7 Aralık 2011 Çarşamba

Linyitspor'dan basın açıklaması..

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden T.K.İ. Tavşanlı Linyitspor yönetimi, yapılan hakem hataları nedeniyle basın açıklaması yaptı..


"T.K.İ. Tavşanlı Linyitspor kulübü yönetimi olarak, mütevazi bir ilçe takımını temsil etmekteyiz.

Tüm gayretimiz; Türk futboluna, futbol kamuoyuna iyi bir örnek olabilmek içindir.

Bu anlamda gerek yönetimimiz, gerek taraftarlarımız, gerekse de futbolcularımız ve teknik heyetimizle çok büyük fedakarlıklarla mevcudiyetimizi sürdürme gayretindeyiz.

Bu tutumumuzun bugüne kadar ki müsabaka öncesi ve sonrası tavırlarımıza yansımış olduğu objektif olarak düşünen her kesim tarafından görülecektir.

Bugüne kadar maç sonrası beyanatlarımızdan da anlaşılacağı gibi hiçbir zaman hakem değerlendirmesine girmedik.

Ancak, 2011-2012 futbol sezonu başladığından bu yana o kadar çok hakem hatasına muhatap olduk ki, yaşadığımız bu olumsuzluklar, müsabakaların sonuçlarını direkt olarak etkiler hale gelmiş bulunmaktadır. Bu duruma hem çok üzülmekteyiz hem de gelecek adına çok çok endişelenmekteyiz.

Bu bağlamda geride kalan müsabakalarda kulübümüz açısından yaşanan olumsuzlukları somut olarak dikkatlerinize arz etmek istiyoruz.

Takımımızın 1. haftadaki Sakaryaspor karşılaşması ile Boluspor, Akhisar Belediyespor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve son haftadaki Göztepe karşılaşmaları hakem hataları açısından özellikle de verilmeyen penaltılar noktasında incelemeye değer somut olaylarla doludur.

Hele hele G.B.B. maçında ayağı kırıldığı için yerden kalkamayan oyuncumuza (Kingsley), yattığı yerden ayağa kalkmadığı gerekçesiyle sarı kart gösterilmesi makuliyet sınırlarını aşmış, inanılması güç bir hakem hatasıdır.

Bu ve benzeri hataların hakemlerimizdeki aşırı özgüvene bağlı olarak keyfi tutumlarından kaynaklanan olumsuzluklar olduğu kanaatindeyiz. Daha fazlasını düşünmek bile istemiyoruz.

Bu tespitlerimizin kamuoyuna arz etmekteki amacımız, hakemlerimizin daha objektif karar verebilmeleri ve adil olmaları konusunda uyarılmalarının teminidir.

Tek amacımız Türk futboluna olumlu katkı verebilmektir.

Gerçekten büyük fedakarlıklarla ayakta kalma mücadelesi veriyoruz.

Federasyonumuzun büyük bir kuruluş ve büyük bir camia olduğunun bilincindeyiz. Ancak, takdir edilmelidir ki, bunca gayret ve özveri hakem hatalarına kurban edilmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki süreçte hakemlerimizin daha adil ve objektif olmalarının yanı sıra daha kararlı olmalarının beklentisi içindeyiz.

Saygılarımızla"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...