2 Aralık 2011 Cuma

“Sportif Karakter“

Tavşanlı TKİ Linyitspor fahri Başkanı, geçmiş dönem AK Parti Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, açıklamalarından ötürü Coşkun Demirbakan'a ateş püskürdü.
 

Tavşanlı TKİ Linyitspor fahri Başkanı, geçmiş dönem AK Parti Kütahya  Milletvekili Hüsnü Ordu, Adanaspor maçının ardından Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan’ın oyuncularına ve onların transferlerine yönelik genel basına yapılan açıklamaların ardından “sportif karakter “ başlığı altında bir açıklama yaptı.

Tavşanlı TKİ Linyitspor fahri Başkanı, geçmiş dönem AK Parti Kütahya  Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı TKİ Linyitspor  Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan’ın Adanaspor karşılaşmasından sonra yaptığı maç sonu değerlendirmelerini eleştiren bir açıklama yaptı.

Ordu, Adanaspor maçının ardından, Demirbakan’ın  futbolculara yönelik açıklamasının sportif olmadığını ileri sürdü.
Ordu, Demirbakan’a ağır eleştiriler yöneltirken;
“Kendisini  sportif hoca olarak gören Demirbakan’ın kendi takımındaki oyuncularla  ilgili olarak basına yaptığı açıklamalar sportif anlayışa yakışır mı?

Kendisini Denizli, Fatih Terim gibi Türkiye’ye malolmuş hocaların üzerinde gören, bir anlayışı var. Hatta “Barcelona’yı ben çözerim” diye bile iddia ediyor.  “ dedi.

Açıklamasında, Demirbakan’ın Linyitspordan önce çalıştırdığı takımlardan  Altay’ın,  Kocaeli’nin küme düştüğüne , Bolu, Fethiye ve Eskişehirsporun  sözleşmelerini feshettiğine  değinen Ordu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Tavşanlı Linyitspor camiasına yaklaşık 10 yıldır hizmet etmeye çalışan ve  bu takımın başarıları Tüm Türkiye’de konuşulurken, bunun bütün muhataplarını eleştirmeye çalışan bir sportif anlayış sergiliyor. “ Transfer sezonunda Demirbakan’ın Fransız Toeure’yi “müthiş santrafor” diye yabancı kontenjanından transfer ettirmesinin ardından Bozüyükspor ile yapılan hazırlık maçında kadroda yerverdiği oyuncuyla ilgili “yanılmışım” dediğini, Bozüyükspor hazırlık maçında oynattığı ve kulüpte tuttuğu oyuncu Oliver’de de aynı yanılgıyı yaşadığını iddia eden  Ordu, Adanaspor karşılaşmasından sonra yaptığı açıklama için, “kendi takımında hizmet etmiş oyuncuları ve bu camiaya hizmet etmiş muhataplarını basına bu şekilde  eleştirmek  hiçbir sportif anlayışa sığmaz” dedi.

Ordu, Demirbakan’ın açıklamalarını yorumlarken; “ Bu tür açıklamalar muhtemel başarısızlıklara, kılıf aramak için olmasın? Tavşanlı Linyitspor takımı en az geçen yılki başarılı play-off finaline kalmayı bekliyor. Zihinlerinizi buna yorun. Başka açıklamalar da yapardım ama sportif karakterime uymuyor. “ dedi.

Coşkun Demirbakan’ın  Adanaspor maçı sonrasında, basına yapılan
açıklamasıyla ilgili haber şöyleydi:  

Demirbakan, “Adanaya eksiklerle geldik fakat bu durum mazeret değildir. Bir futbolcu, Bank Asya takımında antrenmana çıkıyorsa, maçta da oynayabilecek kapasitededir, demektir. İlk on birde şans buldularsa oynayacaklardır. Sahaya çıktık ve 11 kişi oynadık. Maalesef 3. Lig seviyesinde; yetersiz futbolcularımız var. Dolayısıyla yük, diğer arkadaşlarımızın üzerine biniyor. Kaldırılacak yükün çoğunu, diğerleri üstleniyor ve daha fazla enerji sarfediyorlar;” dedi.
Müsabakada; topu önde tutamadıklarına değinen Demirbakan, Kazeem ve bazı futbolcularının tecrübesiz olduğu belirtti. Demirbakan, “Zaten Kazeem devamlı faul yaparak oyuna çıkmamızı engelledi. Metehan’ın da kapasitesi malum. İleride topu tutamamamız, baskıyı yememize neden oldu. Ama eksik kalmamıza rağmen futbolun doğrularını yapmaya çalıştık. Bazı bölümlerde iyi oynadık ama bu durum uzun sürmedi. Çok kısa aralıklarla iyiydik; dedi.

Adanaspor’un galibiyeti hak ettiğini söyleyen Demirbakan, Rahman’ın attığı golün benzeri az bulunabilecek bir gol olduğunu savundu. Oynamaya çalıştıklarını ancak bazı halkaların oyunlarını engellediğinin altını çizen Demirbakan, Kazeem’in oyundan alındıktan sonra tribünlere çıktığı hatırlatıldığında: “Kazeem’in buraya gelişi zaten bir fiyaskodur. Koca Avrupa’da gidip bu oyuncuyu bulmuşlar. Üstelik maliyeti de çok ama herkes görüyor. Oyuna katkısı yok. Belki bir şey yapar diye bir umutla oynattık ama yok, yapamıyor. Geçen hafta; gol yapmak için çok kötü vurdu, o top da gitti gol pası oldu. Bu tesadüfleri insanlar hep olacak ve Kazeem’in de hep böyle oynadığını zannediyor. Her maçın senaryosu ayrıdır. Bir oyuncunun kumaşı, yeteneği, yapabilirlik kapasitesi vardır. Futbolda, topun oyunda olduğu süre 3600 saniye ve gol anı da sadece 1 saniyedir. Bir gol atmayla insanlar futbolcu olacaksa, sokaktaki adamı da sahaya koyarsanız ve o bir saniyede golü atar, futbolcu olur. Ama futbol sadece golden ibaret değildir. Futbolun farklı halleri var. Yapılması gereken birçok iş var. Bunları yapmadıktan sonra futbolcu ne işe yarar? İnsanlar, sürekli topun oynandığı yere baktığı için; o arada Kazeem çıksa, tuvalete gitse kimsenin haberi olmayacak. Türkiye’de herkes futbolu çok biliyor. Maçı seyretmekle futbolu öğrendik sanıyorlar. Biz fazla bir şey öğrenememişiz. Ben de film seyrediyorum ama artist olamadım.” dedi.

Haber: Nihat Mermer 
http://www.kutahyaninsesi.com/haber.asp?hb=1237

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...