17 Şubat 2011 Perşembe

Heyecan Fırtınası

 




21. haftada Bank Asya 1.Lig klasiği devam etti, flaş sonuçlar birbirini izledi. Zirvede 34 puanlı 4 takımın mücadelesi ve 6 ekibin takibi, yarışın ne kadar kıran kırana geçtiğinin en büyük göstergesi.

Bank Asya 1. Lig toz duman... Kimse lider filan dinlemiyor, içerisi - dışarısı farketmiyor, gününde olan kazanıyor. Baksanıza geçtiğimiz haftaki sonuçlara... Sahaya lider olarak çıkan ve evinde oynayan Orduspor’un, kalesinde 4 gol görerek, mağlup olacağını kim söyleyebilirdi. Üstelik rakip, hafta içi sakatlıklar ve hastalıklar nedeniyle sorun yaşamış bir Gaziantep Büyükşehir Belediyespor iken... Lig öyle bir hal aldı ki, şu anda esamesi okunmayan bir takımı bile, sezon sonunda Süper Lig’de görürsek, sürpriz olmaz. Her zaman söylüyoruz; Bank Asya 1. Lig’in en önemli özelliği bu istikrarsızlığıdır. Bir hafta harikalar yaratan bir takımı, bir hafta sonra tanıyamazsanız...

Tabi ki hep sürprizlerden bahsediyoruz, istikrarsızlıktan bahsediyoruz ama bunun tam tersi olan ekipler de var bu kategoride. Bunların başında Tavşanlı Linyitspor’u sayabiliriz. Bank Asya 1. Lig’e bu sezon çıkan Kütahya temsilcisi, inanılmaz bir disiplinle, büyük bütçeli takımlara kafa tutuyor, geride bırakıyor. Sahasında bu sezon yenilmeyen tek takım olan Tavşanlı Linyitspor, son maçında Boluspor’u da devirmeyi başardı. Bu maç bir anlamda, ilk yarıdaki 5 gollü hezimetin de rövanşıydı Tavşanlı Linyitspor adına... Bu arada sessiz sedasız, kendini hedef göstermeden üst sıralara tırmanan bir başka takım da Mersin İdmanyurdu. Nurullah Sağlam, göreve geldikten sonra çıtayı çok yükseğe koymadı ve takımın üzerinde bir baskı yaratmayıp, çok akıllı davrandı. İlk yarı bitimine kadar takımını tanıyan Sağlam, ikinci yarıya iyi hazırladı ekibini ve takviyelerle birlikte, iddalı bir konuma geldi Mersin İdmanyurdu... Gelelim haftanın maçlarına;

Orduspor-Gaziantep B.B.
Ordu’da 90 dakikada herşey oldu futbol adına. Biri kaçan 3 penaltı, kırmızı kart ve heyecan. Orduspor, rakibinin deplasman karnesinin iyi olduğunu biliyordu. O nedenle temkinli çıktı sahaya... Ama futbolda, yakaladığınız fırsatları değerlendireceksin. Orduspor bunu yapamadı, Gaziantep Belediye ise affetmedi ve evine 3 puanla döndü. Daha önce söylemiştik şampiyonluk yarışı zordur. Liderlik stres getirir. O nedenle taraftar da bilmeli ki, bu tür kazalar olacaktır. Önemli olan ayakta kalmak ve panik yapmamak. Maç sonrası basın toplantısında, teknik direktör Uğur Tütüneker ile bir basın mensubu arasında geçen gerginlik, hoş olmamış, kim haklı olursa olsun!..

Samsunspor-Kartal
Samsunspor kazanması halinde lider olacaktı. Üstelik saha ve seyirci avantajı Kırmızı-Beyazlılar’dan yanaydı, bir de rakip ilk yarıda 10 kişi kalınca ev sahibinin işi çok daha kolaylaştı. Ancak Samsunspor’un karşısında öyle dirençli bir Kartal vardı ki, Karadeniz ekibi bir türlü aradığı golü bulamadı. Bunda Zenke’nin yokluğunun etkisi vardı, fakat şampiyonluk hedefindeki takımın ne pahasına olursa olsun böylesine kritik bir mücadeleyi kazanması gerekirdi.

Denizlispor-Akhisar Bld.
Horozlar sahasında puan kaybına devam ediyor. Bir önceki hafta dış sahada Çaykur Rizespor’u deviren Denizlispor, bu hafta evinde duvara çarptı. Akhisar Belediyespor’un sert savunması karşısında çaresiz kalan Denizlispor, şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı. Akhisar Belediyespor ise ligde kalma mücadelesinde, orta sıralardaki yerini korumak adına, puana ihtiyacı olduğu karşılaşmadan istediğini alıp, evine mutlu döndü.

T.Linyitspor-Boluspor
Tavşanlı Linyitspor, ilk yarıda farklı mağlup olduğu Boluspor’u, tek golle geçip zirve yarışında olduğunu ilan etti. Üstelik bu maça çıkmadan önce, eksik maçı nedeniyle bir anlamda Boluspor gizli liderdi. Tabi ki, bu takımın başarısını bir kaç oyuncuya mal etmek haksızlık olur. Tavşanlı Linyitspor,
70 bin kişilik bir ilçenin, 70 bininin de inandığı bir takım... Hal böyle olunca da, başarı ardından geliyor.

Diyarbakırspor-Mersin İ.Y.

Diyarbakır’da sürpriz olmadı. Tecrübesiz ve yetersiz bir kadroya sahip olan Yeşil-Kırmızılılar, oldukça tecrübeli Mersin İdmanyurdu’na diremedi ve kaybetti. Nurullah Sağlam geldikten sonra inanılmaz bir çıkış yakalayan ve zevk veren futbol oynamaya başlayan Mersin, zirve yarışının da doğrudan doğruya içine girdi.

K.Erciyesspor-Ç.Rizespor
Kayseri’de gol sesi çıkmadı. Çaykur Rizespor adına, böyle zorlu bir kadrodan alınan bir puan için ‘başarı’ denilebilir. Ama Kayseri Erciyesspor’un ikinci yarıya iyi başlamaması, bu kritik karşılaşmadan da 3 puan alamaması, oldukça sıkıntı yaratmışa benziyor. Çünkü Mavi-Siyahlılar’ın hedefi büyüktü, ancak alınan sonuçlar ve gelinen nokta ortada.

Altay-Karşıyaka
İzmir derbisinde yine istatistikler kazandı. Yıllardır rakibine üstünlük sağlayan Altay, en kötü sezonunu yaşadığı bir dönemde Karşıyaka’yı, yine yenmeyi başardı. Bu, Altay için hayati önem taşıyan bir galibiyetti. Karşıyaka’da ise “işler tam yoluna girdi” derken, bu yenilgiyle birlikte moraller yine dibe vurdu.

Giresunspor-Güngören Bld.
Güngören Belediyespor, güçlü ve puan cetvelinde üst sıralarda olan takımlara karşı, iyi motive oluyor. Bu hafta alt sıralardan çıkmaya çalışan Giresunspor önünde, İstanbul ekibi kolay teslim oldu. Giresunspor için oldukça önemli bir karşılaşmaydı ve Karadeniz temsilcisi mücadeleyi kazanmasını bildi.

Tunç Kayacı - Fanatik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...