14 Şubat 2011 Pazartesi

"Evinin Horuzu" Meteorlar !..

"Evinin Horuzu" Meteorlar !..

Bank Asya 1. Lig'de sahasında Boluspor'u 1-0 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, teknik direktör Mustafa Akçay'ın sıkça dile getirdiği ''evinin horozu olma'' anlayışını sahaya yansıtarak şimdiye kadar sahasında oynadığı 9 karşılaşmada yenilmezken, ligdeki son 10 maçında da mağlubiyet yüzü görmedi.


İlk yarıda 5-0 yenildiği Boluspor'u mağlup ederek hem rövanşı alan hem de ilk 6'daki yerini sağlamlaştıran kırmızı-siyahlılar, 68 yıllık tarihinde ilk kez yükseldiği ligde elde ettiği başarılarla sezon başında bazı spor otoritelerinin öne sürdüğü ''küme düşerler'' düşüncesini boşa çıkardı.

''Meteorlar'' diye anılan TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Tavşanlı'daki sahası onarımda olduğu için iç saha maçlarını yaptığı Kütahya'daki Dumlupınar Stadı, özellikle Spor Toto Süper Lig iddiasını devam ettiren takımların korkulu deplasmanı haline geldi.

İlk yarıdaki iç saha maçlarında sırasıyla Altay ile 0-0, Kartalspor ile 0-0, Samsunspor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Karşıyaka'yı 2-0 yendi, Kayseri Erciyesspor'la 1-1 berabere kaldı, Güngören Belediyespor'u 3-1, Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. Teknik direktör Akçay'ın sık sık vurguladığı ''evinin horozu olma'' anlayışını ikinci yarıda da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kalıp, Boluspor'u 1-0 yendi.

İç sahada yaptığı 9 maçtan 4'ünü kazanıp 5'ini berabere tamamlayan kırmızı-siyahlılar, 10 gol atıp 3 gol yiyerek, ligin sahasında tek namağlup takımı unvanını devam ettirdi. TKİ Tavşanlı Linyitspor, bundan sonra sahasında sırasıyla Adanaspor, Giresunspor, Diyarbakırspor, Denizlispor, Orduspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u konuk edecek. Kalan 12 maçından 7'sini iç sahada yapacak olması, Spor Toto Süper Lig yolunda kırmızı-siyahlı takımın önemli bir avantajı olarak görünüyor.

-113 GÜNDÜR YENİLMİYORLAR-
TKİ Tavşanlı Linyitspor, sezonun 11. haftasında deplasmanda Denizlispor'a 1-0 yenildiği maçtan sonra oynadığı 10 karşılaşmada hiç yenilmedi.

Son 10 maçından 6'sını kazanıp 4'ünde berabere kalan kırmızı-siyahlılar, yenilmezlik unvanının süresini 113 güne çıkardı. Kırmızı-siyahlılar son 10 maçında 13 gol atıp 5 gol yiyerek 22 puan topladı ve bu süreçte puan başarısı oranını yüzde 73.3 olarak gerçekleştirdi.

Kasım ayının ilk haftasında Denizlispor'a yenildikten sonra sırasıyla sahasında Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kalan TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Orduspor'u 2-1, sahasında Güngören Belediyespor'u 3-1 yendi, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Kırmızı-siyahlılar, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0, deplasmanda Akhisar Belediye Gençlik ve Spor'u 1-0 yenerek sezonun ilk yarısını tamamladı.

Yenilmezlik serisini ligin ikinci yarısında da sürdüren TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Altay'ı 2-1 mağlup etti, sahasında Mersin İdmanyurdu ile 0-0, deplasmanda Kartalspor ile 1-1 berabere kaldı ve son olarak Boluspor'u sahasında 1-0 yendi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Boluspor galibiyetiyle rakibinin 4 maçlık galibiyet, 6 maçlık yenilmez serilerini sona erdirdi.

-TAVŞANLI İÇİN 1 GOL 2 PUAN DEMEK-
TKİ Tavşanlı Linyitspor'un bir başka özelliğinin, az gol atıp az gol yemesiyle puanları toplaması olduğu dikkati çekiyor.

Kütahya temsilcisi, şimdiye kadar oynadığı 20 karşılaşmada 9 galibiyet, 7 beraberlik, 4 yenilgi alırken, 18 gol atıp 14 gol yedi. 34'er puanla ligin zirvesine oturan 3 takımdan biri olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, 18 gol atıp 34 puan kazandı ve neredeyse her golü 2 puana eşit geldi.

Kırmızı-siyahlılar, 20 maçlık periyotta zirve mücadelesi yapan takımlardan aldığı puanlarla da dikkatleri üzerine çekiyor. Spor Toto Süper Lig iddiasını kuvvetli olarak sürdüren ilk 8 takım arasında yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, diğer 7 takımla şimdiye kadar 9 maça çıktı.

Orduspor, Boluspor ve Çaykur Rizespor'u yenen kırmızı-siyahlılar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Samsunspor, Mersin İdmanyurdu ile berabere kaldı, Denizlispor, Boluspor ve Mersin İdmanyurdu'na yenildi ve zirvedeki 7 rakibinden 9 maçta 12 puan almayı başardı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Ankaraspor ligden ihraç edildiği için bu haftayı maç yapmadan geçirecek, sonraki iki hafta ise Adanaspor ve Giresunspor ile sahasında karşılaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...