15 Şubat 2011 Salı

Bank Asya 1.Lig'de 21. Hafta panoraması !

Bank Asya 1.Lig'de 21. Hafta panoraması !..

Bank Asya 1. Ligi'nin 21. haftasında neler yaşandı, haftanın panoramasına neler yazıldı.. İşte her geçen gün heyecanı artan ligde geride bıraktığımız haftanın panoraması..


Bank Asya 1. Ligi başlamadan önce bu ligin duayenlerine "Öyle bir puan cetveli hazırlayın ki ligin bitimine 12 maç kalsa bile liderle 8. takım arasında 3 puan fark olsun" denilseydi bir çoğu bunu başaramazdı. Her seferinde hesapları şaşırır, tutturamazlardı. Bir de üstüne düşme hattındaki 16. takımla 11. takım arasındaki puan farkının 4 olacağı şartı konulduğunda, bu öngörüyü Mourinho bile demiş olsaydı, inanın futboldan anlamamakla itham olunurdu.

Öncelikle bu ligde liderlik kimseye yaramıyor. Lider olan hemen ardından puan kayıplarına başlıyor. Zayıf görünen takımlar, şampiyonluğa oynayan takımlara dış saha-iç saha fark etmeden çelme takıyor. Ki bu hafta da aynısı oldu. Akhisar Belediye-Denizlispor, Altay-Karşıyaka ve SamsunsporIKartalspor maçları buna en güzel örneklerden. İşte bahisçilerin yaklaşmaktan kaçındığı ve de heyecanın bir dakika bile kaybolmadığı Bank Asya 1.Ligi'nde 21. Haftanın değerlendirmesi:

DENİZLİSPOR-AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİKSPOR: 1-1
İki Ege ekibinin mücadelesinde Horozlar yine gülemedi. Horozların sahalarındaki son galibiyetleri 11. Haftada Tavşanlıspor'a karşıydı. O galibiyette tarihler 7 Kasım 2010’u gösteriyordu. Yani yaklaşık 3,5 ay öncesini. Üzerlerinde yoğun bir seyirci baskısı olmamasına rağmen, neden böyle oluyor bilinmez ama Horozlar bu kayıpları şimdiden aramaya başladılar bile. Oysa ki haftalar sonra kazanılan geçen haftaki Rize galibiyeti umutları yeniden yeşertmişti. Bir parantez de seyirciye açmak lazım. Takımlarını bu maçta yalnız bıraktılar. Bu durum ilk 6 şanslarını bile zora sokabilir. Akhisar için de tehlike çanlarının çaldığı bir ortamda Denizli deplasmanından kazanılan bir puan oldukça önemli. Onlar da bu yarıya ilginç istatistiklerle başladılar. Dışarıdaki iki maçtan 4 puan kazanırlarken, sahalarında Samsunspor ve Karşıyaka’ya yenilmekten kurtulamadılar.

ORDUSPOR-GAZİANTEP BB: 2-4
Müthiş maç konuk ekibin galibiyetiyle bitti. Orduspor iki haftada 5 puan kaybetti. Bu da rakipleriyle mesafenin iyice daralmasına neden oldu. Maçta aleyhine çalınan penaltı gollerine hemen karşılık veren Güneydoğu ekibi 3 puanı hanesine hakkıyla yazdırdı. Anlaşılan farklı Beşiktaş mağlubiyeti onları fazla etkilememiş. Bu hafta Ordu’yu Rize’de zor bir maç daha bekliyor. Oradan alınacak sonuç istikbali daha net görmelerini sağlayacak. Puan kaybı olması halinde zor günler Orduspor’u bekleyebilir.

DİYARBAKIRSPOR-MERSİN İDMANYURDU: 0-2

Önce ki hafta deplasmanda alınan Altay beraberliği Diyarbakırspor’u umutlandırmıştı. Ancak kırmızı-yeşilliler ilk yarıda yenildiği rakibine yine yenilmekten kurtulamadı. Genç oyuncular ellerinden gelen çabayı gösteriyor. Özellikle Sıddık ve Vedat göze çarpan genç isimler oldu. Mersin ise 2 beraberlikle başladığı ikinci yarı maçlarını 2 galibiyetle devam ettirdi. İkinci yarıda henüz gol dahi yemediler. Gerçi ertelenen Samsun maçının tatil edildiği dakikaya kadar ki kısmı da dahil edilirse ilk yarıda da 5 hafta gol yememişlerdi. Bu skor Mersin İdmanyurdu için bir ilkti. Güney ekibi daha önce ki 7 galibiyetini de tek farklı kazanmıştı. Böylelikle ilk defa birden fazla farkla kazandılar. Şayet rehavete kapılmazlarsa ve 28 yıllık özlem içinde olan taraftar da takım üzerinde baskı yaratmazsa kadro kalitesi bu özlemi sonlandıracak düzeyde.

GİRESUNSPOR-GÜNGÖREN BELEDİYESPOR: 3-0

İlk yarıda gelen 3 gol Giresunspor’u rahatlattı. Zaten bu maçı da kaybetmeleri durumunda psikolojik olarak çökebilirlerdi. Bu galibiyet sadece 3 puan değil, sonra ki birçok puanların habercisi olabilir. Konuk ekip ise ilk 3 haftada Denizli, Erciyes ve Ordu gibi üst sıra ekiplerinden 5 puan alıp, alt sıradaki Giresunspor’dan fark yiyince taraftarlarını üzdü. Zaten ligde alınan ilginç sonuçlar da akıl almaz işlerin olduğuna delil değil mi?

TAVŞANLI LİNYİTSPOR-BOLUSPOR: 1-0
Klasik Tavşanlı skoru… Kütahya temsilcisi “bugün düşer, şimdi devrilir” diyenlere nazire yaparcasına en güçlü takımları yenmeye devam ediyor. Onları Kütahya’da henüz yenen takım çıkmadı. Boluspor ise son 4 maçındaki galibiyet serisini 5’e çıkartarak, Gaziantep BB’nin bu sezon ki rekoruna ortak olmak istedi. Ancak başaramadı. Bu ligde art arda gelen çıkışlardan sonra tezahür eden puan kayıpları da alışılmış bir durum. Bu durum sezon içerisinde birçok takımın başına geldi ki Yarenler'i de aynı tehlike vurabilir. Temkinli olmalarında fayda var.

KAYSERİ ERCİYESSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR: 0-0
İkinci yarı maçlarının iki kötüsünden yine bir iyi çıkmadı. Puanları kaybede kaybede denizi tükettiler. Özellikle Kayseri ekibi zirve yarışından oldukça uzaklaştı. Devre arası takviyeleri her iki takıma da şimdilik olumlu yansımadı. Bu durum böyle sürdükçe iki ekip de teknik adam değişikliğine her an başvurabilir. Bu tavır doğru bir tavır olmasa da Türkiye'nin gerçekleri göz önüne alındığında görünen köyün kılavuz istemediği gerçeği de göz önüne alınmalıdır.

KARŞIYAKA-ALTAY: 0-1
Karşıyaka bir türlü taraftarını mutlu edemiyor. İki hafta üst üste kazanmalarıyla umutlanan kırmızı-yeşilliler, umudunu bu sefer de hemşehrisinin ayaklarına teslim etti. Altay'ın ise tam kalbi duracaktı ki Burak'ın müthiş sürati onlara suni teneffüs etkisi yaptı. Siyah-beyazlılar elde ettikleri 21 puanın altısını hemşehrilerinden aldı. Bu da yaklaşık yüzde 30'a tekabül ediyor. Bu tablo da derbi maçlarının havasının farklı olduğunu gözler önüne seriyor. Ancak yine de tehlike tam olarak geçmiş değil. Zira düşme hattındaki Giresunspor'un da 17 puanı var.

SAMSUNSPOR-KARTALSPOR: 0-0
Üst üste galibiyetler alan takımların bu serilerin ardından yine üst üste puan kaybetme geleneğine Samsunspor da uydu. 4 haftalık seriden sonra gelen Mersin mağlubiyeti ve şimdi de Kartalspor beraberliği bunun göstergesi. Oysa ki alacakları bir galibiyet onları bir anda zirveye yerleştirecekti. Kartalspor ise ikinci yarıda Engin Korukır'la bambaşka bir takım oldu. Ancak yine de Diyarbakırspor'dan sonra, Giresunspor'la birlikte tehlikeyi en fazla hisseden takım kimliğinden kurtulmuş değiller.

HAFTANIN TAKIMI: GAZİANTEP BB
Lideri yenmek bile haftanın takımı olmaya yeter. Ama Belediye takımı elbette bundan fazlasını da yapıyor. Türkiye Kupası'nda çeyrek finale çıkmak birçok Süper Lig takımına bile nasip olmazken onlar bunu başardı. Beşiktaş'tan 5 gol yediler ama bu durum lideri yenmelerine yine mani olmadı. Üstelik üçüncü kalecileriyle oynuyorlar. Son olarak bir de gol kralı Serdar Deliktaş'ın olmadığı maçta lidere 4 gol attılar. Daha ne olsun?

HAFTANIN OYUNCUSU: Adem BÜYÜK
Altay ve Boluspor'la Bank Asya 1.Lig'de başarılı işler çıkartan Adem, Manisaspor'da Simpson, Kahe, Isaac ve Makukula gibi oyunculardan formayı kapamayınca soluğu Mersin idmanyurdu'nda aldı. Doğrusunu da yaptı. Bu hafta attığı 2 golle takımına 2-0'lık galibiyeti getiren Adem Büyük, futbol zekasıyla daha birçok takımın canını yakacak gibi görünüyor.

HAFTANIN OLAYI
Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcularından Altay'ın teknik direktörü Coşkun Demirbakan'ın Karşıyaka galibiyetine reaksiyonu müthiş bir depar oldu. Coşkun Hoca o kadar dolmuş ki maçın ardından bu sevinç ortaya çıktı. Maçtan sonra kale arkasındaki seyircilerine reklam tabelalarını da atlayarak giden Demirbakan, 100 metre engelli tarzındaki koşusuyla azmini de göstermiş oldu.

GOL KRALLIĞI

11 GOL
Serdar Deliktaş-Gaziantep BB

9 GOL
Zenke-Samsunspor
Mehmet Akyüz-TKİ Tavşanlı Linyitspor
Ferhat Kiraz-Boluspor

22.HAFTANIN PROGRAMI

19 Şubat 2011 Cumartesi

Boluspor - Samsunspor Bolu Atatürk 14:00 / Trt-1 Canlı

20 Şubat 2011 Pazar
G.Antep B.Ş.Belediyespor - Güngören Belediyespor Kamil Ocak 13:30
Akhisar Belediyespor - Kayseri Erciyesspor Akhisar Belediye 13:30
Çaykur Rizespor - Orduspor Yeni Rize 13:30
Mersin İdmanyurdu - Karşıyaka Tevfik Sırrı Gür 13:30 / Trt-1 Canlı
Kartalspor - Diyarbakırspor Kartal İlçe 13:30 / Trt-6 Canlı
Altay - Denizlispor Alsancak 19:00 / Trt-1 Canlı

21 Şubat 2011 Pazartesi
Adanaspor - Giresunspor Adana 5 Ocak 20:00 / Trt-5 Canlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...