18 Mayıs 2011 Çarşamba

Tavşanlı'da başarının sırrı ne ?


Tavşanlı'da başarının sırrı ne ?

Akçay, yaptığı açıklamada, 23 Mayıs'ta Kütahya'da, 26 Mayıs'ta Gaziantep'te yapılacak maçların hazırlıklarını, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde onarımına devam edilen Ada Stadı'nda ve Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde sürdürdüklerini bildirdi.

Normal sezonda başarılı bir çıkış yakalayan takımının, play-off'taki diğer takımlar kadar Spor Toto Süper Lig'e çıkma şansı olduğunu söyleyen Akçay, Türk futboluna olumlu bir katkı yapmak istediklerini ifade etti.

Geçen yıl da 2. Lig'de play-off'a renk katacaklarını söyleyip Bank Asya 1. Lig'e yükseldiklerini anımsatan Akçay, bu sezon başlangıçta Bank Asya 1. Lig'de kalma hedefiyle yola çıktıklarını ve ilk haftalarda lige ısınma konusunda başarılı olamadıklarını anlattı.

Deplasmandaki Giresunspor galibiyetiyle başlayan ve bugüne kadar süren uzun süreli bir çıkışı başardıklarını dile getiren Akçay, şöyle devam etti:
''Son 5 hafta puan kayıplarıyla doğrudan Spor Toto Süper Lig'e çıkma mücadelesinde geride kaldık. Ancak sporcularımızın özverili çalışmaları ve gayretleri bizi play-off'a taşıdı. Bu nedenlerden dolayı çok mutluyuz. Play-off'ta Spor Toto Süper Lig'e çıkma şansımızı zorlayacağız, çıkarsak da sürpriz olarak algılanmamalı. Bugüne kadar yaptığımız mücadelelerdeki oyuncularımızın gayretlerini dikkate aldığımızda, diğer takımlar kadar şansımız var. Şimdi çıtayı epey yükselttik. Öyle sanıyorum ki, kulüp, taraftarlarımız ve Tavşanlı şehri, bu tür başarılar üzerinde çalışmaların sonuçlarını arayacaktır. Bu bizleri belki çok zorlayan çizgidir ama camiayı da daha yukarıda tutarak, hedef büyütme konusunda zorlayan bir faktördür.''

-''SİLGİMİZ KALEMİMİZDEN ÖNCE BİTMEDİ''-
Akçay, Bank Asya 1. Lig'de kalma hedefinin Spor Toto Süper Lig'e çıkmaya dönüşmesinin altında yatan en önemli etkenin, ''biz'' duygusunu kanıksamaları olduğunu söyledi.

Oyunculara kendilerini ifade edebilecekleri, içten, narsizmden, ben duygusundan uzak bir ortam oluşturulduğunu anlatan Akçay, şunları kaydetti:
''Silgimiz kalemimizden önce bitmedi. Çok dikkatli hareket ettik ve çok çalıştık. Oyuncularımıza kendilerini ifade etme ile ilgili birtakım motiveler ve yollar açtık. Kendilerini ifade edebilecekleri bir alan buldular. Başarımız, kendini ifade etme, başarma, kariyer açlığı içinde olan bir futbolcu grubunun bir araya getirilmesi ve onların iyi motive edilmesiyle ortaya çıktı. Dünyada yapılan bir yığın araştırmada, aynı şartlarda yetişen iki çiçekten birine tatlı söz söylenirken, diğerine kötü söz söylendiğinde, tatlı söz söylenenin yeşerdiğini, kötü söz söylenenin kuruduğu belirlendi. Belki de biz bu sinerjiyi yarattık.''

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u eleyerek finale yükselebileceklerini, finali oynayabilecek gücü de kendilerinde gördüklerini bildiren Akçay, Gaziantep temsilcisine karşı forma giyemeyecek olanların yerini iyi şekilde doldurabilecek oyuncularının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...