24 Şubat 2011 Perşembe

Bursaspor'dan Linyitspor'a destek!..


Bank Asya 1. Lig’in flaş takımı TKİ Tavşanlı Linyitspor için düzenlenen dayanışma yemeğine, ünlü sanatçı Mithat Körler damgasını vurdu. Körler, kırmızı siyahlılar için bestelediği marşla herkesi coşturdu.

4 yıl önce amatör kümede top koştururken, şu an Süper Lig’in kapısını zorlayan Linyitspor’a destek çığ gibi büyüyor. Kütahya’ya bağlı Tavşanlı ilçesinde düzenlenen dayanışma gecesine katılan ve bir Linyitspor sempatizanı olan sanatçı Mithat Körler, kırmızı siyahlılar için marş yaptığını duyurdu. Körler, marşın ilk kez bu gecede okunacağını belirterek şunları söyledi: “Yıllarca futbolla ilgilendim ve Eskişehirspor’da da yöneticilik yaptım. Taraftarın çektiği cefaları, deplasmanda atılan tek golün getirdiği mutluluğu iyi bilenlerdenim. İstedim ki bu cefakar taraftara ve futbolda efsaneleşme yolunda ilerleyen Linyitspor’a coşku veren bir marş yapayım. İşte bu gece ilk kez bu marşı dinleyeceksiniz. Hepinize selam olsun.”

Konuşmasının ardından ‘Şampiyon Tavşanlı Linyitspor’ adlı marşını seslendiren Körler, salonda bulunanları adeta büyüledi. Hınca hınç dolu gecede marşı ezberlettiren Körler, aynı marşı geceye katılanlarla birlikte ikinci kez seslendirdi. İşte Körler’in coşku yaratan marşının sözleri:

1943’te doğdu aşkımız
Tavşanlı Linyitspor bizim canımız
Hiç bitmedi bitmeyecek sana aşkımız
Tavşanlı Linyitliyiz biz işte farkımız

Havaya havaya, bütün eller havaya
Tavşanlı Linyitspor’u şimdi alkışlamaya
Havaya havaya, bütün eller havaya
Tavşanlı Linyitspor’u haydi alkışlamaya

Siyah kırmızı bizim asil rengimiz
Şampiyonluk her zaman tek hedefimiz
Hiç bitmedi bitmeyecek sana aşkımız
Tavşanlı Linyitliyiz biz işte farkımız


Geceye özel olarak; Körler tarafından bir tane cd imzalandı ve bu cd açık arttırma ile özel bir fiyata satıldı. TRT sanatçısı Orhan Ayaz’ın da sahne aldığı gecede konuşan Linyitspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, “Bu birliği gördüm ya... Şuna inanıyorum ki ben olmasam da bu ilçe ve bu takım her zaman başarıya odaklanıp hedefe ilerleyecektir.” dedi.

Bursaspor’dan da destek geldi
Linyitspor’un dayanışma gecesine Bursaspor da destek verdi. Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi, işadamı Zekeriya Ünaldı, Bursaspor forması ve flamasını, Linyitspor Başkanı Mustafa Çokuslu’ya takdim ederken, “Artık Anadolu futbolu denen bir olgu var ve tıpkı Bursaspor gibi bu olguyu Türkiye’ye yerleştiren Linyitspor’a başarılar diliyorum.” dedi. Ünaldı, aynı zamanda yapılan açık arttırmada; kaleci Oğuz Dağlaroğlu’nun eldivenlerini de satın aldı. Açık artırmanın diğer bölümlerinde satışa çıkarılan, futbolcuların imzasını taşıyan forma ve futbol topu da büyük ilgi gördü.

Meden İş Sendikası’ndan Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne jest
Linyitspor formasını, açık arttırmada en yüksek fiyat veren Tevfik Çoban alırken, gecede bir de büyük jest yaşandı. Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Linyitspor’a destek vermek amacıyla futbol topunun açık arttırmasına katılan İlçe Emniyet Müdürü İlyas Murat Erdal, açık arttırmayı kazanamadı ancak futbol topuna en yüksek değeri biçen ve açık arttırmayı kazanan Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı ve işadamı Yusuf Yaman, satın aldığı topu Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne hediye etti.

Haber: Nihat Mermer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...