14 Aralık 2010 Salı

Son 10 Haftanın Lideri Tavşanlı

Son 10 Haftanın Lideri Tavşanlı

Çıkışını sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, 7 ve 16. haftalar arasını kapsayan son 10 hafta değerlendirmeye alınarak oluşturulan puan cetvelinde, en yakın rakibinin 3 puan önünde 21 puanla ilk sırada yer aldı.



Sezonun ilk 6 haftasını Denizlispor 16 puanla lider, Kayseri Erciyesspor 14 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Bu takımları 12'şer puanlı Çaykur Rizespor ve Orduspor, 10 puanlı Boluspor, 9 puanlı Mersin İdmanyurdu takip ederken, henüz golü bulunmayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 2 puanla 17. ve son sırada yer almıştı.

6. hafta sonunda puan cetvelinde liderlik koltuğuna oturan Denizlispor, 7 ve 16. haftalar arasında düşüşe geçerek, 9 maçtaki 27 puanın sadece 11'ini alabildi ve 16 puan kaybetti. İlk 6 haftanın ikincisi Kayseri Erciyesspor ise son 10 haftada çıktığı 9 karşılaşmada 10 puan kazanarak, 17 puan kaybı yaşadı. İlk 6 hafta sonunda 3. sırada bulunan Çaykur Rizespor, yakaladığı çıkışı sürdürerek son 10 haftada yaptığı 9 maçta 16 puan toplayıp liderliğe yerleşti. Mavi-yeşilliler, bu süreçte 11 puan kaybetti.

Son 10 haftada en fazla puanı toplama başarısını gösteren takım, 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 21 puanı hanesine yazdıran TKİ Tavşanlı Linyitspor olurken, 18 puanla Samsunspor, 16 puanla Çaykur Rizespor ve 15 puanla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, bu süreçte performansı yükselen diğer takımlar oldu.

Orduspor ve Mersin İdmanyurdu'nun 14'er, Boluspor, Karşıyaka, Adanaspor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'un 13'er, Denizlispor ve Altay'ın 11'er, Kayseri Erciyesspor ve Güngören Belediyespor'un 10'ar puanla geçirdiği son 10 haftada, Giresunspor 7, Kartalspor ve Diyarbakırspor 6'şar puan toplayarak başarı grafiği azalan takımlar olarak dikkati çekti.

16. haftada sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek sezonun ilk yarısında kendi evindeki maçlarını noktalayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 3 galibiyet ve 4 beraberlikle ilk yarıyı iç sahada namağlup kapatan ilk ekip oldu. 16. haftaya kadar iç sahada yenilgi yüzü görmeyen diğer iki takımdan biri olan Karşıyaka, dün akşam İzmir'de Orduspor'a 2-0 yenilerek bu unvanını yitirdi. İç sahada yenilmeyen diğer ekip lider Çaykur Rizespor ise bu hafta sonu ilk yarının son mücadelesinde, sahasında Samsunspor ile karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...