24 Şubat 2011 Perşembe

"İlk düşüncemiz yenilmemek"

"İlk düşüncemiz yenilmemek"

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Adanaspor ile karşılaşacak TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, "kendi sahalarının horozu olma mantığının sürdüğünü" belirterek, ilk düşüncelerinin yenilmemek olduğunu söyledi.


Akçay, yaptığı açıklamada, rakiplerinin ligdeki konumu gereği tehlikeli bölgede bulunduğunu ve asla hafife alınmaması gerektiğini bildirdi.
Her lig maçına bakış açılarının her zaman aynı olduğunu dile getiren Akçay, "Elbette kendi sahamızın horozu olma mantığı devam ediyor, ancak unutulmamalı ki ilk düşüncemiz yenilmemektir. Evimizdeki istikrarlı oyunumuzu sürdürmek istiyoruz. Rakibimizin şiddetle puana ihtiyacı var. Bu nedenle saldırgan futbol anlayışıyla karşımıza çıkacaklar. Biz de bu anlayışa karşı her an tetikte olacağız" dedi.
Akçay, Adanaspor maçına cezalı futbolcuları Mehmet Akyüz ve Mikail Üzümcü’den yoksun çıkacaklarını hatırlatarak, bir takım olduklarını ve önceki maçlarda forma şansı bulamayan futbolcularının görev verildiğinde eksikleri aratmayacağını anlattı.
Adanaspor karşılaşmasının yeni oyuncular kazanmalarına vesile olabileceğine işaret eden Akçay, şöyle konuştu: "Kazandığımız takdirde şampiyonluk adayı olarak görüleceğiz ve dikkati çekeceğiz. Biz bu duruma alışığız. Oyuncularımızın fiziksel ve psikolojik güçleri, içinde bulundukları durumu kaldırmaya son derece müsait. Camia olarak bu konuda tecrübeliyiz. Başarı grafiği yüksek olan takımım birkaç takviye dışında alt liglerde tecrübe kazanmış oyuncuları barındırıyor. Normal şartlarda alt liglerin oyuncularının üst ligde tutunamayacakları öngörülür. Takımımın yapısının çok bilinen bir dünya görüşünü alt üst ettiğini gözle görülür şekilde ispat ettik. Gelişime açık, yetenekli, şartlara uyum sağlayıp kendilerini geliştirme eğiliminde olan oyuncu profiline sahibiz. Futbolcularımız içinde bulundukları şartları zekalarıyla birleştirdi ve yeteneklerini geliştirdi. Bu durum dünya üzerinde az rastlanılan bir olaydır ve bu başarıdan dolayı futbolcularımla gurur duyuyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...