13 Aralık 2010 Pazartesi

Karadeniz'i "Meteor" çarptı!

Karadeniz'i "Meteor" çarptı!

Bank Asya 1. Lig'deki ilk sezonunda oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken TKİ Tavşanlı Linyitspor, Trabzon'da yetişen ve Trabzonspor'da altyapı sorumluluğu da yapan teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde son 10 haftada 10'u Karadeniz takımlarından olmak üzere 21 puan topladı.



''Meteorlar'' diye anılan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 67 yıl önce kurulduğu ve halen faaliyet gösterdiği Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bu sezon rakiplerini ağırlayamadı. Kırmızı-siyahlı takım, ilk yarıdaki 7 iç saha karşılaşmasının tümünü Kütahya'daki Dumlupınar Stadı'nda oynadı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig'deki ilk sezonuna iyi başlayamadı. İlk 5 haftada Kütahya'da Altay ve Kartalspor ile 0-0 berabere kalarak 2 puan elde etti, ancak deplasmanda Mersin İdmanyurdu ve Adanaspor'a 1-0, Boluspor'a ise 5-0 yenildi. Kırmızı-siyahlılar bu süreçte hiç gol atamaması ve rakip kale önünde bulduğu pozisyonları gole dönüştürememesiyle dikkati çekti. 6. maçını deplasmanda Giresunspor ile oynayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, karşılaşmayı 1-0 kazanarak kötü gidişe ''dur'' dedi. ''Meteorlar''ın Giresunspor maçıyla başlayan çıkışı sürdü ve dün kendi sahasında lider Çaykur Rizespor'u 2-0 yenme başarısını gösterdi. Liderin 4 maçlık galibiyet serisi de böylece son bulmuş oldu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk 5 haftada 2, sonraki 10 haftada 21 puan kazandı. Maç başına puan ortalaması ilk 5 haftada 0.4 iken, son 10 haftada 2.1 olarak kaydedildi.

-KARADENİZ TAKIMLARINA ÜSTÜNLÜĞÜ-
Sezonun ilk yarısını bu hafta sonu Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile deplasmanda yapacağı maçla kapatacak TKİ Tavşanlı Linyitspor'un ligdeki şu ana kadar en önemli özelliği, ligde yer alan 5 Karadeniz takımına karşı elde ettiği başarılı sonuçlar oldu.

Önceki yıllarda ''Karadeniz Fırtınası'' Trabzonspor'da altyapı sorumluluğu yapan ve TKİ Tavşanlı Linyitspor'un başına geçene kadar hep Karadeniz takımlarını çalıştıran Mustafa Akçay'ın öğrencileri, Karadeniz takımlarından 3'ünü yendi, biriyle berabere kaldı, birine yenildi.

''Meteorlar'', 4. haftada deplasmanda Boluspor'a 5-0 yenildi ve puan cetvelinin son sırasına demir attı. 7. haftada deplasmanda Giresunspor'u 1-0 yenen kırmızı-siyahlılar, ertesi hafta Samsunspor'la sahasında 1-1 berabere kaldı. 13. haftada Orduspor'u rakip sahada son dakikalarda attığı gollerle 2-1 mağlup eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk yarıda karşılaştığı son Karadeniz takımı Çaykur Rizespor'u Kütahya'da 2-0 yendi.

Takım, 15 maçından 5'ini Karadeniz takımlarıyla yaparken, bu maçlarda kazandığı 10 puanla ilk 6 için iddialı bir konuma geldi.

Denizlispor'un uzatma dakikalarında yediği golle Kayseri Erciyesspor'la 1-1 berabere kalması, ilk 6 mücadelesinde son haftalarda öne çıkan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un yanı sıra Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Orduspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u umutlandırdı.

Gol atamadan kapattığı ilk 6 haftada puan cetvelinin son sırasında yer alan ve bu sezon küme düşmesi beklenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, sürpriz galibiyetlerle 16 hafta sonunda 23 puana yükselip liderle arasındaki puan farkını 5'e indirdi.

-İLK YARIYI KENDİ SAHASINDA NAMAĞLUP KAPATTI-
TKİ Tavşanlı Linyitspor, Bank Asya 1. Lig'de 2010-2011 sezonunun ilk yarısında kendi sahasındaki maçlarını tamamladı.

İlk yarıda Kütahya Dumlupınar Stadı'nda 7 maça çıkan kırmızı siyahlılar, Güngören Belediyespor'u 3-1, Karşıyaka ve Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerken, Samsunspor ve Kayseri Erciyesspor ile 1-1, Altay ve Kartalspor ile 0-0 berabere kaldı.

3 galibiyet, 4 beraberlikle sahasında 13 puan elde eden takım, sahasında yüzde 62'lik puan başarısı sağladı.

Bank Asya 1. Lig'de henüz kendi evlerinde maç kaybetmeyen diğer takımlar Çaykur Rizespor ve Karşıyaka'nın ilk yarı bitimine kadar sahalarında birer maçı bulunuyor.

-''İBRAHİMOVİÇ''E BENZETİLEN AKYÜZ GOLLERİNE DEVAM EDİYOR-
TKİ Tavşanlı Linyitspor taraftarları, oynadığı futbol ve attığı gollerle dikkati çeken Mehmet Akyüz'ü, fiziği ve futbol stiliyle Milan'ın Bosna Hersek asıllı İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimoviç'e benzetiyor.

Takımının son haftalardaki yükselişinde önemli pay sahibi olan Akyüz, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un şu ana kadar attığı 13 golden 7'sine imza attı. TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Karadeniz takımlarına kurduğu üstünlükte büyük rolü bulunan Akyüz, 1-0'lık Giresunspor, 2-1'lik Orduspor, 2-0'lık Çaykur Rizespor galibiyetleri ve 1-1 biten Samsunspor maçlarında birer gol kaydetti. Akyüz'ün, Güngören Belediyespor'a karşı 3-1'lik galibiyette 2, 2-0 kazanılan Karşıyaka maçında da bir golü bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...