23 Mayıs 2011 Pazartesi

Avantaj Antep Belediye'de !

Bank Asya 1. Lig play-off'larında Kütahya'da oynanan ilk maçta, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor'u Kenan Aslanoğlu'nun 2 golüyle 2-1 mağlup ederek rövanş için avantaj sağladı.


Spor Toto Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği Bank Asya 1. Lig play-off'larında Kütahya'da oynanan maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor'u 2-1 mağlup ederek rövanş için büyük bir avantaj yakalamış oldu.

Ev sahibi takımda tecrübeli kaleci Oğuz Dağlaroğlu ve sol bek İsmail Dinler cezalı oldukları için maçta yer alamazken, sarı kart cezası bulunan ancak play-off'larda bu sarı kartların iptal edilmesinin ardından son anda Mehmet Akyüz, ev sahibi takımdaki yerini aldı.

Tavşanlı Linyitspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, kalede son maçlarda olduğu gibi İbrahim Genç'e, sol bek İsmail Dinler'in yokluğunda ise sağ bekte Hasan Yaşar'a şans verip sol bekte de daha önce sürekli sağ bek oynayan Davut Babur'a şans tanıdı.

Konuk Gaziantep temsilcisinde ise eksik oyuncu yoktu ve Erol Azgın'ın takımı tam kadro sahadaydı.
Maçın ilk dakikalarında konuk Gaziantep Büyükşehir Belediyespor daha etkili oyun ortaya koyarken, ev sahibi takım daha temkinli oyunu tercih ediyordu.

Tavşanlı Linyitspor'da tek forvet olarak golcü Mehmet Akyüz yer alırken, konuk Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da ise Abdullah Halman ve Serdar Deliktaş ikilisi ile gol arıyordu.

Dakikalar 19'u gösterdiğinde ani gelişen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Deliktaş'un topu gelişine verdiği pasta, Kenan Aslanoğlu da yine topun gelişine yaptığı güzel vuruşla kaleci İbrahim Genç'in üzerinden köşeye topu göndererek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra ev sahibi takım biraz daha topla oynamaya gayret gösterirken, bu kez konuk ekip kontrollü oyunu tercih ediyordu.

Tavşanlı Linyitspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, henüz 23. dakikada Emrah Dağ'ı oyundan alıp yerine Cem Kavçak'ı sahaya sürdü.

İlk yarı sonuna kadar başka gol olmayınca devre 1-0 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda bu kez ev sahibi takım daha çok topla oynuyor, en azından ilk yarıdaki tutuk futbolunu sergilemiyordu.

Ev sahibi takımda teknik direktör Mustafa Akçay, ikinci oyuncu değişikliğini günün etkisiz isimlerinden Mikail Albayrak'ı çıkartıp yerine tecrübeli hücum oyuncusu Abdi Aktaş'ı alarak yaptı. Artık Tavşanlı Linyitspor'a gol lazımdı ve teknik direktör Mustafa Akçay da elinden gelen tüm gayreti gösteriyordu.

Mustafa hoca, dakikalar 62'yi gösterdiğinde belki erkendi ama tüm oyuncu değişikliğini bitiriyor ve çok şeyler beklenmesine rağmen bir türlü istenilen verimi ortaya koyamayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan kiralık olarak devre arasında gelen Hasan Ali Durtuluk'un yerine Debola Ogunseye'yi sahaya sürdü.

Bu değişiklikler sonuç veriyordu ve Tavşanlı Linyitspor, 66. dakikada sağ kanattan Mehmet Besler'in ceza sahasına gönderdiği topla buluşan Ogunseye, rakibinden sıyrılıp verdiği pasta tecrübeli Abdi, Cihan Can ve Onur Kalafat'ın arasından topu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ağlarına göndererek takımına beraberliği getiriyordu.

Golün ardından konuk Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör Erol Azgın, ilk oyuncu değişikliğine gidiyor ve forvet oyuncusu Abdullah Halman'ın yerine Hakan Macit'i sahaya sürüyordu.
Erol Azgın, ikinci değişikliğini 82. dakikada sol kanat oyuncusu Eren Özen'in yerine Zafer Şakar'ı alarak yaptı.

Dakikalar 84'ü gösteriyordu ve Serdar Deliktaş rövaşata denemesi yaptı, bu oyuncunun vuruşu takım arkadaşında kaldı ve Ramazan Altıntepe'nin güzel pasında sağ kanatta topla buluşan ilk golün sahibi Kenan Aslanoğlu düzgün bir vuruşla takımını tekrar 2-1 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca deplasmanda maçı 2-1 kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor rövanş maçı için büyük avantajla evine dönmüş oldu.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: 1 - GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 2
Stat: Dumlupınar
Hakemler: Aytekin Durmaz
TKİ Tavşanlı Linyitspor: İbrahim Genç, Hasan Yaşar, Tanju Yavuz, Cemil Adıcan, Davut Babur, Onur Bektaş, Mikail Albayrak (Dk. 55 Abdi Aktaş), Emrah Dağ (Dk. 23 Cem Kavçak), Hasan Ali Durtuluk (Dk. 62 Debola Ogunseye), Mehmet Besler, Emrah Dağ, Mehmet Akyüz
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Kazım Sarı, Onur Kalafat, Cihan Can, Ferit Cömert, Ahmet Devret, Ali Sakal, Kenan Aslanoğlu, Ramazan Altıntepe, Eren Özen (Dk. 82 Zafer Şakar), Abdullah Halman (Dk. 66 Hakan Macit), Serdar Deliktaş (Dk. 90 Osman Fırat)
Goller: Dk. 19 ve Dk. 84 Kenan Aslanoğlu (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor), Dk. 66 Abdi Aktaş (TKI Tavşanlı Linyitspor)
Sarı Kartlar: Dk. 85 Tanju Yavuz ve Dk. 90 Cemil Adıcan (Tavşanlı Linyitspor), Dk. 59 Ramazan Altıntepe ve Dk. 86 Kazım Sarı (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...