20 Aralık 2010 Pazartesi

Linyitspor'umuzun İlk Yarı Karnesi !

Linyitspor'umuzun İlk Yarı Karnesi !

TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de sezonun ilk yarısında başarılı bir performans ortaya koydu..




TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde başladığı ligde ilk devreyi 26 puanla 6. sırada tamamladı.

Ligin ilk devresinin son karşılaşmasını deplasmanda Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile oynayan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinin temsilcisi, rakibini 1-0 yenerek son haftalardaki başarılı çıkışını sürdürüp devreyi ilk 6'da bitirme başarısını gösterdi.

Lider Denizlispor ve takipçisi Çaykur Rizespor ile arasında 2, 3. Orduspor ve 4. Samsunspor ile arasında 1 puan fark bulunan kırmızı-siyahlılar, kendisiyle aynı puana sahip Boluspor'un ardından averajla 6. sırada yer aldı.

25 Aralık tarihine kadar izin yapacak Kütahya ekibinin, ikinci yarı hazırlıkları için gelecek hafta Antalya Belek'te kampa girmesi bekleniyor.

-İLK YARI KARNESİ-
Kırmızı-siyahlı ekip, 67 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de sezona sahasındaki 0-0'lık Altay beraberliğiyle başladı. 17 hafta sonunda 16 maç yapan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 yenilgiyle 26 puan topladı. TKİ Tavşanlı Linyitspor'un 16 maçtaki başarı oranı, yüzde 54,16 olarak gerçekleşti.

İlk devrede rakip filelere 14 gol atan TKİ Tavşanlı Linyitspor, kalesinde ise 12 gol gördü. Kırmızı-siyahlılar, ilk devrenin puan cetvelinde ilk 11 sırada yer alanlar içerisinde en az gol atan takım olarak dikkati çekerken, ligin en az gol yiyen takımları arasında kalesinde 11 gol gören Samsunspor'un ardından Kartalspor ile ikinci sırayı paylaştı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un en golcü oyuncusu 7 golle Mehmet Akyüz olurken, Abdi Aktaş, Fatih Yılmaz, Mehmet Besler, Mikail Üzümcü, Onur Bektaş birer gol kaydetti. Diğer iki golü ise Orduspor'dan Jerry Akaminko, Akhisar Belediye ve Gençlik Spor'dan Serkan Gaşi kendi kalelerine attı.

Takımın en istikrarlı ismi, 16 karşılaşmanın tümünde forma giyerek 1440 dakika görev alan eski Fenerbahçeli kaleci Oğuz Dağlaroğlu oldu. Savunmada İsmail Dinler, Tanju Yavuz, orta sahada Mehmet Besler, Onur Bektaş, Emrah Dağ ve Davut Babur ile forvet hattında Mehmet Akyüz, en fazla sahada kalan diğer oyuncular olarak dikkati çekti.

-HİÇ KIRMIZI KART GÖRMEDİLER-
İlk yarıda toplam 43 sarı kartı bulunan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un oyuncularını hakemler hiç kırmızı kartla cezalandırmadı. En fazla sarı kart, 5'er kez Tanju Yavuz ve İsmail Dinler'e, 4'er kez Davut Babur, Mehmet Besler, İbrahim Sülemana ve Onur Bektaş'a çıkarıldı. Emrah Dağ, Cemil Adıcan ve Mikail Üzümcü ise 3'er sarı kart ile ceza sınırında bulunuyor.

İç sahada mağlubiyeti bulunmayan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un oynadığı karşılaşmalarda aldığı sonuçlar ise şöyle:
İç saha galibiyetleri: Karşıyaka (2-0), Güngören Belediyespor (3-1), Çaykur Rizespor (2-0)

İç saha beraberlikleri: Altay (0-0), Kartalspor (0-0), Samsunspor (1-1), Kayseri Erciyesspor (1-1)

Dış saha galibiyetleri: Giresunspor (0-1), Diyarbakırspor (0-1), Orduspor (1-2), Akhisar Belediye Gençlik ve Spor (0-1)

Dış saha beraberliği: Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (0-0)

Dış saha mağlubiyetleri: Mersin İdmanyurdu (1-0), Boluspor (5-0), Adanaspor (1-0), Denizlispor (1-0).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...