3 Aralık 2011 Cumartesi

Tavşanlı'da maçın ardından..

Bank Asya 1. Lig'de, sahasında Göztepe'ye yenilen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Coşkun Demirbakan, ''Taktik disiplin ve oyun disiplinine riayet ettikleri için futbolcularıma teşekkür ederim'' dedi. 



Demirbakan, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, bundan önceki bazı maçlarda olduğu gibi Göztepe'ye karşı şanssızlıklar yaşadıklarını ve topun kendilerini sevmediğini söyledi.

Futbolun doğrularını yapmaya çalışarak çok iyi oynadıklarını belirten Demirbakan, şöyle devam etti:
''Taraftar desteğinden yoksun olmalarına rağmen taktik disiplin ve oyun disiplinine riayet ettikleri için futbolcularıma teşekkür ederim. Baskılı oynarken kontratak yemedik. Çok önemli bir şey bu. Kalemize gelen ilk top gol oldu. Golden önce onların attığının daha kolaylarını kaçırdık. Önemli değil, gol kaçar. Neticeler iki 18 içinde alınıyor. Sahanın içinde oynadığınız ve oraya kadar da getirdiğiniz pozisyonlar bir işe yaramıyor. Netice kötü olabilir. Biz 18 yeni futbolcu kattık takıma. Belli bir kadro oluşturmuştuk, ancak Ahmet Yakak ve Kingsley sakatlanınca, o düzen de bozuldu. Yine de 11 kişi çıktığımız zaman rakiplerimizden üstün oynuyoruz. Adanaspor ve Çaykur Rizespor maçları haricinde, şu ana kadar kendimize yakışan iyi futbolu oynadık. Futbol bir kaleye gol atmak, bir kaleyi savunmak amacıyla oynanan bir oyun. Kale önlerindeki hem defansif, hem de ofansif eksiklerimiz ve hatalarımız bu neticeyi getirdi.''

Coşkun Demirbakan, bu sezon şimdiye kadar hakemlerin takdir haklarını hep rakip takımlar lehine kullandığını iddia ederek, bunun Göztepe maçında tekrarlandığını ve bir pozisyonda penaltılarının verilmediğini savundu.

-Göztepe cephesi-
Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ise futbolun sonuç oyunu olduğuna dikkati çekti.

Maçta şansın kendilerinden yana olduğuna işaret eden Kızıltan, şunları kaydetti:
''Şanslıydık, maç boyunca girdiğimiz tek pozisyonu gole çevirip 3 puan aldık. Ancak, 90 dakika kenarda bizim için çok kolay olmadı. Karşımızda iyi organize olmuş ve fırsatları iyi değerlendiren bir kadro vardı. Pozisyonlar da yakaladılar ama gole çeviremediler. Biraz şanssızlık yaşadılar. Oynanan futbola bakıp da Coşkun hocayı istifaya davet etmek, çok hakkaniyetli bir durum değil. Hem futbolcu, hem de teknik adam olarak gerçekten önemli başarıları var. Şu ana kadar gelinen noktada onu başarılı buluyorum. Biraz daha sabırlı ve sağduyulu olmak lazım. Üst gruba biraz daha yaklaşıp, daha sağlam tutunabilmek adına alınacak 3 puan çok önemliydi. Girdiğimiz tek pozisyonla bunu başardık, oyuncularımı kutluyorum.''
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...