18 Mayıs 2011 Çarşamba

Bu sefer Süper Lig aşkına..


Bu sefer Süper Lig aşkına..

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 1943 yılında kurulan ''Meteorlar'' lakaplı TKİ Tavşanlı Linyitspor, 11 sezon ayrı kaldığı 3. Lig'e, 2007'de Bolu'daki terfi maçlarının finalinde İstanbul Beylikdüzüspor'u yenerek yeniden yükseldi.

2007-2008 sezonunda 3. Lig 3. Klasman Grubu'nda mücadele eden kırmızı-siyahlılar, Göztepe, Akhisar Belediyespor, Denizli Belediyespor, Konya Torku Şekerspor gibi güçlü ekiplerin yer aldığı ligi 7. sırada bitirerek, play-off oynama hakkını elde edemedi.

Ertesi sezon 3. Lig 3. Grubu birincilikle tamamlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor, play-off olarak nitelenen Yükselme Grubunda mücadele etme hakkını kazandı. Özellikle son haftalarda elde ettiği başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmanan TKİ Tavşanlı Linyitspor, Göztepe, Tepecik Belediyespor, Kahramanmaraşspor, Yalovaspor ve Pursaklarspor ile 2. Lig'e yükseldi.

2009-2010 sezonunda 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Kütahya temsilcisi, Yükselme Grubuna kalamadı ancak Klasman Grubu'ndaki başarısıyla grubu 1. sırada tamamlayıp play-off'ta mücadele etme hakkını kazandı. Antalya'da gerçekleştirilen play-off'ta ilk maçta penaltılarla Adana Demirspor'u 5-3 yenip yarı finalde Trabzon Karadenizspor'a rakip olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu maçta da 1-0 galip gelerek Eyüpspor ile final oynadı. 30 Mayıs 2010'da oynanan karşılaşmada Eyüpspor'u 2-1 mağlup eden kırmızı-siyahlılar, tarihinde ilk kez Bank Asya 1. Lig'e yükseldi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon Bank Asya 1. Lig'de özellikle 7. haftadaki deplasmanda elde ettiği Giresunspor galibiyetinin ardından çıkışa geçti. Sezonun ilk haftalarını 17. ve sonuncu sırada geçen ''Meteorlar'', sahasında namağlup tamamladığı normal sezonun sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çaykur Rizespor ve Orduspor ile play-off'a yükseldi. Kırmızı-siyahlılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile play-off'un ilk ayağında 23 Mayısta Kütahya'da, 26 Mayıs'ta Gaziantep'te karşılaşacak. Rakibine üstünlük sağlaması halinde ise Orduspor veya Çaykur Rizespor ile tarafsız sahada 29 Mayıs'ta finale çıkacak. TKİ Tavşanlı Linyitspor, finali kazanırsa Mersin İdmanyurdu ve Samsunspor'un ardından Spor Toto Süper Lig'e yükselen üçüncü ekip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...