14 Mayıs 2011 Cumartesi

Akçay: "Kontrolü elimizde tutmak istiyoruz.."

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ile karşılaşacak TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Maçın başlangıcından sonuna kadar kontrolü elimizde tutmak istiyoruz" dedi..


Akçay yaptığı açıklamada, maçın hazırlıklarını Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde onarımına devam edilen Ada Stadı'nda ve Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde günde çift idmanla sürdürdüklerini bildirdi.

Takımının sezon başından bu yana sahasında oynadığı 15 karşılaşmada yenilmediğini hatırlatan Akçay, normal sezonun son maçında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'a karşı ''kendi evinde horoz olma'' anlayışıyla mücadele edeceklerini söyledi.

Akçay, karşılaşmanın sonuna kadar kontrolü elden bırakmamaya çalışacaklarını ifade ederek, ''İki takım için de farklı hedef taşıyan bir maç. Stratejik bir karşılaşma. Maçın başlangıcından sonuna kadar kontrolü elimizde tutmak istiyoruz. Galibiyet dışında oluşacak sonuçlar, diğer takımların alacağı sonuçlara göre play-off şansımızı belirleyecek'' dedi.

Bank Asya 1. Lig'in dünyadaki en zor liglerinden biri olduğunu dile getiren Akçay, ligin sonraki sezonlarda daha çekişmeli olacağını tahmin ettiğini anlattı.

Son haftaya kadar ligin altında ve üstünde belirsizliğin sürdüğüne işaret eden Akçay, ''Bu son haftaya girdiğimizde bile kimse net bir tahminde bulunamıyor. Sezon sonunda oluşacak tablo, son haftada takımların kendi sonuçlarından başka diğer karşılaşmaların sonuçlarına da bağlı'' diye konuştu.

-SEZONU SAHASINDA YENİLMEDEN TAMAMLAYABİLİRLER-
Taraftarlarının ''Ege'nin Milan'ı'' lakabını taktığı TKİ Tavşanlı Linyitspor, ''sahasında namağlup tek takım'' unvanını elinde bulunduruyor. Kütahya Dumlupınar Stadı'nda 15 maça çıkan, Karşıyaka, Güngören Belediyespor, Çaykur Rizespor, Boluspor, Adanaspor, Giresunspor, Diyarbakırspor, Denizlispor'u mağlup etmeyi başaran kırmızı-siyahlılar, Altay, Kartalspor, Samsunspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile berabere kaldı.

Kendi evinde 15 maçta 8 galibiyet ve 7 beraberlik elde eden Kütahya temsilcisi, 18 gol atıp 4 gol yiyerek 31 puan topladı. Deplasmanda 15 maçtan 19 puan çıkaran Kütahya temsilcisi, sahasında daha başarılı bir grafik çizdi.

Sahasındaki son 10 maçtan 7'sini kazanan kırmızı-siyahlılar, hafta sonu Dumlupınar Stadı'nda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'a yenilmemesi halinde Bank Asya 1. Lig'deki ilk sezonunda önemli bir rekoru eline geçirerek, sezonu kendi evinde yenilmeden tamamlayacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...