23 Mayıs 2011 Pazartesi

Akçay: Avantaj onlarda ama telafisi var

Bank Asya 1. Lig play-off yarı final ilk maçında sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a yenilen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, ''Telafisi var ancak kendi evinizde mağlup olmak rakip için avantaj teşkil ediyor'' dedi.


TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, üç ihtimalli, stratejik hamleler yapılması gereken ve başından sonuna kadar her anını kontrol etmek zorunda oldukları bir karşılaşma oynadıklarını söyledi.
Avantajın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da olduğunu belirten Akçay, ''Telafisi var ancak kendi evinizde mağlup olmak rakip için avantaj teşkil ediyor. Rakip, kendi evinde bu skoru korumaya çalışacaktır. Müsabakanın ilk yarısı rakip için çok olumlu denilebilir ama ikinci yarısı için takımımızın performansı, maçı istemesi ve heyecanı çok yüksekti. Bu nedenle sporcu arkadaşlarımı kutluyorum. Rakibi de tebrik ediyorum. İlk ayağı kaybettik ama  bizim için telafi imkanı var. Onu da ikinci müsabakada oldukça dikkatli bir şekilde kullanmak istiyoruz'' dedi.
Akçay, bir gazetecinin, hakemlerin yönetimiyle ilgili sorusu üzerine, TKİ Tavşanlı Linyitspor camiasının Bank Asya 1. Lig ile yeni tanışması, bir ilçe takımı olması ve lobisinin olmaması nedeniyle hakem camiasının ekibine karşı küçümsemeye dayalı yaklaşımı olabileceğini savundu.
Hakemlerin geçmiş yıllara oranla çok daha dürüstçe ve temiz olarak yoluna devam ettiğini dile getiren Akçay, ''Bize yönelik bir tavırla hakemleri yorumlamaktan kaçınmalıyız. Bu bir değişimdir ve sancılı olacaktır. Gelecekte hakem camiasının Türk futboluna daha büyük katkılar yapacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Takımının golünü atan Abdi Aktaş, kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini ancak Gaziantep'teki karşılaşmada ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR SAHASINDA İLK KEZ YENİLDİ
68 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği Bank Asya 1. Lig'de normal sezonda sahasında başarılı bir performans ortaya koyarak 16 maçı yenilmeden tamamlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, play-off'ta Gaziantep Büyükşehirspor'a karşı Kütahya'da ilk mağlubiyetini aldı.
TKİ Tavşanlı Linyitspor, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesindeki Ada Stadı'nın 2010-2011 sezonu öncesinde başlayan onarımı sürdüğü için normal sezonda iç saha karşılaşmalarını Tavşanlı'ya 50 kilometre uzaklıktaki Kütahya'da Dumlupınar Stadı'nda oynadı.
Kendi evinde normal sezonda Karşıyaka, Güngören Belediyespor, Çaykur Rizespor, Boluspor, Adanaspor, Giresunspor, Diyarbakırspor, Denizlispor'u yenen, Altay, Kartalspor, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediyespor ile berabere kalan Kütahya temsilcisi, 16 maçta 8 galibiyet ve 8 beraberlik elde etti, 21 gol atıp 7 gol yedi ve 32 puan topladı.
Bu performansla normal sezonu ''sahasında namağlup tek takım'' unvanını alarak kapatan kırmızı-siyahlıların sahasındaki 16 maçlık yenilmezlik serisi, play-off yarı final ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a karşı aldığı mağlubiyetle sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...