12 Ekim 2010 Salı

Akçay gelecekten umutlu..

Akçay gelecekten umutlu..

Bank Asya 1. Lig'de attığı ilk golle deplasmanda Giresunspor'u 1-0 yenerek ilk galibiyetini alan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, bu gol ve galibiyetin mutlaka sonraki maçlarda rakip ismi ve farkı gözetmeden sahaya yansıyacağını söyledi..



Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6'ncı maçta ilk golü kaydederek ''Bank Asya 1. Lig'de hiç gol atamayan tek takım'' unvanını bozmalarının, bundan sonraki maçlara olumlu yansıyacağını söyledi.

5 maçta gol atamamalarını iki nedene bağlayan Akçay, şöyle devam etti:
''Giresunspor maçına kadar gol atamamamızın ilk nedeni, psikolojikti. Oyuncu arkadaşlarım Bank Asya 1. Lig'i gözlerinde büyütüyorlardı. Bir özgüven eksikliği vardı. İkinci neden ise gol atmadaki beceri eksikliğiydi. Gole yakın pozisyonlarda vuruş tekniğiyle ilgili çok fazla becerikli değiliz. Giresunspor maçında da 5 net pozisyondan sadece birini gole çevirebildik. Bu gol ve galibiyet, mutlaka sonraki maçlarda rakip ismi ve farkı gözetmeden sahaya yansıyacaktır.''

Akçay, 67 yıllık tarihinde ilk kez Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden takımın bu sezona ait hedefinin ligde tutunmak olduğunu dile getiren Akçay, ''Ligin çaylak bir takımı olarak gücümüzü, kapasitemizi göz önüne alarak, hedef ve yeni stratejilerin zamana göre belirlenmesi doğru olacaktır. Bu sezon ligde tutunma hedefinin doğru olacağına inanıyorum'' dedi.

Takımının iç sahada ve deplasmanlarda farklı anlayışlarla sahada mücadele ettiğini bildiren Akçay, iç sahada hücum ağırlıklı, deplasmanlarda ise kontratak futboluna uygun oynadıklarını anlattı.

Giresunspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara'nın, maçtan sonra görevinden ayrılmasını değerlendiren Akçay, ''Hüsnü Özkara hem meslektaşım hem de hemşehrim. Her ne kadar takımlarımız rakip olsa da görevinden ayrılmasıyla bir burukluk yaşadım. Ancak bu iş ne yazık ki Türkiye'de böyle'' diye konuştu.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...