14 Aralık 2010 Salı

Akçay: "Zorlu bir ikinci yarı olacak"

Akçay: "Zorlu bir ikinci yarı olacak"

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, zorlu bir ikinci yarının kendilerini beklediğini söyledi..



Ligde yükselişe geçen takımların sayısının düşüş yaşayanlara göre daha az olduğunu belirten Akçay, son 10 haftada en fazla puan toplayan takım olmalarının, doğru yolda ilerlediklerini gösterdiğini anlattı.

Akçay, başarılı performanslarının devamını sağlamak ve ikinci yarıda kendilerine yol haritası çizmek anlamında son 10 haftaya ait istatistiğin kendilerine yarar sağlayacağına işaret ederek, şöyle konuştu:
''Oyuncuya oluşturduğunuz ortam, oyuncunun karakteriyle paralel olmalıdır. Bunlar büyük bir stratejiyi gerektirir. Teknik heyet ve futbolcuların yer aldığı 40 kişilik bir ekip oluşturuyorsunuz. Bu ekibin içerisinde homojen bir yapı oluşturmak ve hatta öyle psikoloji yaratmalısınız ki, bu sinerji her bireyi etkilemeli. Yüksek paralara transfer edilen futbolcularla her zaman başarılı olunacağına inanmıyorum. Önemli olan doğru kişileri doğru yerde ve doğru zamanda biraraya getirmek.''

Türk futbolunun son yıllarda kabuk değiştirdiğini dile getiren Akçay, mücadele gücü ve temponun yüksek olduğu bir anlayışın hakim olmaya başladığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...