13 Şubat 2011 Pazar

Maç Sonu Teknik Adamların Açıklamaları !

Maç Sonu Teknik Adamların Açıklamaları !

Bank Asya 1. Lig'de 1-0'lık skorla biten TKİ Tavşanlı Linyitspor-Boluspor maçının ardından teknik adamlar değerlendirmelerde bulundu..



Bank Asya 1. Lig'de Boluspor'u 1-0 yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, çok güçlü bir rakibe karşı hem bir lig karşılaşmasında galip geldikleri hem de rövanşı aldıkları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Akçay, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Boluspor ile sezonun ilk yarısında deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı 5-0 kaybettiklerini hatırlattı.

Rövanş müsabakası olarak da algıladıkları bu maçı kazanmalarının sevindirici olduğunu belirten Akçay, şöyle konuştu:
''Rakibimizin çok farklı, çok ciddi argümanları ve silahlarının olduğu bir gerçek. Çok iyi bir takıma karşı oynadığımızı kabul etmeliyiz. Belki de şampiyon olarak çıkabilecek bir takım. Çok güçlü ve çok saygı duyulması gereken bir rakibe karşı saygı duyarak oynadık. Seyirci ve saha avantajlarımızı iyi kullanmaya çalıştık. Uzun süreden beri sahamızda sürdürdüğümüz çok ciddi horoz olma ve üstünlük kurma anlayışını mental olarak bu hafta da iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Çok güçlü bir rakibe karşı hem bir lig müsabakasında galip geldiğimiz hem de rövanşı aldığımız için çok mutluyum. Sporcu arkadaşlarımı bu nedenden dolayı kutluyorum.''

Akçay, elde ettikleri başarılı sonuçların ardından rakiplerinin kendilerine karşı bakış açısının değişeceğine işaret ederek, futbolun gerçeklerini düşünerek asla hızlı gitmeye çalışmayacaklarını, otomobili kullanırken frenlerinin olduğunu her zaman hatırlayacaklarını anlattı. Matematiksel olarak ligde kalmalarını garantilemeleri için 4 puana daha ihtiyaç duyduklarını dile getiren Akçay, bunun için öncelikle 38 ve üzerinde puan alma hedefini yakalamaya çalıştıklarını ifade etti.

-BOLUSPOR CEPHESİ-
Boluspor teknik direktörü Levent Eriş ise rakiplerini tebrik etmekten başka bir düşünceleri ya da çarelerinin olmadığını bildirdi.

Bir futbol adamı olarak 70'inci dakikaya kadar kendi takımının ve maç süresince de rakiplerinin mücadelesinden zevk almadığını belirten Eriş, şunları kaydetti:
''TKİ Tavşanlı Linyitspor'un böyle bir formatta oynayacağını hesaplamıştık. Gönül isterdi ki buradan kaybetmeden dönelim ama futbol böyle bir oyun. Son 20-25 dakikalık bölümde pozisyonlar ürettik ama başarılı olamadık. Tabi ki bu bir kazadır. Rakip takımın oyun formatı sezon başından beri rakip kaleye iki üç kez gidip birini değerlendirmek ve kazanmak üzerine kurulu. Önlemlerimizi aldık, ancak kalemize iki kez geldiler ve biri gol oldu. İlk yarıda gerçekten hiç istemediğimiz ve oyun anlayışımızın tamamıyla tersinde bir oyun oldu. Ancak ikinci yarı takımımın mücadelesi ve pozisyon zenginliğinden memnunum.'' Eriş, deplasmanlardan almayı hedefledikleri 6-7 puanın 1 ya da 3'ünü Kütahya deplasmanından kazanmayı düşündüklerini dile getirerek, sonraki deplasman maçlarından hedefledikleri puanları alabilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.

Özellikle maçın son 20-25 dakikasında topun takımını sevmediğine dikkati çeken Eriş, ''Bu maçtan alacağımız önemli dersler var. Geride kalan 13 maçtan en iyi puanları almaya çalışacağız. Gönül isterdi ki bugün kazanıp lider olalım ama olmadı'' diye konuştu.

Eriş, son haftalarda başarılı performans gösteren Erdem'in maçın 12. dakikasında sakatlanıp oyundan çıkmasının yanı sıra hafta içinde kolu kırılan Yaser'in forma giyememesinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...