17 Ekim 2010 Pazar

Maçın Ardından - Değerlendirmeler !

Maçın Ardından - Değerlendirmeler !

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay ile Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, 1-1 biten maçın ardından açıklamalarda bulundu..



Samsunspor ile kendi sahasında 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, ''Bu ligde 1 puan almak da çok değerli'' dedi.

Akçay, Dumlupınar Stadı'ndaki karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında, deplasmanda galibiyet almış bir takım özelliği ve ruh haliyle sahaya çıkmayı hedeflediklerini, bu planı doğru şekilde sahaya yansıttıklarını bildirdi.

İlk dakikalardan itibaren baskılı ve istekli bir oyunla sonuca ulaştıklarını, golü attıklarını, ancak bir süre sonra çok amatörce bir gol yediklerini belirten Akçay, şöyle devam etti:

''Markaj oyuncumuzun dalgınlığıyla rakibimiz avantajlı bir duruma geçti ve golü yedik. Bu golden sonra ruhsal bir travma yaşamış olabiliriz, ama kısa süre sonra bunu da atlattık. İlk yarıda rakip daha çok pas yaparak üzerimizde etkinlik kurmaya çalıştı. İkinci yarı aksiyon sahalarını iyi kullanmaya başladıktan sonra rakip üzerindeki etkinliğimiz arttı. Bazı pozisyonlar var, bunları gole çeviremedik. Bank Asya 1. Lig, farklı felsefesi olan bir lig, farklı enerjisi var. Bu ligde 1 puan almak da çok değerli. Biz yenemediğimiz zaman yenilmeme felsefesini uyguluyoruz. Eğer güçlü bir rakibiniz varsa, onu yenemiyorsanız yenilmeyeceksiniz. Samsunspor da bu ligin şampiyonluğa oynayan bir ekibi. İyi ve güçlü bir takım. Yine de 1 puan iyi puandır. Sporcularımı gösterdikleri performans nedeniyle kutluyorum.''

Akçay, hakemlerin takımını küçümsediğini savunarak, ''Türkiye'nin en iyi 36 takımı içerisindeyiz. Bunun böyle kabul edilmesi bizi mutlu edecek'' diye konuştu.

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu Mehmet Besler, ilk haftalardaki gol atamama sorununu aştıklarına dikkati çekerek, lige yeni ısındıklarını ve bundan sonraki maçlarda daha iyi sonuçlar elde edeceklerini belirtti.

-SAMSUNSPOR CEPHESİ-
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, futbolda galibiyetler, mağlubiyetler ve beraberliklerin olabileceğini söyledi.

Maçın hemen başında yedikleri golün kendileri için dezavantaj olduğunu ifade eden Kalpar, şöyle konuştu:

''Buraya galibiyet için gelmiştik, ama bunu gerçekleştiremedik. Maçın başında yediğimiz golün ardından çok uzun sürmeden beraberliği yakaladık, ama istediğimiz sonucu elde edemedik. 1 puan da kötü puan değil, puan puandır. Ancak iyi mücadele ettik. Gol yollarında çok etkili olamadık, çok fazla gol pozisyonuna giremedik. Dolayısıyla iki takım da orta alanda çok iyi mücadele ederek gol yememe ve gol yollarında etkili olamama özelliğini ortaya koydu. Linyitspor takımı da iyi mücadele ettiği için maç berabere bitti. Maçın normal sonucu da buydu. İyi mücadele ettikleri için iki takımı da kutluyorum. Zaman zaman istediğimiz oyunu ortaya koyamasak da mücadelelerinden dolayı futbolcularımı tebrik ediyorum. 1 puanın, hatta 1 golün çok önemli olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Lig maratonu uzundur.''

Dünyanın her tarafında defansın ardına atılan deparların çok etkili olduğunu anlatan Kalpar, yedikleri golün de böyle geldiğini ve zaman zaman topu iyi kullanamadıkları için maçın berabere sonuçlandığını sözlerine ekledi. Samsunsporlu Turgay, takım halinde iyi mücadele ettiklerini, deplasmanda olmalarına karşı ev sahibi gibi oynadıklarını belirterek, burada kaybettikleri 2 puanı diğer maçlarda telafi edeceklerine inandığını kaydetti. Sezer ise maçın başında yedikleri talihsiz golü çok çabuk bertaraf ettiklerini bildirerek, ''O golden sonra baskıyı kurabilsek maçı kazanabilirdik. İyi mücadele ettik ama topu iyi kullanamadık. Deplasmanda alınmış 1 puan her zaman iyidir'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...