu süreci yaşıyor.

Boluspor-Diyarbakırspor
Bolu’da ev sahibi, “Ne yapar ederim, bu maçı kazanırım” düşüncesindeydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Diyarbakırspor’un güçlü bir kadrosu olduğu ortada, tek sıkıntıları forvette, yani gol yollarında... Ve zaman lehlerine işliyor. Güneydoğu ekibi uzun süre önde götürdüğü karşılaşmadan, bir son dakika golüyle 3 puanı kaçıran taraf olarak evine, buruk döndü. Boluspor’un eğer hedefi ilk iki ise, ki öyle, içeride puan kayıpları yaşamaması lazım.

Gaziantep BŞB-Giresunspor
Bank Asya 1. Lig’in en ters ekiplerinden biri Gaziantep Büyükşehir Belediye... Güney ekibinin ne zaman ne yapacağını kestirmek çok zor. Bir gün bakıyorsunuz içeride kötü, dışarıda iyi... Bir gün bakıyorsunuz içeride iyi aynı bu hafta olduğu gibi. Ev sahibi ekip, Giresunspor gibi güçlü bir kadroya sahip rakibi önünde 3-0’lık net bir skorla sahadan ayrıldı. Oysa Giresunspor, bu maça çıkarken “bırakın bir puanı” 3 puan düşlüyordu... Karadeniz ekibinin geride kalan haftalara baktığımızda ciddi bir deplasman sorunu olduğu aşikar.

Kartalspor-Karşıyaka
Karşıyaka lige kötü başlamıştı ve bir türlü istediği 3 puanı alamıyordu. Kaf Kaf’ın birine patlayacağını hep söylüyorduk. Nitekim bu patlama İstanbul’da oldu. Kemal Kılıç’ın öğrencileri, iyi bir iç saha takımı olan Kartalspor’u, İstanbul’da, hem de 2-0’la devirip, taraftarına derin bir nefes aldırdı.

Adanaspor-Tavşanlı Linyitspor
Bank Asya 1. Lig’e iyi bir giriş yapamayan Adanaspor, ilk galibiyetini Tavşanlı Linyitspor karşısında tek golle aldı. Ligin yeni ekibi önünde ilk yarıyı golsüz kapatan Turuncu-Beyazlılar puana, tecrübeli Ahmet Dursun’un golüyle ulaştı. Oldukça stres içinden olan Adanaspor, bu galibiyetle biraz olsun rahatladı, diyebiliriz. Bank Asya 1. Lig’e bu sezon çıkan 3 takımdan biri olan Tavşanlı Linyitspor ise oynadığı 5 maçta topladığı 2 puanla ligin dibine demir attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...