16 Aralık 2011 Cuma

Demirbakan: “Taktiğimize ve Kondisyonumuza Güveniyoruz”

TKİ Tavşanlı Linyitspor’un Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan, Kasımpaşa maçı öncesinde, müsabaka ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Karşılarında, kadro anlamında geniş yapıya sahip olan bir rakip bulacaklarını hatırlatan Demirbakan, Kasımpaşa’nın, kaliteli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu söyledi. Demirbakan, “Daha önce de yinelediğimiz gibi, taktiksel ve kondisyonel yönümüze güveniyoruz. Geçmiş on beş maçı böyle oynadık. Şükür ki birkaç maçın belli bölümleri dışında, bize üstünlük kuramadılar. Üstün olan bizdik ancak oyunumuzu neticeye çeviremedik. Bu durumun sebeplerini açıklamama gerek yok. Futbolu bilen, oyunumuzu seyreden herkes durumun farkında. Maçlar, iki on sekiz içinde oynanıyor ve maalesef biz, o alanda eksik kaldık. Rakip on sekizdeki yanlışlarımız, olumlu netice almamızı engelliyor. Umarım bu hafta; dediğim alanlarda daha konsantre olmuş biçimde oynarız ve elimize geçen fırsatları değerlendiririz. Rakibin de ele geçireceği fırsatları engelleriz;” dedi.


Kazanılmış maçlardan sonra bile sürekli yeni kurulmuş bir takım olduklarını söylediğini anımsatan Demirbakan, sahanın en önemli yerlerindeki futbolcuların yaşadığı sakatlıklardan ötürü yeni arayışların içine girmek zorunda kaldıklarını belirtti. “Takım oyunu oynamayı amaçladığımız için, eksiklerin yerlerine monte ettiğimiz futbolcularla yola devam ettik. Büyük sorunlar da yaşamadık ama oyunu da olumlu sonuca bağlayamadık. Bizim bütün sıkıntımız budur. Bu kadar badireler atlattıktan sonra, kimse başarısız olduğumuzu söyleyemez. Herkes görüyor, ne kadar olumsuzluk varsa yaşadık;” diyen Demirbakan, devre arası transferle; eksik kalınan noktaların tamamlanmaya çalışacağını söyledi.


Yapılacak transferlerde, futbolcunun maliyetinin, kulübün yapısına uymasına özen göstereceklerini vurgulayan Demirbakan, yetersiz gelen futbolcularla da yollarını ayırmaya çalışacaklarını bildirdi. “Linyitspor, mütevazı ve Bank Asya 1. Lig’de kalıcı olmak isteyen bir takım. Bunun için de geleceğe yatırım yapmak gerekiyor. Bu yüzden, kulübü sıkıntıya sokacak futbolcuların alınmaması lazım. Biz de bunu yapmayı hedefliyoruz. Astronomik bonservis bedelleri olan futbolculara yönelmeyeceğiz. Bonservisine para verilerek alınacak futbolcular, ilgi alanımızın dışında kalıyor. Bugün, bonservisi elinde birçok futbolcu varken, bonservise para ödemek büyük bir hatadır ve biz, bu hatayı yapmayacağız. Benim için, çalıştığım müessesenin menfaatlerinin korunması, olmazsa olmazdır.” şeklinde sözlerini bitiren Demirbakan, kulübün ilerleyen yıllarını planlama altına almak adına hareket edeceklerinin altını çizdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...