24 Aralık 2010 Cuma

İstikrar Abidesi Oğuz !

İstikrar Abidesi Oğuz

İlk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig’de, futbol otoritelerinin ağzını açıkta bırakan Linyitspor’un başarılı file bekçisi Oğuz Dağlaroğlu, ilk yarıdaki performansıyla göz doldurdu.




17 takımlı ligde, çıktığı maçlara göre en az gol yiyen 2 kaleciden biri olan Oğuz, ilk yarıdaki 16 maçın tamamında kalesini korudu. 1440 dakika boyunca forma giyen kaleci, ilk yarı itibariyle sahada en çok bulunan Linyitsporlu oyuncu oldu. Tüm maçların bitiş düdüğünü duyan, 17 maçta yediği 12 golle maç başına 0.7’lik ortalamayı tutturan Oğuz, bu maçlarda yalnızca 1 sarı kart gördü ve sergilediği istatistikle Linyitspor’un istikrar abidesi oldu.

Genç ve Yedek

Geçen sezon, özellikle play-off müsabakalarındaki yeteneğiyle öne çıkan kaleci İbrahim Genç ise geride kalan 16 maçın tamamında yedek soyundu ve hiç bir lig maçında oynamadı. İbrahim, 1 Eylül 2010 tarihinde Bandırmaspor ile oynanan ve 5-1’lik mağlubiyetle sonuçlanan Ziraat Türkiye Kupası maçında görev aldı. Kaleci Sezai Yüksel ise A takımın hiç bir resmi müsabakasında kalede yer almadı.

Cengaver Emrah

Kaleci Oğuz’dan sonra kırmızı siyahlıların en istikrarlı ismi Emrah Dağ oldu. Hasta olmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayan, takımın bütün lig maçlarında yer alan Emrah, 16 maçta toplam 1351 dakika görev yaptı. 16 maçın tamamında forma giyen Mehmet Akyüz, bu maçların 15’inde ilk on birde yer aldı. 1218 dakika görev yapan Akyüz, 7 kez fileleri havalandırarak gol krallığında 2. sıraya yerleşti. Cemil Adıcan ise 16 maçın tamamında kadroya girmesine rağmen maçların 12’sinde ilk on birde görev yaptı ve oynadığı tüm maçlarda 90 dakika boyunca sahada kaldı. Takımın önde gelen futbolcuları Tanju Yavuz, İsmail Dinler ve Davut Babur, 16 maçın 15’inde görev yaparak 1350’şer dakika oynadılar ve oynadıkları tüm maçların başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar sahada kaldılar.

Defans Sarardı

Linyitspor’un ikinci kaptanı Tanju Yavuz ve defansın değişmez ismi İsmail Dinler, 5’er sarı kartla kırmızı siyahlıların en hırçın isimleri oldular. Yine defansın atom karıncası Davut Babur ve orta alanın savaşçısı Onur Bektaş, 4’er sarı kartla listenin başında yer aldılar. Onları, oynadığı her üç maçtan birinde sarı kart gören Mehmet Besler yine 4 sarı kartla izlerken, bir türlü istenileni veremeyen; oynadığı 10 maçta, toplam 512 dakika görev alan ve 2.5 maçta bir kart ihtiyacını gideren Sulemana’nın 4 sarı kart görmesi dikkat çekti. Linyitspor, ligde kırmızı kart görmeyen 3 takımdan biri olmayı başardı.
Haber: Nihat Mermer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...