27 Şubat 2011 Pazar

''TEVAZUDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ''

Kütahya'da maçın ardından..


Bank Asya 1. Lig'de, sahasında Adanaspor'u uzatma dakikalarındaki penaltı golüyle 2-1 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un
teknik direktörü Mustafa Akçay, ikinci yarı tek başına değerlendirildiğinde maçı hak eden tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın düşündükleri gibi çok zorlu geçtiğini, ilk yarıda sahaya çok fazla hakim olamadıklarını ve sahanın her bölümünde Adanaspor'un üstün olduğunu bildirdi. İkinci yarıda oyuncularının kazanma arzusunda artış olduğunu dile getiren Akçay, ''İkinci yarıyı tek başına değerlendirdiğimizde maçı hak eden taraf bizdik. Şimdi lige bakış açımız biraz değişti. Farklı bir bakış açısı geliştirmemiz lazım. Bunun için yeni stratejiler gerekiyor. Bunlara hazırlanmalıyız. İnşallah bundan sonraki müsabakaları kazanarak düşünce bazında organize ettiğimiz beklentilerimizi hayata geçirecek davranışları gösteririz'' dedi.

Akçay, cezalı oldukları için forma giyemeyen Mehmet Akyüz ve Mikail Üzümcü'nün yokluğunu hissetmediklerini, yerlerine oynayan oyuncularının görevlerini iyi yaptığını anlattı.

-''TEVAZUDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ''-
Bir gazetecinin, bu haftaya kadar kümede kalmayı hedeflediklerini hatırlatması üzerine, tevazunun bir sanat ve insanda bulunması gereken bir özellik olduğunu ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

''Tevazu, Mevlana'nın insanlara verdiği 7 öğütten biridir ve çok önemli bir erdemdir. Biz bu tavrı yaşamımızın her alanına uygulayarak, yaşayan insanlar olarak futbolun kendi içerisinde söylenmesi gereken anlarda da tevazuyu elden bırakmadan konuştuk. Kümede kalmayla ilgili düşüncemiz her zaman çok ciddi anlamda önümüzde duruyordu. Futbolun kendine has karakterini dikkate alarak bu cümleleri kullandık. Hangi mevkide olursak olalım, elimizde hangi güç olursa olsun tevazudan asla vazgeçmeyeceğiz. Tavşanlı Linyitspor camiasının ve şehrin yapısı tamamen tevazu, hoşgörü ve alçak gönüllülük üzerine kuruludur. Biz de bu toplumun bir parçasıyız ve onu ifade ediyoruz. Kimsenin zekası ve aklıyla alay etmek gibi bir düşüncemiz olmadı. Sadece hissettiklerimizi yaşama geçirdik ve dudaklarımıza döktük.''

-ADANASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ'NDEN HAKEME TEPKİ-

Adanaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir ise hakem Serkan Çınar'ın karşılaşmayı çok kötü yönettiğini ileri sürdü.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'u galibiyetinden dolayı tebrik eden Özdemir, şunları kaydetti:
''Maçın başından sonuna kadar Linyit'i koruma amacıyla değil ama futbol adına negatif kararlar veren, futbolu kirleten, şahsi düşüncelerini oyuna yansıtan, sanki taraflı gibi buradaki veya başka bir yerdeki birilerine yarasın diye istediği sonucu elde etmeye çalışan bir hakem vardı. İki takımın oyuncuları sahada iyi oynamaya çalıştı ama hakem kocaman bir sıfırdı. Belki bu maçı çok iyi oynamadık ama bir beraberlik alabilirdik. Öne geçtiğimiz bir maçta sonuç bu olmamalıydı. Hakemin maalesef ilk dakikalardan oyuncularımıza göstermiş olduğu sarı kartlar, açıkçası direncimizi azalttı. Savunma blokundaki tüm oyuncularımız sarı kartla karşılaştılar. Ondan sonra yapacakları her hareket aleyhimize olacaktı. Orta sahadaki bir arkadaşımız da kırmızı kartla karşılaştı. Hakemin iyi bir yönetim gösterdiğini söyleyemem. Yeni jenerasyon hakemlerin hep iyi olduğundan bahsedildi. Bugün sahada erken emekli olması gereken bir hakem vardı, inşallah doğru bir karar verir ve bu maçtan sonra düdüğünü bırakır.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...